hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 問Elements商場
開啟左側

問Elements商場

JZ3968 發表於 2007-10-1 11:05 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

據聞Elements商場於10月1日開幕, 但關於它的資料很少,
更找不到它的網頁, 有人有詳細資料嗎? 例如有甚麼店舖? 怎樣由九龍站上去?
bigfish_hk2 發表於 2007-10-1 12:14 | 顯示全部樓層
早幾日新聞都有講呢個商場叫做"圓方"
閣下需要用"圓方"呢個名查詢先可以得到多o的資訊

琴日搭車經過西隧出口見到商場招牌已經著左燈

呢個"圓方"商場有以下幾個賣點
賣點一
唔溜冰唔收錢o既溜冰場
溜冰場採用開放式設計
所有人都可以免費進場觀看
進入冰面先至要用八逹通收費
逗留幾耐就收幾多錢
平均每分鐘$1

賣點二
六星級公眾洗手間
男女廁分別有名牌古龍水及香水免費供應
洗手間門外設有豪華等候區,等候人仕可以坐o係真皮梳化上睇雜誌及享用小食

賣點三
4D立體影院

賣點四
空中花園

著名o既店舖當然有 hkitalk 板友熟悉o既兜巴星
o係香港開第二間分店o既 360 ThreeSixty 超市
仲有同一個集團o既有心有信心個人護理店

另外有
- 王家沙
- 周生生
- 東亞銀行
- 百老匯
- 豐澤

仲有以下呢堆冇中文名o既店舖
- anna sui
- armani Exchange
- biotherm
- body shop
- cabtree& evelyn
- chanel
- chickeeduck
- clinique
- DKNY
- DIESEL
- dunhill
- emporio armani
- Escada
- estee lauder
- Fendi
- ferragamo
- fila
- giorgio armani
- Gucci
- Guess
- H&M
- HMV
- L'occitane
- lancome
- origins
- Prada
- shu uemura
- sisley
- swatch
- tiffany & co.
- valentino
- versace
- vivienne Tam
- vivienne westwood
- Zara

有冇人知道點解商埸個名叫做"圓方"咁奇怪?!
福建幫超市有過期30日叉燒包
virus 發表於 2007-10-1 15:39 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
dongfeng 發表於 2007-10-1 15:44 | 顯示全部樓層

九龍站有一個已經停用多時的C出入口,應該是接駁Elements商場的。
에이핑크 대박!
3AV100@41A 發表於 2007-10-1 15:54 | 顯示全部樓層
原帖由 JZ3968 於 2007-10-1 11:05 發表
更找不到它的網頁

this?
http://www.elementshk.com/
GD1570 發表於 2007-10-1 18:16 | 顯示全部樓層
那我想問以前的「迪生數碼世界」是否已經摺左?
你有你可愛,我有我好笑。
ahbong 發表於 2007-10-2 01:53 | 顯示全部樓層

今日去了 Elements
一心諗住去 mulberry 專門店
點知未開

Elements 都好似 ifc mall
賣既都係貴價名牌
最平係 Zara, H&M
之後已經去到 DKNY, A/X 呢 D 品牌
I.T 既牌全部欠奉

無麥當勞, 只有 threesixty 內的 foodcourt
我覺得唔係咁適合後生仔女或者剛出黎做野既人
比較年輕化既舖頭只有 HMV... Porter...
百老匯、豐澤... bodyshop... biotherm 呢 D
去旺角都得啦
orange 發表於 2007-10-2 02:12 | 顯示全部樓層
同megabox一樣要靠巴士接駁既商場,不過圓方就有條東涌線,
總好過megabox搞到九龍灣塞到叫救命

成個商場定位有少許奇怪,一方面sell高檔次,但又唔多提個停車
場,唔通佢預班人搭地鐵或巴士去shopping,另一個奇怪係明明個
場10月1日開,但報紙電視宣傳完全欠缺,難怪班大陸豪客既買唔
到野,又唔知個場想點,比起當年迪生數碼世界開仲肯做宣傳明顯
有分別,當然新x基商場總會諗辦法谷人流,睇下遲少少會唔會好d
益童學校,全民教育
ahbong 發表於 2007-10-2 03:20 | 顯示全部樓層
原帖由 orange 於 2007-10-2 02:12 發表
但報紙電視宣傳完全欠缺,難怪班大陸豪客既買唔
到野,又唔知個場想點

報紙好似早幾日已經見有廣告
我見今日人流都唔算少

ahbong 發表於 2007-10-2 03:27 | 顯示全部樓層

原帖由 bigfish_hk2 於 2007-10-1 12:14 發表
有冇人知道點解商埸個名叫做"圓方"咁奇怪?!

叫圓方, 真係有少少奇怪
但今日行過之後
發覺個場真係圓形架