hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 85 試驗早上微調班次時間
開啟左側

[經歷分享/報告] 城巴 85 試驗早上微調班次時間

tommy11529 發表於 2014-2-20 22:52 | 顯示全部樓層

原帖由 KJ1502 於 2014-2-20 18:46 發表
寶馬山一早塞車而回唔切車
所以早5分鐘得5分鐘
避免過鐘/脫班

的確原因是這樣
所以係試,唔係直接落實
想睇下e 5分鐘可唔可以避到塞車而回到

如果都係唔得,就證明係要加車先得
mingfai31 發表於 2014-2-21 21:38 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2014-2-20 14:07 發表

其實點解要改早 5 分鐘呢?

據我所知7點到筲箕灣個班(即0630開)會同筲總既85A撞埋一齊(馬會已拖)
後個班我估都一樣
admin304 發表於 2014-2-23 20:20 | 顯示全部樓層
DEL
yunghin2004 發表於 2014-2-23 20:20 | 顯示全部樓層

原帖由 tommy11529 於 2014-2-20 22:43 發表

其實客量上升左(不過profit就唔知有冇少左)
但等車時間難預左

所以係咪只受巴士迷歡迎就真係唔知
如果二合為一客量都唔上升就好大件事
FS1819 發表於 2014-2-24 04:18 | 顯示全部樓層
原帖由 tommy11529 於 20-2-2014 22:43 發表

其實客量上升左(不過profit就唔知有冇少左)
但等車時間難預左

所以係咪只受巴士迷歡迎就真係唔知
點止,坐車時間都長咗啦,架架車都碌
唔講・唔等於・唔做
brianso198 發表於 2014-2-24 12:44 | 顯示全部樓層
85...

西行客量的確好睇左唔少,
起碼非繁時過左筲箕灣真係好過以前,
不過東行要睇時間...
ivan920 發表於 2014-2-26 22:24 | 顯示全部樓層

我係樹仁返學,
講真,85 d 班次有d難預,同埋最好笑係,有時27同85會同時來
yunghin2004 發表於 2014-2-26 23:10 | 顯示全部樓層
原帖由 FS1819 於 24-2-2014 04:18 發表
點止,坐車時間都長咗啦,架架車都碌
咁又唔係 , 有啲車長手車都唔差嘅
ksmbh 發表於 2014-2-27 00:07 | 顯示全部樓層
原帖由 yunghin2004 於 2014-2-26 23:10 發表
咁又唔係 , 有啲車長手車都唔差嘅

不過車程就慢左
尤其北角個幾個站多左好多客落車...
 樓主| da54 發表於 2014-3-7 15:27 | 顯示全部樓層

至於你們信不信?反正我信了