hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴934A改路消息
開啟左側

[路線消息] 九巴934A改路消息

AV513--HU208 發表於 2017-10-15 13:11 | 顯示全部樓層

S3BL100 發表於 2017-10-15 05:22
人地張生覺得兩班車可以代到全日線嘛

回正題,934A 改經大窩口,我真係唔知可以做到咩客,落得大窩口站 ...

同意,當年條 238S 已經係一個好好嘅例子又係尾站上公路,但大窩口站永遠得幾丁友上車
rusf101001 發表於 2017-10-15 15:36 | 顯示全部樓層
GW4866 發表於 2017-10-15 06:39
走線正路,好過行去大窩口站唔知做乜

但始終沙咀道係930地頭,城巴會唔會借此反對尚翠苑對面擺站...

唔想城巴有位入又想要新客又要獨市
可以入國瑞路做縉庭山班人既

936收皮935全日
238X 發表於 2017-10-15 15:48 | 顯示全部樓層
AV513--HU208 發表於 2017-10-15 13:11
同意,當年條 238S 已經係一個好好嘅例子又係尾站上公路,但大窩口站永遠得幾丁友上車
...

不過 238S 其實係停哂在座各位覺得有客嘅位都做唔起,呢個 case 大窩口站就堅係 bonus only,毋須認真
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
s3n370 發表於 2017-10-15 17:55 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2017-10-15 08:04
九巴唔比930/930X係祈德尊加一帶站
唔係佢荃灣區佢任意加站就得掛?

你確定934A執到餅碎?確定夠養全日?
一面正中心有大大架更密更就腳嘅930
另一面過黎嘅,要落完地鐵站再行樓梯上番地面先搭到喎

個站本身人流已經細,食哂塊餅都未必夠
andy92 發表於 2017-10-15 18:51 | 顯示全部樓層
s3n370 發表於 2017-10-15 17:55
另一面過黎嘅,要落完地鐵站再 ...

搭巴士既都寧願行去大窩口道等 930,平D又密D

victor.wai 發表於 2017-10-15 19:54 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2017-10-15 08:04
九巴唔比930/930X係祈德尊加一帶站
唔係佢荃灣區佢任意加站就得掛?

九巴的確係反對城巴係大涌道加站,之前有人係柏斯敦放料放左將站牌堆嘅相,當時堆牌除左有930葵盛特,仲有一塊係「大涌道福來邨」,可能佢哋三方面四四六六傾唔掂數 Credit to Plaxton.jpeg
Ricky403 發表於 2017-10-15 22:56 | 顯示全部樓層

s3n370 發表於 2017-10-15 17:55
另一面過黎嘅,要落完地鐵站再 ...

國瑞路有行人過路處直接去大窩口站巴士站後面個公園仔

當然我就都係覺得934A停熊貓比較好
如果唔係因為934 9班車,934A 2班車嘅話,其實可以兩線交換部分路段
934停荃景圍天橋之後,跟234C上橋直落蕙荃,再殺落熊貓、尚翠苑密車吸客
934A就改行大涌道走
咁樣兩條線走線都會順少少,唔會有一條太過兜路/食燈

要唔郁934,其實都可以踢934A行美環街,荃灣站個站飛咗去,咁樣都叫快到半轉至轉半燈到......
.
paul2357paul 發表於 2017-10-16 00:11 | 顯示全部樓層
GW4866 發表於 2017-10-15 10:09
主要都係想回返你唔係你所講既無站先

同埋,真係反對而又要補返荃西個位大可以照入荃西,再係海興路果邊出 ...

關於沙咀道北段北行整唔到站既問題,點解佢唔D試下入海盛路南段北行整站?
andy92 發表於 2017-10-16 01:14 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2017-10-15 22:56
國瑞路有行人過路處直接去大窩口站巴士站後面個公園仔

當然我就都係覺得934A停熊貓比較好

934 黎到得企位甚至飛站,唔知吸新客定趕舊客呢 ?
南韓金仔 發表於 2017-10-16 02:11 來自手機 | 顯示全部樓層