hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新線探病唔夾 老線大脫班 新巴雙輸
開啟左側

[報刊新聞] 新線探病唔夾 老線大脫班 新巴雙輸

brianso198 發表於 2018-1-24 18:06 來自手機 | 顯示全部樓層

alsonchc 發表於 2018-1-24 17:06
其實77同99搞雙向分段
2A點解唔可以SAY GOODBYE?

落山兜鯉景灣問題,但唔可以唔做。

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
alsonchc + 1 哩個先係主因......

查看全部評分

paul2357paul 發表於 2018-1-24 20:44 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-1-24 11:54
但會唔會叫140的醫院客轉5B先
小巴唔做巴士先硬食

其實想快D去到醫院/大球場既客都會自然識搭其他線轉5B/936。
paul2357paul 發表於 2018-1-24 20:48 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2018-1-24 17:10
成個東區要求有車去東華東院
唔開8H,當初如果搞8X/19

如果8X和19只係改到雙向入去大球場個圈兜一兜,請問真係對原有班用家影響很大嗎?
alsonchc 發表於 2018-1-25 09:18 | 顯示全部樓層

cruisesnet 發表於 2018-1-24 17:50
2A而家係唯一一架電車路東區灣仔,
77 & 99做到咩?

獨市唔明顯, 去灣仔要快早就坐左722
非繁唔多人去灣仔, 下繁唔趕時間會好D
理性討論+互相尊重
alsonchc 發表於 2018-1-25 09:20 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2018-1-24 17:10
成個東區要求有車去東華東院
唔開8H,當初如果搞8X/19

講開2仔, 而家客量都係恐怖的
理性討論+互相尊重
cruisesnet 發表於 2018-1-25 09:31 | 顯示全部樓層
alsonchc 發表於 2018-1-25 09:18
獨市唔明顯, 去灣仔要快早就坐左722
非繁唔多人去灣仔, 下繁唔趕時間會好D
...

北角坐咩去銅鑼灣/灣仔?
吾好同我趕坐條無車既2號,
或者天價坐23?

吾係度度都有東廊特快線坐的
alsonchc 發表於 2018-1-25 09:47 | 顯示全部樓層

cruisesnet 發表於 2018-1-25 09:31
北角坐咩去銅鑼灣/灣仔?
吾好同我趕坐條無車既2號,
或者天價坐23?

??? 10 / 23 / 電車 / 601 / 619 / 鐵係咩?
理性討論+互相尊重
kay 發表於 2018-1-25 09:49 | 顯示全部樓層
paul2357paul 發表於 2018-1-24 20:48
如果8X和19只係改到雙向入去大球場個圈兜一兜,請問真係對原有班用家影響很大嗎?
...

8X/19依家聯合班次做成點?

不過呢件事
新巴無輸到
建制派都無輸到

民主派就輸了

當日提8H唔夠膽反對

依家新巴開唔齊2A/82班次,都唔可能將責任推比建制派

2A/82如果開齊車,根本都唔會差左好多

不過去灣仔北聽下2A D司機吹水
有D司機碌車碌到後車追得上,點會有好班次

而灣仔唔係個個都上722的,尋晚搭2A,7點駱克道街市上30+
世界很簡單 人類很複雜
053h4 發表於 2018-1-25 10:05 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
nwfb23 發表於 2018-1-25 11:04 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2018-1-25 09:49
8X/19依家聯合班次做成點?

不過呢件事

8X/19聯合班次:
剛剛好快做左個統計
8x.png 因為20分一班,無ETA 0個d 應該係因為未開車

可以見到總站之後一段路程都可以做到聯合班次
但去到臨上東廊就已經亂左
nwfb23