hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 紅館4R竟然冇加價?
返回列表 發新帖
開啟左側

[問題] 紅館4R竟然冇加價?

樓主| lucky_al 發表於 2014-7-3 18:52 | 顯示全部樓層

原帖由 kiwai 於 2014-7-2 23:49 發表

紅館4R曾於2008年及2013年加價

所以我覺得今次如果真係唔加就有d出奇囉
ksmbh 發表於 2014-7-3 19:00 | 顯示全部樓層
特別線唔加
要做返個加幅
其他線咪可以加多D
kiwai 發表於 2014-7-3 19:43 | 顯示全部樓層
原帖由 lucky_al 於 2014-7-3 18:52 發表

所以我覺得今次如果真係唔加就有d出奇囉

可能係隔次加掛
2011年九巴加價嗰陣, 紅磡4R都冇加價
 樓主| lucky_al 發表於 2014-7-4 15:01 | 顯示全部樓層

原帖由 ccicoltd 於 2014-7-2 21:34 發表
新車費等級表中「旅遊及特別服務」項完全沒加價。

但係63R都照加喎,唔通佢唔算特別服務?
toyl 發表於 2014-7-4 15:07 | 顯示全部樓層
原帖由 lucky_al 於 2014-7-4 15:01 發表

但係63R都照加喎,唔通佢唔算特別服務?

難道是因為逐次申請計?
呢次服務期跨越加價期,自然一批之後整個服務期只可以用呢一次個價嚟做,下一次申請就可以用第二個價。
admin69 發表於 2014-7-4 17:16 | 顯示全部樓層
原帖由 FT7052 於 2014-7-3 16:13 發表

上面咪講左囉, 你盲?
請留意態度, 你刪去最後兩個字是不會影響你要表達的事情, 但這兩個字可以令你被停板
lsc04d11 發表於 2014-7-4 21:53 | 顯示全部樓層

原帖由 FT7052 於 3-7-2014 04:13 PM 發表

上面咪講左囉, 你盲?

唔好意思,雖然我o係呢度睇到 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-851546-1-1.html
但在此主題的討論下,我真係唔可以就咁睇到新收費表o係邊度睇到。

我承認我盲!但如果淨睇此版,真係搵唔到……(我都唔敢話大家,所以只能從自己立場出發講啦)
 樓主| lucky_al 發表於 2014-7-5 10:53 | 顯示全部樓層
原帖由 toyl 於 2014-7-4 15:07 發表

難道是因為逐次申請計?
呢次服務期跨越加價期,自然一批之後整個服務期只可以用呢一次個價嚟做,下一次申請就可以用第二個價。

又發現到d野@@

墳場線除左70S同74S外全部冇加價

但係70S同74S一加就加$1.1,兩條線加幅都超過6%

成為所有路線加幅最大既兩條線