hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 轉貼:西頁區RDP 修訂版
開啟左側

[經歷分享/報告] 轉貼:西頁區RDP 修訂版

CTB690 發表於 2014-8-9 18:26 | 顯示全部樓層

DEL

CTB690 發表於 2014-8-9 18:29 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2014-8-9 13:00 發表
根本將南區議員都幾不滿新巴服務,仲要插運吉點解俾新巴行尚德唔俾九巴入調景嶺,搞到運吉開綠燈叫九巴同新巴自己傾點296D 入唔入調景嶺問題,九巴話下年的計劃會出現296D 入調景嶺,但是不是官腔就唔知?相關文件可以係區會內 ...
西貢區議員不滿九巴多過新巴服務喎.條條線天價服務.98C 23公里$10.1/798 27公里$10.點解23公里既線會貴過27公里既線既?.

CTB690 發表於 2014-8-9 18:31 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb71k 於 2014-8-9 17:45 發表

將軍澳人都唔滿意新巴服務, 仲叫新巴食埋九巴296D?
快D返去做暑期作業吧啦

即係798"正式"全雙, 694換單層
將軍澳人唔滿意新巴服務?而家將南交通最方便喎, 食晒九新兩家茶禮, 又有地鐵$2.0機, 仲要所有出巿區巴士線都係直出隧道, 唔行山. (93M除外).不如話係你唔滿意好過

hokachung 發表於 2014-8-9 19:33 | 顯示全部樓層

西貢區唔係698R總站區,所以呢可以skip

tommy11529 發表於 2014-8-9 20:39 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2014-8-9 13:00 發表
根本將南區議員都幾不滿新巴服務,仲要插運吉點解俾新巴行尚德唔俾九巴入調景嶺,搞到運吉開綠燈叫九巴同新巴自己傾點296D 入唔入調景嶺問題,九巴話下年的計劃會出現296D 入調景嶺,但是不是官腔就唔知?相關文件可以係區會內 ...

新巴心諗:咁唔想比我地做,咁咪796C/796S/694比KMB,入埋調景嶺都唔係問題。我地做好796X同798就夠了XD

回正題:
不過我諗只係他們一開始只有新巴,又見唔係咁好,又以為KMB條條缐都會做到尚德的咁好,咪有咁的想法
所以如果換左係KMB,到時他們都唔知要點同居民交代.....(新巴到時一定唔會再回來,因為知道d居民都唔多用巴士的)

ma212223 發表於 2014-8-9 21:00 | 顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

其實新巴喺將南cut車好狠
796 cut
797M 縮
796B 取消
796A,796S改咗n次條到喉唔到肺嘅796S

九巴做,最少將南可以夾尚德保條出觀塘嘅線用BBI
296M又會做埋將南
叫做保到區內線
同時去大半個香港都可以慳幾蚊
一出RDP   要去鵝頸橋?
杜比 發表於 2014-8-9 21:07 | 顯示全部樓層

原帖由 ma212223 於 2014-8-9 21:00 發表
其實新巴喺將南cut車好狠
796 cut
797M 縮
796B 取消
796A,796S改咗n次條到喉唔到肺嘅796S

九巴做,最少將南可以夾尚德保條出觀塘嘅線用BBI
296M又會做埋將南
叫做保到區內線
同時去大半個香港都可以慳幾蚊 ...

公道黎講,796B同797M減出黎個7架車係俾798
真正減既車得796同796A
 樓主| hadboy5 發表於 2014-8-9 23:13 | 顯示全部樓層
原帖由 杜比 於 2014-8-9 21:07 發表

公道黎講,796B同797M減出黎個7架車係俾798
真正減既車得796同796A
七架車咁用嗎?
GW5878 發表於 2014-8-9 23:22 | 顯示全部樓層
原帖由 tommy11529 於 2014-8-9 20:39 發表

新巴心諗:咁唔想比我地做,咁咪796C/796S/694比KMB,入埋調景嶺都唔係問題。我地做好796X同798就夠了XD

回正題:
不過我諗只係他們一開始只有新巴,又見唔係咁好,又以為KMB條條缐都會做到尚德的咁好,咪有咁的想法
所以如果 ...

如果冇新巴,
796A/796S唔使開,296A兜埋咪得囉
796C唔使開,296C兜埋咪得囉
加埋296D兜入調景嶺
睇下到時仲有冇尚德邨巴線?
neosan 發表於 2014-8-9 23:30 | 顯示全部樓層

原帖由 GW5878 於 2014-8-9 23:22 發表

如果冇新巴,
796A/796S唔使開,296A兜埋咪得囉
796C唔使開,296C兜埋咪得囉
加埋296D兜入調景嶺
睇下到時仲有冇尚德邨巴線?

講經濟效益/環保, 當然一條線做晒好D
好多將南人都想有類似296A既BBI...