hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴新巴APP 加入大量廣告
開啟左側

[突發!] 城巴新巴APP 加入大量廣告

053h4 發表於 2018-10-22 09:40 來自手機 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2018-10-22 12:10 | 顯示全部樓層
noname617 發表於 2018-10-21 22:50
原來你出街帶手提電腦開android模擬器架?當你用手機啦,撳一下箭咀?交叉啊

仲有你開apps第一下 ...

由年頭用台灣機htc, 到現在用大陸機vivo, 還是屋企部samsung tab, 不論係咪開九巴app, 總之一見到廣告, 按一下箭咀鍵, 廣告就會消失, 就算教長者, 佢地都係一聽就明.

煩唔煩, 完全係睇你有冇正確對策, 香港現時環境夠冇以前咁好, 我咪活得好地地, 睇你搵唔搵到個好辦法應對, 再慢慢適應佢, 又例如電話成日推銷野, 邊個唔覺得煩?

Sorry, 反而我唔明咩係「手提電腦開android模擬器」, 太高科技喇! (不過我唔駛你解釋)

煩定唔煩, 唔駛下下講晒出黎, 放負嘅嘢適可而止好.
ahken 發表於 2018-10-22 13:44 | 顯示全部樓層
noname617 發表於 2018-10-21 11:58
你覺得一個為大眾服務的公共交通公司出個apps都要賣google廣告仲要全幅式及播埋video係揾食應該做的? ...

嗱, 咁講, 如果係落多啲廣告可以令票價平咗/令服務提升我肯定唔會反對, 但柴小app我唔覺得佢值得去賣咁大量廣告了...
截至2023年3月2日, 已有877累積積分
hk20020062 發表於 2018-10-22 14:19 | 顯示全部樓層

最後都要低頭
peterkwan 發表於 2018-10-22 17:26 | 顯示全部樓層
九巴果 D 全版 ad 係 random 出,唔似得新城永遠係o係 splash screen 之後就出。重有,九巴除左主頁個自家 banner 之外,其他可以按 close button (X) 關掉, 關掉之後最多係得 blank space (站位表就只係 expand 個站先出個灰色 ad space), 反而新城 D ad (唔計個 全版 ad) 無 close button, 惟有硬食。
覺得九巴係呢方面做得比新城好 (當然也有改進空間)。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ahken + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

poondriver 發表於 2018-10-22 17:38 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2018-10-21 11:48
見巴迷們無所不用其極要將廣告飛走, 其實我每次一見廣告彈出, 按一下箭咀鍵, 廣告就會消失, 唔通大家都用緊 ...

我用緊iPhone Xs 琴日開apps 就撞正佢有個廣告個x 制岩岩over 左個mon邊禁唔到
結果我kill 左apps 再apps 重覆左十幾次先轉第2個廣告有得禁x飛走

唔知大師點睇?定係我要為左個垃圾新城apps 又要換多次電話?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ahken + 1 + 10 為左個垃圾新城apps 又要換多次電話.

查看全部評分

053h4 發表於 2018-10-22 18:12 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
EX-TL 發表於 2018-10-22 20:00 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2018-10-22 17:38
我用緊iPhone Xs 琴日開apps 就撞正佢有個廣告個x 制岩岩over 左個mon邊禁唔到
結果我kill 左apps 再app ...

上幾頁唔係提供左啲辦法咩, 而且我冇阻止你地傾落去喎, 只係好奇好似個個板友都有米換最新款手機, 你想知有咩好辦法唔好問我.
noname617 發表於 2018-10-22 20:36 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2018-10-22 20:00
上幾頁唔係提供左啲辦法咩, 而且我冇阻止你地傾落去喎, 只係好奇好似個個板友都有米換最新款手機, 你想知 ...

人地想你代入iphone點樣可以學你話用箭咀鍵未得囉!
唔好下下用android代入ios啊!

評分

ahken + 1 + 10 用箭咀鍵, 笑了

查看全部評分

EX-TL 發表於 2018-10-22 20:54 | 顯示全部樓層

noname617 發表於 2018-10-22 20:36
人地想你代入iphone點樣可以學你話用箭咀鍵未得囉!
唔好下下用android代入ios啊!
...

老人家冇你咁有學識得唔得!

區區一個箭咀鍵試都未試就笑人, 你咁叻仔就唔駛串番我, 直接教人啦!