hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 成功爭取將楂大膽巴士自拍留念青年推上新聞! ...
開啟左側

[服務調整] 成功爭取將楂大膽巴士自拍留念青年推上新聞!

superbus 發表於 2009-6-20 23:36 | 顯示全部樓層

原帖由 Anpretext 於 2009-6-20 23:25 發表
九記回應得咁迴避,
驚人插佢保安不足?

唔通佢直認不諱咩
咁做既話,形象一定蕩然無存
而家起碼拿番堆沙先啦

不過個司機真係拿拿聲遞信走人
搵到佢就真係唔駛補即兜
Anpretext 發表於 2009-6-20 23:44 | 顯示全部樓層
原帖由 superbus 於 2009-6-20 23:36 發表

唔通佢直認不諱咩
咁做既話,形象一定蕩然無存
而家起碼拿番堆沙先啦

不過個司機真係拿拿聲遞信走人
搵到佢就真係唔駛補即兜

遞信都無用啦, 報哂上哂報,
買定爆谷啦
初級巴士迷 發表於 2009-6-20 23:54 | 顯示全部樓層
放片上utube個人見上報
即剷除影片

好彩大家有back-up到
頭文字TRIDENT 發表於 2009-6-20 23:58 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2009-6-20 23:36 發表

新巴城巴仲驚啦,佢夠膽話「開車涉及複雜程序,一般人唔會開到車」

http://cablenews.i-cable.com/webapps/story/index.php?video_id=49233
(1:18)

複雜到幾年前幾部新巴被黃竹坑某中學的學生集體偷走
'*^*''*^*' 「女包黑絲」即將啟動  '*^*
AD18 發表於 2009-6-21 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 da89 於 2009-6-20 21:27 發表
呢 d case 中巴年代已經有...

我諗果陣 D 科技冇咁先進冇影到之嘛

....不過拍片放上網又好似 kai 左 D

今日同 d 相熟司機講過呢單野
佢話條友渣大膽巴士已經係唔岩
但拍埋片放上網就更加罪加一等 , 厚顏無恥

*條友都係疊埋心水等坐監啦
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
ck4151 發表於 2009-6-21 01:23 | 顯示全部樓層
楂完大膽巴士仲要醒目到擺段片上網, 真係抵佢囉。
不過個九巴司傅又係ge, 做咩要俾架野佢楂喎...
brian 發表於 2009-6-21 01:47 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2009-6-20 23:36 發表

新巴城巴仲驚啦,佢夠膽話「開車涉及複雜程序,一般人唔會開到車」

http://cablenews.i-cable.com/webapps/story/index.php?video_id=49233
(1:18)

佢係咪指果d著車後唔知幾多分鐘之內唔可以踩大油果d"程序"?

homanbean 發表於 2009-6-21 02:23 | 顯示全部樓層
原帖由 limited 於 2009-6-20 22:25 發表
(quote)
九巴發言人回應指片段太模糊, 未能確定片中巴士是否九巴
以及駕車者是否九巴員工, 近期亦沒有收到巴士失竊報告

by Cable news
(quote end)

但我相信九巴都會調查o既, N293 有幾多個車長o者 ...

咁都仲話唔係自己公司d車
睇清楚d都知啦
-   知足者自然常樂   -
mmlcs36 發表於 2009-6-21 02:56 | 顯示全部樓層
LA11 發表於 2009-6-21 04:11 | 顯示全部樓層

原帖由 brian 於 2009-6-21 01:47 發表

佢係咪指果d著車後唔知幾多分鐘之內唔可以踩大油果d"程序"?

渣乜0野類型0既車輛都係呢句0架喇 :
" 一波同埋慢車起步 " ; 同埋片中人都夠沙膽囉 ,
渣大膽車不特止 , 仲放埋上網添 ??!!!! ,
0的巴士迷今次俾你累死喇 , 形象被徹底破壞 .

Rt.985 美田 → 灣仔 (經:逸城閣)