hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴A22垃圾級服務!
開啟左側

[經歷分享/報告] 城巴A22垃圾級服務!

PF2802 發表於 2017-6-23 20:34 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2017-6-23 20:22
出齊車又嘈,脱班又嘈,咁叻坐的士囉

对呀,现在都给你空调了还要嫌弃,香港的年青人真不会知足

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
BlackBird + 1 + 1 曲到圓

查看全部評分

TR5774
PF2802 發表於 2017-6-23 20:39 | 顯示全部樓層
HT408 發表於 2017-6-23 20:33
車就係得咁多部,NA線取代N線加班車係兩間公司嘅趨勢,睇唔出用65/82/85XX有咩問題

至於脱班,星期五下 ...

明知车子不够了,还要冒着被蛮不讲理的人骂的风险,也要开通新路线服务港人,港人应感到骄傲。
TR5774
HT408 發表於 2017-6-23 20:43 來自手機 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2017-6-23 20:39
明知车子不够了,还要冒着被蛮不讲理的人骂的风险,也要开通新路线服务港人,港人应感到骄傲。 ...

你寧願轉車再轉車都唔肯要直達車?
Mueller 發表於 2017-6-23 20:48 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2017-6-23 20:09
三架都係flyer,邊有降級?

咪就係, 三架都係紅車, 邊有降級?
PF2802 發表於 2017-6-23 20:50 | 顯示全部樓層
HT408 發表於 2017-6-23 20:43
你寧願轉車再轉車都唔肯要直達車?

HT408同志说出道理来。

请继续带领着民眾争取机场西贡线,机场赤柱线等。

管他用人力车或是单车,有直达总比没直达好。

TR5774
Mueller 發表於 2017-6-23 20:50 | 顯示全部樓層
話時話, 城仔上次以購買權招標買紅車, 究竟有無真係買?
JC8385 發表於 2017-6-23 21:02 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2017-6-23 20:33
車就係得咁多部,NA線取代N線加班車係兩間公司嘅趨勢,睇唔出用65/82/85XX有咩問題

至於脱班,星期五下 ...

而家係將本來0500嘅A10同A12變成NA喎
而呢兩條NA只係開早5分鐘,仲要兜因航城
最後咪又係同以前一樣時間到機場,此風不可長

脫班就算啦,只係顯得情況更離譜,略

黃車/假豪嘅問題都講咗好多年
記得當年話咩82XX係攞嚟應付E29嘅替工
只係後期門面功夫都懶得做咁解直接黃車
好啦之後又spin話應付E10嘅新車未到
68到咗之後冇得兜就再推個波落E22
到最後而家咪又係要打搞莫耶斯
未完呀仲有E26等著開,港珠澳通車
80XX退果日都唔知城巴有無一日可以A車全紅
btw而家又嚟spin仲要講到話A線出紅車冇問題
個龍門柴灣搬到出台灣,當各位版友傻嘅咩

評分

參與人數 5aPower +5 HugeC +50 收起 理由
mrm23 + 1 + 10 E10 E29!!
kennethtsoi0715 + 1 + 10 個龍門柴灣搬到出台灣 E10 E29
ahken + 1 + 10 個龍門柴灣搬到出台灣
CRH5 + 1 + 10 觀眾的眼睛是雪亮的
ATSE40 + 1 + 10 個龍門柴灣搬到出台灣

查看全部評分

tridents 發表於 2017-6-23 21:03 | 顯示全部樓層
亂派車又吾比嘈, 開吾足車又吾比嘈, 貼紙車又吾比嘈, 屈錢湯客又吾比嘈, 服務差又吾比嘈, 吾夠紅車又要夾硬開新線又吾比嘈, 無車失班又吾比嘈, 真係要學習愛國愛港既特區同志巴士愛好者既萬能忍耐 - 嘜都吾比嘈.

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ahken + 1 + 10 柴小巴士公司表示你地唔准嘈

查看全部評分

kmb_dx2437 發表於 2017-6-23 21:06 | 顯示全部樓層
tridents 發表於 2017-6-23 21:03
亂派車又吾比嘈, 開吾足車又吾比嘈, 貼紙車又吾比嘈, 屈錢湯客又吾比嘈, 服務差又吾比嘈, 吾夠紅車又要夾硬 ...

你返學校學好中文先上網啦
kmb_dx2437 發表於 2017-6-23 21:12 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2017-6-23 20:50
HT408同志说出道理来。

请继续带领着民眾争取机场西贡线,机场赤柱线等。

隔離公司日日都有E車行A線/NA線喎 唔知閣下點睇呢