hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九龍灣廠地區可能快將有九巴路線掛12.8米 ...
開啟左側

[小道消息] 九龍灣廠地區可能快將有九巴路線掛12.8米

s3n370 發表於 2017-10-4 18:18 來自手機 | 顯示全部樓層

GA6072 發表於 2017-10-4 17:54
你估投訴内容只係得一句

老實係指個佢係老實答左佢之前淆既原因

幾時話過投訴得一句,幾時話過官一定啱先?
講咁耐,都係從你所謂淆底補鑊嘅statement去評論比較。結論都係自打咀巴
搵你去補鑊?你連畫都解唔到就想補鑊?
越補越鑊死多幾錢重就真
s3n370 發表於 2017-10-4 18:20 | 顯示全部樓層
kei_hk 發表於 2017-10-4 17:37
要管無話唔得﹐加入許可證入面仗可。
問題係有無需要做這些屎忽野。

隧道公司有權管架巴士行邊條路線?
本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路
GA6072 發表於 2017-10-4 18:56 | 顯示全部樓層
s3n370 發表於 2017-10-4 18:18
幾時話過投訴得一句,幾時話過官一定啱先?
講咁耐,都係從你所謂淆底補鑊嘅statement去評論比較。結論都 ...

非常好總於認同官唔一定識保八月十五

有人port 12.8無permit行隧道
又批左線呢下就係解唔到畫

去到人地識做D車有permit
就係怕麻煩
純粹唔批曾經比人投訴過既隧道既某公司同某線
去到呢度有幾難理解

s3n370 發表於 2017-10-4 20:19 來自手機 | 顯示全部樓層

GA6072 發表於 2017-10-4 18:56
非常好總於認同官唔一定識保八月十五

又無限loop?無限loop=補到隻鑊?

之前幾板已經反駁過哂,你不但畫都解唔到,
仲要越講越錯,有如大話冚大話

你唔係唔記得你話過運用所謂特權﹙應該係酌情權吧?﹚要解畫
你連畫都解唔到,仲要自打咀巴,
就係越埋越多炸彈,明唔明?

你咁把炮唔玩正路,
可以好似對付非建制咁亂搬龍門,
對人不對事。
個官一野強調法治核心價值,依法辦事
巴士公司犯法零容忍咪得囉,
隻鑊即時清得無影無縱。
駛鬼搞咁多小動作俾人捉痛腳?

GA6072 發表於 2017-10-4 21:49 來自手機 | 顯示全部樓層
s3n370 發表於 2017-10-4 20:19
又無限loop?無限loop=補到隻鑊?

之前幾板已經反駁過哂,你不但畫都解唔到,

你認為如果無用特權
你認為D車出得牌
出得街行

本身批12.8線呢個動作
姐係批D唔岩例既車行某D線呢個動作
本身就係特權行為

你唔係認為批得部車出牌比公司
就係公司負責,可以自由使用咁天真無邪下話

本身12.8出街行
每一個步驟都唔係一個正路行為
根本就唔係老奉一定要批你既

至於自放炸彈果part
你記唔記得我講過
12.8就係有心人引入,本來就好似18米掛接咁
諗下都無可能既野
亦有講過不宜過份詳細了解
呢單所謂城隧禁令
你可以話我懶神秘,解唔到話
但政府都有心大膽引入過好多野
好似Uber,美食車

你對正確既情意結咁大
我比左個方向你搵答案

除非你好想12.8成為歷史
唔係我覺得我答到呢度就夠
053h4 發表於 2017-10-4 22:13 來自手機 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2017-10-4 23:31 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2017-10-4 22:13
你講運吉唔批N962定隧道禁令啊,兩回事wor
定你想話隧道公司唔比私牌啊?但我明明見堆車會私牌 ...

962/N962只係答你73X既車
唔跑得49X既近似例子

私牌行經邊條路
連巴士公司自己都唔係100%管到
莫講話運吉
s3n370 發表於 2017-10-5 23:41 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2017-10-4 21:49
你認為如果無用特權
你認為D車出得牌
出得街行

喂喂喂醒未呀,提佐你咁多次,作古仔前諗清楚D,唔好搞到自打咀巴
仲話自己肯定識得多過小弟,做乜仲咁睇唔開一錯再錯呀?

---------

邊個人話過所謂用“特權”去批,就一定批架?
(根本無特權呢樣野,係酌情權、酌情權、酌情權,好重要所以講三次)

你一開始唔係話過係機制有0既事架咩?
機制有,就即係有正路可依啦。
而家又話係唔正路咁頂癮0既?

既然你識咁多,無理由無聽過乜野係“先例”架喎?
之前批過,跟手同一個情況入番同一樣文件,邊個可以話唔批?
之前師兄提過豐田霸權單野,當事人明顯係醒目,並熟悉遊戲規則
入0既文件都係之前官批過0既,個官衰極都只係敢拖,而唔敢唔批呀

仲有,你既然識講一俾人挖番出黎要解畫,錯佐仲要所謂“淆底補鑊”的話。
你估D官會唔會好似你咁醒,俾人挖出黎翻舊賬果陣,
先至打天才波諗點解畫,但解到好似你咁大話冚大話,越解越錯?

既然唔一定要批,又明知要解畫,巴士公司入紙後至批之前,
咁識保8月15 0既官,會唔會驗屍咁驗,
打爛沙盤問(巴士公司)到篤,仲要同佢拎足200%資料打底?

唔易批0既野肯肯定前線睇完,要N級以上阿頭批。
批果個0既老闆,老闆0既老闆...都要孭埋下屬隻鑊同解畫。
你估咁多個阿頭又唔會翻黎覆去,問到滿意為止?
呢D咪就係上面petcity兄所講,相關人士同當局0既努力囉。
翻黎覆去問完再問,咁多料响手,
咁你係咪仲覺得批果個官咁易淆底,怕人翻舊賬解唔到畫?

好,你話我天真無邪剩係講正確野嘛,
要賴皮,你有無聽過D官“唔評論個別個案,然後再重申政策係點點點”呢條萬能key呀?

---------

之後仲要恐嚇,話乜野想12.8走入歷史?
邊個第一個話73X同263個官唔可以彈弓手架?
73X同263就唔可以彈弓手,全線12.8就可以?憑乜呀?

--------

出埋UBER就仲開心
UBER係商務及經濟發展局巧叻叻引入。後來有慈母拉人封車

你一開頭唔係話有人批錯線,要自己補鑊嗎?
咦?咁係咪商務及經濟發展局、發商業登記證、
運輸署發牌簿同駕駛執照0既官睇漏法例批錯牌呀?
點解佢地唔駛補鑊,仲要係無關係0既慈母拉人封車呀?

D官講乜呀?咪啱啱果句,叫UBER遵守法律囉。
咁講完,乜你認為D官仲駛認錯架咩?

邊個話官俾0既理由只係安慰架?
UBER犯乜法,D官講到清清楚楚,仲講埋申請乜牌物牌就合法喎

邊個話出佐事就唔搞,費事自找麻煩架?
UBER後來仲有公司承第三保,去再搵當局講數繼續爭取喎。

講咁耐,你講咁多都幾乎百發百錯
小弟天真無邪又如何,講規矩講賴皮,人人可見0既事實都係同小弟講0既吻合

繼續零分重作
053h4 發表於 2017-10-6 00:01 來自手機 | 顯示全部樓層
gordon 發表於 2017-10-13 22:20 | 顯示全部樓層

我只係知12同18最近都批咗可用12.8米,點都唔批某條人地的愛線
所以應該某某會繼續喺度吠
喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法