hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運推出「坐E線後,即日坐A線回程8折」優惠 ...
開啟左側

[其他] 龍運推出「坐E線後,即日坐A線回程8折」優惠

kay 發表於 2017-9-27 18:24 | 顯示全部樓層

A37打個8折都要22.2,點吸引人搭AR
世界很簡單 人類很複雜
JC8385 發表於 2017-9-27 18:32 來自手機 | 顯示全部樓層
救市之心不死,遲早搭完A綫阿信屋七折購物都要拎出嚟搞LOL
KelvinSJ743 發表於 2017-9-27 18:53 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
mckhgc 發表於 2017-9-27 20:09 | 顯示全部樓層

做埋D無無謂謂野,承諾永不再「E車行A線」、將九巴龍運既BBI,擴展至龍運全線都有BBI九巴全線仲好啦!

PS:龍運「E車行A線」呢個情況,而家仲常唔常見,我唔知,亦冇心機去留意。我剩係知,龍運車隊仲係H牌,只有「LW」同「LWA」既年代,龍運「E車行A線」係好常見,當時在某論壇,呢個係敏感話題,唔批評得,甚至只可以話畀A線車費搭A線車,佢畀E車係應份,畀A車係中Bonus。

而家呢度?鬧城巴同樣問題鬧到反。
最差配套 狗也不D
m_rd08 發表於 2017-9-27 20:10 | 顯示全部樓層
KelvinSJ743 發表於 2017-9-27 18:53
再不是 A36,A37 減到 18.9 實吸引人搭

我建議你少說點沒有用的說話
kitarolo 發表於 2017-9-27 21:40 | 顯示全部樓層
KelvinSJ743 發表於 2017-9-27 18:53
再不是 A36,A37 減到 18.9 實吸引人搭

呢個計劃目標明顯係機場員工

如果由機管局補差價
提供回增拍卡機於只有
機場員工才可到達的地方
搭$22.3或以上嘅A線只需
20蚊,好過堆新A線浪費資源。

唔好忘記新A線係機管局
要求開,不受配額限制要車
有車,間接令到車長供應更
緊張,雖然話30人左右A線已經
歸本甚至有賺,所以車長不夠時
只好減E線班次……但如果得個位
數字嘅乘客在新A線先至唔抵嘛。

呢個回值安排可實施至
屯赤通車再作檢討,因為
新界西E線是否肯定繼續
行青馬暫無消息,亦唔知A線
行屯赤是否會減里數而減價
或者又玩兜路嚟湊夠里數。

kitarolo 發表於 2017-9-27 21:42 | 顯示全部樓層

m_rd08 發表於 2017-9-27 16:42
btw 有咩人會坐E線去新界之後
即日回程坐A線去機場?

如果機場員工而返夜更
就有可能出現呢種情況
ATENU135 發表於 2017-9-27 22:43 | 顯示全部樓層
都係for機場班人
s3n370 發表於 2017-9-27 23:06 | 顯示全部樓層
呢個優惠正正打佐妄想“龍運賺突,特登開載空A線想唔回水”呢班人一巴
唔想回水咪由得D車載空囉,點解仲要做推廣?
本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路
m_rd08 發表於 2017-9-27 23:08 | 顯示全部樓層

kitarolo 發表於 2017-9-27 21:40
呢個計劃目標明顯係機場員工

如果由機管局補差價

響龍運唔夠人既情況下,我諗最後屯門同天水圍既A+E線都係要經屯赤(起碼可以慳10公里以上),問題就係走線、價錢(因為里數點兜都維持唔到現價)同埋3個轉乘站既客