hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴270A修訂班次
開啟左側

[服務調整] 九巴270A修訂班次

m_rd08 發表於 2017-8-25 20:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

28/8/2017生效
GM 發表於 2017-8-25 21:17 | 顯示全部樓層
平日早繁上水方向 25分鐘一班
常備TCU 出行唔洗怕
andy92 發表於 2017-8-25 22:22 | 顯示全部樓層
星期六尖東 23:35 - 00:20 點開 20 分一班 ?
s3bl469@73a 發表於 2017-8-25 23:53 | 顯示全部樓層

limited 發表於 2017-8-26 00:04 | 顯示全部樓層
估唔到星期日朝早十點半前出油尖仲係開20分鐘
miklcct 發表於 2017-8-26 00:46 | 顯示全部樓層
GM 發表於 2017-8-25 21:17
平日早繁上水方向 25分鐘一班

點解而家九巴啲大線咁鍾意早上繁忙時間開到疏一疏,甚至完全唔開?
681開15至25分鐘一班
960開20分鐘一班
268X開30分鐘一班
978直情唔開,10:00先頭車

進智公交
js904 發表於 2017-8-26 07:22 | 顯示全部樓層

miklcct 發表於 2017-8-26 00:46
點解而家九巴啲大線咁鍾意早上繁忙時間開到疏一疏,甚至完全唔開?
681開15至25分鐘一班
960開20分鐘一班

你響果個時段去港島區數下人頭咪知道囉
maomao221 發表於 2017-8-26 09:01 | 顯示全部樓層
limited 發表於 2017-8-26 00:04
估唔到星期日朝早十點半前出油尖仲係開20分鐘

星期日8點開始就坐滿,甚至企人出九龍

佢唔肯加都無辦法架 咪有得佢繼續趕客咯
已選擇龜鐵

夜晚已經趕走左好多客 佢都唔肯醒覺
星期六夜晚先系最最最多人架 一過寧波街 你想上? 88
但都系開10
甘都無辦法啦 我宜家放工都系企龜鐵
油麻地根本上唔到車 仲唔加 真系等d客自己慢慢走曬
成15蚊個都唔要
其實佢唔想賺 可能其他公司想
不如老九放手啦 你都唔想做
比城巴做起碼有個位數字班次

BTW 10-14分鐘 有幾多班系10架 唔好厄人啦 老九
busnrail_fans 發表於 2017-8-27 19:28 | 顯示全部樓層
maomao221 發表於 2017-8-26 09:01
星期日8點開始就坐滿,甚至企人出九龍

佢唔肯加都無辦法架 咪有得佢繼續趕客咯

之前有一排經常要喺夜晚由旺角彌敦道嗰頭返入北區
如果去行去旺東站搭鐵,快步速行都要10分鐘,仲要極大機會無位坐
(直接上羅落方向嘅車嘅,只有車頭至頭等嗰幾卡有極少量座位,如果你月台排隊等車唔係排頭位嘅話,都冇得你坐!想確保有得坐?!搭倒頭車落紅磡啦!)
有一次專登行出去廣華站等270A,結果都係架車到站嗰陣,下層已經企人企左半滿而收場......
最後忍唔住,都係選擇喺彌敦道直接上268X去欖隧轉279X,不過價錢就......
maomao221 發表於 2017-8-27 20:35 來自手機 | 顯示全部樓層

busnrail_fans 發表於 2017-8-27 19:28
之前有一排經常要喺夜晚由旺角彌敦道嗰頭返入北區
如果去行去旺東站搭鐵,快步速行都要10分鐘,仲要極大 ...

我日日放工10點幾都係青年會 廣華等
綜合每日經驗係根本係冇可能上到 班班都滿
有時想上到車 行去文明里 不過都好難上 90%上唔到
逢星期六我都會食埋飯係寧波街等
就更加上唔到 仲10分鐘先開一班

每次一班過左 上唔到啲人都會去搭鐵
青年會去油麻地站 係好近呀
但係旺角 太子 石硤尾咁上真係好反智
旺東又遠
不過冇第二個選擇

所以我已經放棄左呢架垃圾1個月
我以前日日都投訴