hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 網民熱話:九巴展覽串錯英文 網民轟Hea搞 ...
開啟左側

[報刊新聞] 網民熱話:九巴展覽串錯英文 網民轟Hea搞

MU6103~^^ 發表於 2018-3-18 12:54 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180318/bkn-20180318102633982-0318_00822_001.html

求求其其。。。。
KMBAP1 發表於 2018-3-18 13:43 | 顯示全部樓層
同佢出嘅通告一樣,都好有九記特色
T277 發表於 2018-3-19 10:18 | 顯示全部樓層
網民為屌而屌, 晒氣啦
HT408 發表於 2018-3-19 11:56 來自手機 | 顯示全部樓層

T277 發表於 2018-3-19 10:18
網民為X而X, 晒氣啦

(經admin91編輯)

咁大間公司串錯英文字唔鬧得?
dennislokawai 發表於 2018-3-19 12:23 | 顯示全部樓層
呢間公司從佢出通告、公關應對,到搞大型活動,都係錯漏百出,
最叻都係做下鍵盤戰士,得閒晌Facebook抽下水派下花生。
youtube.com/c/dennislokawai
AVW28 發表於 2018-3-19 12:54 | 顯示全部樓層
HT408 發表於 2018-3-19 11:56
咁大間公司串錯英文字唔鬧得?

如果係一次半次我覺得可以接受,
但經常係咁就真係唔得。

返工整文件打錯字,都比d老細同事孖叉啦!

LL3850
EX-TL 發表於 2018-3-19 14:50 | 顯示全部樓層

T277 發表於 2018-3-19 10:18
網民為X而X, 晒氣啦

(經admin91編輯)

如果你係呢間垃圾公司嘅小股東, 奉勸你趁呢幾日放晒佢D股票, 上年八月到十月已經營造左個頂出嚟, 二月發生意外後跌到反晒艇, 跌勢只會越嚟越急, 間嘢賺大錢都搞成咁.

股票價格反映左一間公司未來表現, 你認為人地為X而X之前, 唔該掰大雙眼, 認認真真睇下間公司每日發生緊咩事先好出聲.
lokwah2a 發表於 2018-3-19 17:38 | 顯示全部樓層
hk20020062 發表於 2018-3-19 19:20 | 顯示全部樓層
通告錯,搞活動又錯,仲要一而再再而三
班職員毫無責任感
EX-TL 發表於 2018-3-19 20:27 來自手機 | 顯示全部樓層

lokwah2a 發表於 2018-3-19 17:38
股票價格真係可以反映公司狀況
小朋友讀投資讀太多了
師奶炒股票比你賺錢賺更多呀

用師奶炒股心態去經營一間大型公司, 巴迷真係巴迷.

你在波幅中不斷賺錢, who care? 就算賺得多都唔會係買載通啦!

而家間公司係面對緊內憂外患, 交通發展唔順, 嚟緊有大型鐵路綫通車, 公司內部管理混亂, 部分員工冇職業操守, 或同公司關係惡劣, 對外事務處理手法差劣, 特首都忍唔住開腔, 嚴重影響企業形象.

italk呢度成日見到啲通告單張錯漏百出, 一張半張可以算, 幾乎出親乜都錯, 咁basic嘅都做唔好, 我地板友不停幫佢哋搵錯處, 都冇改善, 玩玩下, 對呢間公司仲有信心?

呢間嘢舊年公佈完2016年業績後股價明顯見頂, 外患(鐵路通車)已經夠死, 內憂都搞唔好, 幾日後公佈2017年業績有機會彈高廿格仲值唔值得死守落去, 有股喺手嘅巴迷自己抉擇啦!

一個組織掂唔掂, 從小處去逐層剖析, 已經可以略知一二, 出月票箍客就係長勝將軍咩, 不斷買新車, 提早退未夠期車真係可以提升形象?! 炒冷飯嘅嘢應該維持唔到幾耐.

利申: 從來冇沾手過呢隻垃圾00062.hk