hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴A22垃圾級服務!
開啟左側

[經歷分享/報告] 城巴A22垃圾級服務!

LN9267 發表於 2017-6-24 08:06 | 顯示全部樓層

tridents 發表於 2017-6-24 00:20
小弟齋吹水.

如果一條友 N90 轉 N11, N90 係吾駛錢, 仲點會比佢屈 NA10.

最慘是西區,因為沒有通宵巴士,而且頭班5B無法接駁N11,真的被逼坐NA10。
其實自從區議員投訴A線降級服務後,城巴已經在介紹片段戴頭盔,
說隨時因為車務調動派與介紹片段中設備不符的巴士行走。

https://www.youtube.com/watch?v=RxsmVZhelq4
愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
LN9267 發表於 2017-6-24 08:16 | 顯示全部樓層
tridents 發表於 2017-6-23 22:17
新城一向吾怕肉酸, 有咩老闆就有咩文化, 老闆要你諗方法搵錢, 阻佢地球轉你班客先係錯, 肉酸 d 車甩皮甩 ...

師兄,其實開頭開NA線的時候,我已經忽發奇想城巴會否開NA10。

後來知道原來機管局補貼NA線,而且本身車費等級表有通宵機場巴士這一項,
這樣巴士公司可以無顧慮開NA線,更可以大膽估計NA10的出現。

自從開了SIL,沒有了629這條大水喉,新城開搶錢線多了誘因。
愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
m_rd08 發表於 2017-6-24 08:39 | 顯示全部樓層
LN9267 發表於 2017-6-24 08:16
師兄,其實開頭開NA線的時候,我已經忽發奇想城巴會否開NA10。

後來知道原來機管局補貼NA線,而且本身車 ...

之前好似有人話過補貼既只有開初個4條NA...
exspeed 發表於 2017-6-24 08:58 | 顯示全部樓層

neosan 發表於 2017-6-23 21:53
我唔介意你出普通車,我只求有架車俾我返工。

A22 有得 check 咪偷笑囉, 起碼好過E23先

朝朝係浙江街等車,朝朝都可以唔同時間到站,
冇左班車乾曬半個鐘時常發生
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
TankKingEH9697 發表於 2017-6-24 10:25 | 顯示全部樓層
A22走線根本過時
一條14 +半條E23 加埋真係日月無光
早就應該拆線
坦克王EH 9697
tridents 發表於 2017-6-24 10:31 | 顯示全部樓層
LN9267 發表於 2017-6-24 08:16

後來知道原來機管局補貼NA線,而且本身車 ...

如心水清, 搭 NA 線去, 回程搭 A 線焗比正價吾用得飛.

邊個會買來回飛, 然後 NA 去 A 返, 剩返半張 A 飛留黎托咩.  班高智商高層以為咁焗班客來回正價收 Cash, 班客識計數點比你屈.

爛仔做生意, 過得一日得一日, 屈得一獲就一獲, 以為自己專利班客焗搭你, 怡家 SIL 開有眼睇班客走得就走, 仲要繼續撈偏門屈錢, 正一無能老闆領導間專營公用事業公司.

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ahken + 1 + 10 仲要繼續撈偏門屈錢

查看全部評分

tridents 發表於 2017-6-24 10:43 | 顯示全部樓層

exspeed 發表於 2017-6-24 08:58
A22 有得 check 咪偷笑囉, 起碼好過E23先

呢度某位高智商咩都新城好既版友, 話九記有 ETA 係廢無用, 新城無 ETA 都可以跟時間表等車又定點預時間搭車, 所以新城無 ETA 吾係問題, 九記有個廢 ETA 先係問題, 真係高手.

以前市區放工返南區, 晚晚企街等半個鐘八個字都無車企係站喂蚊, 廢既 ETA 又無, 長期 TCU 投訴 Port 得入呀, 咪又係繼續亂黎亂屈錢死性不改繼續專營權.

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ahken + 1 + 10 高智商咩都新城好既版友

查看全部評分

38.HKT.138 發表於 2017-6-24 12:35 | 顯示全部樓層
tridents 發表於 2017-6-24 10:43
呢度某位高智商咩都新城好既版友, 話九記有 ETA 係廢無用, 新城無 ETA 都可以跟時間表等車又定點預時間搭 ...

講開呢間野既垃圾服務又騎劫下先,岩岩1200-1220咁上下係中華游樂會想去Sogo者,呢4個字裡面得一架A11同81埋站,成站客係度淋雨等,我就選擇行路而家已到到Sogo,唔知有車未呢?
爛仔發窮惡,鐘意開就開唔開就唔開,咳晒服務又無需補償,大晒。

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +15 收起 理由
wingho_cwh + 1 + 5 5x 近排成日脫到40分鐘一班 =_=".
ahken + 1 + 10 咳晒服務又無需補償,大晒。

查看全部評分

中巴帶您 睛空萬里
38.HKT.138 發表於 2017-6-24 12:38 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2017-6-23 21:36
对啊,有本事不要靠城巴,自己走路到机场去。

就算唔靠爛仔黃,仲可以搭港鐵去機場既
中巴帶您 睛空萬里
38.HKT.138 發表於 2017-6-24 12:43 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2017-6-23 21:32
咁唔滿意咪寫信去要求取消A29囉

廢話少講吧,個個都由1號開始唔滿意爛仔黃加個爛橙服務都咁樣回一句,個譠仲得了;
我諗人地要寫得信都要求取消呢間野專營權先。

評分

ahken + 1 + 10 要求取消呢間野專營權先

查看全部評分

中巴帶您 睛空萬里