hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今時今日,巴士佬真係唔鬧得
開啟左側

今時今日,巴士佬真係唔鬧得

jessec 發表於 2014-6-10 11:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

鬧完咪大家一齊無車坐

source: 站長室電腦操作員

評分

參與人數 1aPower +150 收起 理由
admin + 150 hkitalk.net facebook 專頁推介 + 額外Like ...

查看全部評分

RW5779~ATSE48 發表於 2014-6-10 14:17 | 顯示全部樓層
想問如何得此圖?有沒有什麼特別網站是關於此圖的?
SMP 發表於 2014-6-10 14:43 | 顯示全部樓層
果然系打工皇帝...
ronaldng 發表於 2014-6-10 15:16 | 顯示全部樓層

做得呢行就預左架啦,o甘唔想俾人鬧就唔好做lol (其實份份工都係o甘)
5580,9100,NG2473
DW8306 發表於 2014-6-10 15:24 | 顯示全部樓層
原帖由 ronaldng 於 2014-6-10 15:16 發表
做得呢行就預左架啦,o甘唔想俾人鬧就唔好做lol (其實份份工都係o甘)

正因為你咁既思維咪搞到車長流失率咁高囉
叫人唔好做丫嘛,咪劈砲俾你睇囉

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
iczer3 + 1 + 1 Yup!

查看全部評分

dongfeng 發表於 2014-6-10 15:37 | 顯示全部樓層
洋蔥圈做錯事,也會被人罵,何況是區區一名巴士車長!
에이핑크 대박!
samuel2002 發表於 2014-6-10 15:49 | 顯示全部樓層

原帖由 dongfeng 於 2014-6-10 15:37 發表
洋蔥圈做錯事,也會被人罵,何況是區區一名巴士車長!

咁,車長做錯咩事?入錯行?
jonathanngan 發表於 2014-6-10 16:41 | 顯示全部樓層
係咪上上下客趕番d客落車
反正都係比人閙,唯有做絕d?:lol
ronaldng 發表於 2014-6-10 18:06 | 顯示全部樓層
原帖由 DW8306 於 2014-6-10 15:24 發表

正因為你咁既思維咪搞到車長流失率咁高囉
叫人唔好做丫嘛,咪劈砲俾你睇囉

我唔係無理取鬧,做呢行預左D亂鬧人o既人架啦,
但如果你EQ唔掂忍耐唔到
就真係不如唔好做。
5580,9100,NG2473
matchnacu 發表於 2014-6-10 18:43 | 顯示全部樓層

做得服務性行業,係應該有心理準備比人亂罵,但將心比尸己,如果比人插嗰個係自己的話,又真係唔好受喎!我諗企響車長角度諗會有另一返睇法,當然心情唔好就唔開真係講唔過去