hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 閣下是否支持九巴290X以現行方案全日化? ...
開啟左側

閣下是否支持九巴290X以現行方案全日化?

tzuyu.taiwan 發表於 2018-6-9 22:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

現行九巴290X全日化之方案:
-班次:每日全日 20分鐘/班
-走線:固有走線(荃灣西<>荃灣<>大窩口<>葵興<>葵芳<龍翔道>黃大仙<>彩虹/彩雲<>安泰/安達<>康翠<>寶康路<>尚德<>調景嶺<>寶邑路<>清半<>康城)
詳見 #2018-19西貢區巴士路線發展計劃
單選投票, 共有 79 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
洗手、洗手、洗手!
Charon1999 發表於 2018-6-9 22:20 | 顯示全部樓層
閣下是否支持tzuyu.taiwan停止惡意灌水?

1. 支持
2. 十分支持
哥布林們因為理虧,故只能以洗反對催眠自己
 樓主| tzuyu.taiwan 發表於 2018-6-9 22:26 | 顯示全部樓層
Charon1999 發表於 2018-6-9 22:20
閣下是否支持tzuyu.taiwan停止惡意灌水?

1. 支持

發起投票即「『惡意』灌水」?

講真,之前小弟已無故咁被同一啲行為紀錄不佳嘅帳號扯上關係,遭個別版友質疑為相關人士嘅「分身」帳戶,當時本人選擇不作聲,因為相關帖文正係由一些行為紀錄極差嘅版友貼出(相關人士現已被停版),本人認為,根本唔值得喺該類質素嘅討論中留言

本人只想講,自己實在冇興趣去理會他人嘅「分身」問題,因為相關討論早「離題」;而有部份版友出現不當情況,版方亦定必會跟進,毋須大家自作主張

但不知何解,好似我一日唔作澄清,就會有莫名其妙嘅留言出現,今次就係將「灌水」嘅帽子扣喺本人身上

本人只係諗:如果有心「灌水」,自己何必大費周章發起投票?有太多其他簡單嘅「灌水」方法啦,在此不作描述

其實本人喺此站開帳冇耐,或許係我唔夠熟悉呢度嘅情況。但開帳至今,本人確實承認,自己有不足嘅地方,例如先前本人曾以「優化啟德三條新線」作討論,明顯未作各方面嘅周詳考慮,不論係站規、三線實際情況、各版友嘅寶貴意見等,以致招來各方批評。又例如之後本人喺其他討論中亦「翻炒」相關建議,實在令人反感。

本人固然承認自己有所不足,但亦對目前嘅呢啲「帽子」感到憂心。本人當初開帳,特別希望同各版友有良好交流,只係冇料到,先被指為某惡名昭彰嘅版友嘅「分身」,再喺諮詢各版友對一條大家興趣甚深嘅路線嘅意見之時,被訴以「灌水」之控。面對錯漏,本人絕對認同應改正;但面對無稽之控,本人亦有感,啞忍並唔係一項恰當嘅對策。

喺度,本人希望清楚說明:自己對「分身」之說、「灌水」之事毫無興趣,亦希望一如既往,喺度同諸君交流心得;本人亦承諾,當有缺欠之處,則立即補正,以求長進。但本人亦不得不強調:我實在唔樂見一啲無中生有嘅指訴,謹借此機會,冀望相關版友多作理性溝通(言辭恰如其分嘅批評為本版所絕對容納),以互相求進、砥礪學習,同時亦需細閱站規相關章節(如第27、39條等),以確保彼此可以喺愉快、輕鬆嘅氛圍下作討論

多言了
洗手、洗手、洗手!
tonychow 發表於 2018-6-9 22:28 來自手機 | 顯示全部樓層

唔俾人支持對家投到油荃再開分支上安達臣食客?
ricky 發表於 2018-6-9 22:45 | 顯示全部樓層
開新線有人會唔支持咩?
如果290系唔使停九龍,都唔會開到咁多條線。
前荃葵青區居民
SanPoKong203e9 發表於 2018-6-9 22:52 | 顯示全部樓層
閣下是否支持使用投票功能?
jocosben 發表於 2018-6-9 22:57 來自手機 | 顯示全部樓層

上次樓主個89S post 已經係甘,已經無人回,但一有人投票就彈到最上
 樓主| tzuyu.taiwan 發表於 2018-6-9 23:00 | 顯示全部樓層
jocosben 發表於 2018-6-9 22:57
上次樓主個89S post 已經係甘,已經無人回,但一有人投票就彈到最上

今次係本人首次發起投票
洗手、洗手、洗手!
jocosben 發表於 2018-6-9 23:04 來自手機 | 顯示全部樓層
tzuyu.taiwan 發表於 2018-6-9 23:00
今次係本人首次發起投票

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=1068266&extra=page%3D1&mobile=2
我認錯左呢位,你地account都係T字頭開始
EE9255 發表於 2018-6-9 23:36 | 顯示全部樓層

樓主真識揀路線
290係本版收視保證
一彈呢個3個數字實引左堆山上山中山下將南將北各地區派兼職路線策劃分析員大戰幾百回合