hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運E34A ,E34B瘋狂脫班
開啟左側

龍運E34A ,E34B瘋狂脫班

PF2802 發表於 2017-9-14 12:22 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2017-9-14 10:15
講開69X、265B,而家九巴只係識幫268X下繁加班,差唔多加到車海,甚至比1A更密。

佢而家明顯想推哂佐敦   ...

265B都唔去佐敦, 算唔算躺著也中槍
TR5774
HG6729 發表於 2017-9-14 13:05 來自手機 | 顯示全部樓層
GR1473 發表於 2017-9-14 01:06
條垃圾不如嘅265B就算把啦,夜晚15分都夠膽拉做20分都有嘅,好彩搬咗出悲情城市唔駛再受呢條線嘅氣。
不 ...

唔好話265B 問心奧運區總站返東西北有邊條密線?
東北 72X 仲有得撈簡直奇跡
西北 元朗68X 少D見post 就算
屯門 52/66X 算吧啦
天水圍 265B....
所以北區要求270B 全日放奧運區
咪又製造多條受氣線...
新巴叫柴小公司 九巴叫九東公司
淨係做九東線 又62X 全日 83X 88 88X 全日
都離哂譜
exspeed 發表於 2017-9-14 13:18 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2017-9-14 10:20
當年未開新A線前龍運賺突要回水,E線賺錢能力低?
新市鎮-機場唔塞車,AE基本同路行車時間差距細,先係主因 ...

新市鎮-機場唔塞車?

東涌就得
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
stevechau 發表於 2017-9-14 16:18 | 顯示全部樓層

HG6729 發表於 2017-9-14 13:05
西北 元朗68X 少D見post 就 ...

唉...九西好似有原罪咁...
68X仲有客都越做越差...
66X算係咁...
52X我覺得合格以上...至少佢都算有盡力維持到班次...
總之唔知做乜...好多人總係覺得九西好多總做緊野...但無乜人明而家九西實際係惡劣到有線無車坐~
wawawa 發表於 2017-9-14 16:55 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2017-9-14 17:00 來自手機 | 顯示全部樓層
andy92 發表於 2017-9-14 18:39 | 顯示全部樓層

HG6729 發表於 2017-9-14 13:05
西北 元朗68X 少D見post 就 ...

奧運區去新西當然首選鐵路,經南昌轉西鐵去元天都只係半個鐘左右。
搭巴士的話好彩既行到荃灣路,唔好彩要塞新填地街旺角道可能連長沙灣都未到

52X, 66X, 68X, 265B 都係旺角無位先焗住擺,要快又要搭巴士一早去銘基搭 63X, 268X 再轉車
樂仔〞 發表於 2017-9-14 19:56 | 顯示全部樓層
龍運搞唔掂欠人問題嘅話,各條線都有排收
PF2802 發表於 2017-9-14 20:40 | 顯示全部樓層
今日除左繼續脫班之外 仲上演一場大龍鳳

今日繼續係家常便飯
機場1840 1900 1920
1900更加派出低載NG994(其實都已經係日常事)
唔知做咩今日特別多人 去到國泰城已經要企位
司機好人 去到東涌都夾硬塞人上車
不過都已經要留後

客又多 再加上卡佬精湛既駕駛技術
去到青馬應該已經同前車隔左30分鐘
呢個時候我相信卡佬都唔想埋青馬
誰不知竟然有人打鐘落車
就焗住要埋站 齋開尾閘

呢個時候 男主角就出現喇
見尾閘開左就一枝箭衝上車再破口大罵
錢又無比佢又唔肯落車 語無倫次講左一輪
而全車人食花生既同時
齊齊異口同聲 痛罵E34A日日脫班又無位坐

阻左全車人幾分鐘 唔知點解卡佬又肯開車
返到天耀 睇eta同後車只差7分鐘
相信再係咁落去

乘客打卡佬好快就會係E34A上演

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
dogdog002 + 1 + 10 齊齊異口同聲 痛罵E34A日日脫班又無位坐.

查看全部評分

TR5774
GR1473 發表於 2017-9-14 22:00 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽