hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 〔未經證實消息〕元朗區議會提議再次進行巴士重組路線 ...
開啟左側

〔未經證實消息〕元朗區議會提議再次進行巴士重組路線

Lelouch 發表於 2013-8-28 23:10 | 顯示全部樓層

原帖由 JC8385 於 2013-8-28 22:06 發表

縮去元朗
元朗返天水圍就得返269D
獨力難支

天耀天盛樂湖賞湖仲有B1
JC8385 發表於 2013-8-28 23:46 | 顯示全部樓層
原帖由 Lelouch 於 2013-8-28 23:10 發表

天耀天盛樂湖賞湖仲有B1

但往往269D
天耀可以落到半車呢
lsc04d11 發表於 2013-8-29 06:05 | 顯示全部樓層
A34加兩班天水圍南特別班次,咁A34正常班次係………洪水橋至機場??
但你寫既E34A都已經係bo………

K73A既行法咪即係當年好失敗既S1線????(往元朗而非天水圍站版)

LRT1027 發表於 2013-8-29 07:44 | 顯示全部樓層

原帖由 NgaYeeChing 於 2013-8-28 20:58 發表
師兄,小弟都唔少坐264M
上下繁真係多人,好多時用AP等12米車都爆
不過,其他時間所見,都係Avc企幾個走...
而縮去元西,行行個1-2個大馬路站,仲要入高埔,有D客會嚇走
左,而264m有接近一半人天水圍上
小弟認為,如果69m/x真係去 ...

一半?
全日大部份班次往青衣方向離開天水圍果陣唔夠5個客
LRT1027 發表於 2013-8-29 07:51 | 顯示全部樓層
原帖由 JC8385 於 2013-8-28 22:06 發表

縮去元朗
元朗返天水圍就得返269D
獨力難支

天水圍往元朗呢班客都係搭輕鐵
咁元朗往天水圍,佢地搭返輕鐵咪得
無謂要長途線為左短途分段單方向多人搭而浪費資源

個人十分支持264M縮短至元朗西
天水圍來往青衣既乘客
來回程都係大欖隧道轉車
264M 入天水圍都冇用
主力做好 多客果段(元朗至青衣)最好

樓上話幫補欖隧返朗屏, 而家都有頻密既268C啦, 264M咁疏幫到D乜?
加上水邊圍至朗屏果段路都好長,我見268C果段路都冇乜客
GD1570 發表於 2013-8-29 08:43 | 顯示全部樓層
其實如果263M縮到去洪水橋,好似68X咁樣行又點樣睇呢?
可行的話實行同68M合併咗佢...變相咪可以令264M淨行天水圍同錦田囉....
你有你可愛,我有我好笑。
lilywong 發表於 2013-8-29 10:27 | 顯示全部樓層

原帖由 BlackBird 於 2013-8-28 00:19 發表

*以上消息傳聞仍在討論階段,未知生效日期。
資料來源: 柏斯敦巴士台

已問過當區區議員, 呢份野部分係真, 部分係作落去

又一次證明「亂咁抄巴士台」抄野唔用大腦, 流料當堅料逞威風, 繼續敗壞巴士迷界風氣

5504-NK3640 發表於 2013-8-29 12:51 | 顯示全部樓層
原帖由 lilywong 於 29/8/2013 10:27 發表

已問過當區區議員, 呢份野部分係真, 部分係作落去

又一次證明「亂咁抄巴士台」抄野唔用大腦, 流料當堅料逞威風, 繼續敗壞巴士迷界風氣

其實最初呢份野就唔應該會去到 xx 台到,不過佢竟然信以為真咁 post 出嚟畀大家娛樂下既,何不一笑置之呢
lilywong 發表於 2013-8-29 12:57 | 顯示全部樓層
原帖由 5504-NK3640 於 2013-8-29 12:51 發表

其實最初呢份野就唔應該會去到 xx 台到,不過佢竟然信以為真咁 post 出嚟畀大家娛樂下既,何不一笑置之呢

佢「
竟然信以為真」係佢自已笨

佢不斷放流料愚弄巴士迷, 我朋友跟住佢昨日AVBWU291行35a既時間撲過空

大家應該杯葛放流料亂抄料的無良網站
FBI2 發表於 2013-8-29 13:22 | 顯示全部樓層

原帖由 lilywong 於 2013-8-29 12:57 發表

佢「竟然信以為真」係佢自已笨
佢不斷放流料愚弄巴士迷, 我朋友跟住佢昨日AVBWU291行35a既時間撲過空

大家應該杯葛放流料亂抄料的無良網站

其實師兄將借尿遁網站既野抄過來,也可能因資源不真實而觸犯板規,奉勸師兄日後留意多點.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工