hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) E22 日日升級既問題,調動 23XX 同 8100-8109 能否解決 ...
開啟左側

[問題] E22 日日升級既問題,調動 23XX 同 8100-8109 能否解決?

lwb701 發表於 2017-4-6 07:06 | 顯示全部樓層

E11頭車用80,A12/A11頭車又出返65...
幾乎一星期有兩三日都見到呢個情況
會唔會係根本係下面編/拎車渣果個有問題?

italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地
HR1377 發表於 2017-4-6 08:40 | 顯示全部樓層
HT408 發表於 2017-4-5 23:55
可唔可以有渠道投訴運輸署間接迫巴士公司錯配車型?
因為調舊車被客嘈就唔再批,但而家出普通車行A線都俾 ...

投訴政府部門可以搵申訴專員公署。
GU9338 發表於 2017-4-6 09:10 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2017-4-6 06:47
世事沒有完美

話說清明個日見到6562行A11

呢排最當災係 A22 ,
無論路經九龍灣觀塘佐敦都總會見到 A22 行緊 65
請用文明來說服我。
exspeed 發表於 2017-4-6 09:12 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2017-4-5 22:51
應該唔關逸東事 因為S52都得 應該係窩打老道出亞皆老街同孝民街出忠孝街太窄

而E22應該淨系衰厲鬼 因為 ...

S52 站位係 E21A後面,有緩衝

E21A一開車就要即刻右轉避開 E31 同 S64
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
JX7348 發表於 2017-4-6 09:38 | 顯示全部樓層
當21A站位有車果陣,而家S52用65出站果陣都只係剛剛好,由於21A一出站就要即刻右轉,加上85有RAS,所以班師傅埋站係唔會泊到好貼石壆撞正有D師傅泊得衰出得濟,S52係直情出唔到要倒車,邊有可能用到65

E22用65一定行到,只係麗港城段路火位好紋下,唔係個個師傅做到唔上壆
 樓主| asv2 發表於 2017-4-6 10:27 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2017-4-6 09:10
呢排最當災係 A22 ,
無論路經九龍灣觀塘佐敦都總會見到 A22 行緊 65

明顯係邊度有區議員做野就調走批 65XX 去第二條 A 線
如果咁多區一齊做野睇下城記點避

YoungMan 發表於 2017-4-6 11:44 | 顯示全部樓層

JH_LE4612 發表於 2017-4-6 03:38
九班九巴鹹魚又無聊冇野做,走去投訴架過檔atr都唔理啲白板,話殘舊係都話左批一手atr先啦。運吉又怕死走去 ...

遲下龍運301都過檔九巴
如果到時候龍運批,城巴唔批。
算唔算官商勾結?
toyl 發表於 2017-4-6 13:21 | 顯示全部樓層
YoungMan 發表於 2017-4-6 11:44
遲下龍運301都過檔九巴
如果到時候龍運批,城巴唔批。
算唔算官商勾結?

如果301係過唔到的話,咁之前傳出訓練車轉歐四,雙層會唔會直接龍運出標九巴收入但直接變訓練巴?唔咁做批龍運直梯有排都甩唔到。
10598C 發表於 2017-4-6 21:21 | 顯示全部樓層
exspeed 發表於 2017-4-6 09:12
S52 站位係 E21A後面,有緩衝

E21A一開車就要即刻右轉避開 E31 同 S64

根據巴士大典 逸東西面個排位係S52,E21A,E11S之後先到北面嘅E34P 理應E21A冇咁擔心 真係要即刻扭肽避開嘅係E11S/E22S 況且兩條線都批12800
ML29 發表於 2017-4-6 23:48 | 顯示全部樓層

lwb701 發表於 2017-4-6 07:06
E11頭車用80,A12/A11頭車又出返65...
幾乎一星期有兩三日都見到呢個情況
會唔會係根本係下面編/拎車渣果個 ...

A11近期每日至少出三、四部65,上星期五出機場才給了$40上了6507「享受」一個小時頂背旅程,到星期一晚回來又在GTC看到6557攪A11牌回來,還看到價錢牌轉了做$45,應該準備做A12出市區⋯⋯
We're part of The Go-Ahead Group