hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 點解962系列重組唔用方案3?
開啟左側

[問題] 點解962系列重組唔用方案3?

FBI2 發表於 2014-1-31 15:36 | 顯示全部樓層

其實呢個TOPIC已沒有討論空間,因為已實行了,青公擺明輸左,冇仇報.
不如睇下幾時962B客量多加班啦.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
kay 發表於 2014-1-31 15:45 | 顯示全部樓層
如果當日班議員見好就收就最好
不過依家青公都唔係得962b,有其他方法出入港島
轉車站開左其實交通更方便
無轉車站既話呢個topic最尾應該都傾唔掂數
世界很簡單 人類很複雜
DC3938 發表於 2014-1-31 15:51 | 顯示全部樓層
某日下午六點幾,在灣仔菲林明道觀察:
962B 某日第一班沒人要企,第二班係灣仔特車,第三班係好空!
要等的962X,十世都未有車,仲要班班都要企,有位坐睇你彩數!
BlackBird 發表於 2014-1-31 23:50 | 顯示全部樓層

回復 43# 的帖子

乖乖地961>59M把啦
不過要頂腳
其實根本就係屎味朱古力同朱古力味屎之分
P960早日摺線
2076 發表於 2014-2-1 00:39 | 顯示全部樓層
宜家962B都唔夠載,下繁中環頂閘
晚間上環頂閘,城巴依然係X車12分鐘B車15分鐘
擺明玩野
同埋下繁塞汀九橋+深井+中環B車冇位坐,汀九橋慢慢塞慢慢企
搭鐵算數
原本由港島搬入去屯門就係睇到佢有頻密過海巴30分鐘通港島,宜家冇45分鐘都出唔到去,加上下繁以前中環一定上到車,搭B車仲有得揀位坐
宜家B車迫上車,X車唔見影,960頂閘飛過
搞到要去佐敦搭小巴先至大部分車程有位坐
抗議962B重組
還我962全日服務
ma212223 發表於 2014-2-1 18:11 | 顯示全部樓層

回復 45# 的帖子

961照計無960咁爆
BlackBird 發表於 2014-2-1 22:53 | 顯示全部樓層

回復 46# 的帖子

但係961好疏下.....
同962B差唔多
P960早日摺線
樂仔〞 發表於 2014-2-2 00:30 | 顯示全部樓層
原帖由 BlackBird 於 2014-2-1 22:53 發表
但係961好疏下.....
同962B差唔多

其實 961 D 班次有少少無定向 , 有時見 2 班 961 都未有 1 班 960
而家都有唔少客見 961 都照上 , 因為比較多位坐 , 其實都幫輕左 960 唔少
2076 發表於 2014-2-2 08:47 | 顯示全部樓層
最大問題係中環960/1同962B/X唔同站
冇得叫四飛,最好就全部入哂電車路/出哂海旁

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
FBI2 + 1 Agree

查看全部評分

抗議962B重組
還我962全日服務
張偉沖 發表於 2014-2-4 08:32 | 顯示全部樓層

原帖由 BlackBird 於 2014-1-30 23:38 發表
呢個CASE係原本唔洗兜,但係變成要,絕對有權嘈
52X一開始就要兜,嘈都無用

就算兜都係同52X 一樣, 整體只係經多個深井,
你52X 班青山灣客咪又係咁搭, 嘈只係顯得你小家, 自私.

52X 過左青龍頭後咪又係有客係度, 講野...