hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 81C調整班次
開啟左側

[服務調整] 81C調整班次

kay 發表於 2014-7-19 10:23 | 顯示全部樓層

原帖由 張偉沖 於 2014-7-19 10:11 發表

我知, 九巴無丫ma, 都係因為班垃圾政棍反反反啫,

你想為班政棍開脫? 唔好玩啦.
難道你有內情?

比人反就縮沙,點做大事先

當然,垃圾方案撤回係合理,但,無人唔比你做過份正常少少囉

如果班議員教埋你點樣改線,我又去教埋九巴改線,係咪我同班議員有糧出先
咁九巴個路線策劃部都可以解散啦 :victory:
世界很簡單 人類很複雜
nelson72A 發表於 2014-7-19 11:02 | 顯示全部樓層
原帖由 張偉沖 於 2014-7-19 08:53 發表

77區, 富安, 石門仲有281X, 沙博乙仲有287X, 尖咀可以轉280X,
何災難之有?

果然當富豪花園無到

九巴代表都承認左由富豪花園行去第一城比較遠
你都係唔好再叫人行去第一城搭車
你都係唔好再話九巴代表被迫咁講啦
張偉沖 發表於 2014-7-19 11:47 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2014-7-19 10:23 發表
難道你有內情?

比人反就縮沙,點做大事先

當然,垃圾方案撤回係合理,但,無人唔比你做過份正常少少囉

如果班議員教埋你點樣改線,我又去教埋九巴改線,係咪我同班議員有糧出先
咁九巴個路線策劃部都可以解 ...

宜家班垃圾政棍表決到份RDP修訂版嗎?

咁你班議員唔好比意見九巴啦, 事關你班議員都有反映意見比九巴知架,
仲好, 九巴唔駛晒時間落區開居民會.

九巴軟皮蛇, 比人反兩反就驚, 成日縮沙, 驚驚青青, 都不是今日始.

不過, 運輸署都係始作俑者, 執行力低, 行政效率慢亦都不是今日始.

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
kay + 1 你不如考慮下內部調職

查看全部評分

盲目反對 香港已死
LRT1027 發表於 2014-7-19 12:57 | 顯示全部樓層

其實好多時都見到81C客量唔係太好
尤其係耀安至沙田醫院一段, 成日得幾丁友, 車程實在太長, 效率又低,
非繁時減班都係應該既
nelson72A 發表於 2014-7-19 13:15 | 顯示全部樓層
原帖由 LRT1027 於 2014-7-19 12:57 發表
其實好多時都見到81C客量唔係太好
尤其係耀安至沙田醫院一段, 成日得幾丁友, 車程實在太長, 效率又低,
非繁時減班都係應該既

九巴可以選擇取消81C,改為281B全日
解決耀安至沙田醫院一段客量太低既問題

不過九巴發覺281B行車里數同81C相差好少,又要收平$1.1
所以九巴直接減班仲化算
alex_yu1992 發表於 2014-7-19 15:23 | 顯示全部樓層
原帖由 nelson72A 於 2014-7-19 13:15 發表

不過九巴發覺281B行車里數同81C相差好少,又要收平$1.1
所以九巴直接減班仲化算 ...

要過就一早係RDP過左
就係富安唔比過
九巴衰cut車太勁
BlackBird 發表於 2014-7-19 20:12 | 顯示全部樓層

原帖由 張偉沖 於 2014-7-19 08:53 發表

77區, 富安, 石門仲有281X, 沙博乙仲有287X, 尖咀可以轉280X,
何災難之有?

81C咩班次,287X同280X又咩班次?
原本12分鐘一班變20分鐘一班轉20分鐘一班,真係食塵都食飽
P960早日摺線
9032~HW1045 發表於 2014-7-19 20:32 | 顯示全部樓層
原帖由 張偉沖 於 2014-7-18 23:54 發表

我就淨係知他們自食其果, 77區繼續慢碌之餘仲要被減班,
不過, 都仲有成個馬鞍山受影響, 無左全日87X 不特止, 仲連修訂方案裡那幾班87X 都無埋. ...
咁唔忿做交牌喇......

該死的花生友
張偉沖 發表於 2014-7-19 23:46 | 顯示全部樓層
原帖由 nelson72A 於 2014-7-19 13:15 發表

所以九巴直接減班仲化算 ...

荒謬, 耀安至沙醫一段使用量低, 係因為太慢, 遊完大圍先上獅隧,
出九龍班客都比你趕晒去港鐵啦, 所以281X 先要全日搶番D客返來囉.

今時今日, 快先係皇道.

你又要抱住富豪花園當係寶, 你想點先?
盲目反對 香港已死
張偉沖 發表於 2014-7-19 23:48 | 顯示全部樓層

原帖由 9032~HW1045 於 2014-7-19 20:32 發表
咁唔忿做交牌喇......

該死的花生友

人地垃圾政棍攪到馬鞍山一班87X 都無就唔係該死,
我揭破垃圾政棍真面目就該死, 你呢D 係咩邏輯?
盲目反對 香港已死