hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴新訂購209部12米E500
開啟左側

[問題] 九巴新訂購209部12米E500

PS8851@182 發表於 2014-8-12 10:47 | 顯示全部樓層

S3N92 發表於 2014-8-12 11:02 | 顯示全部樓層
原帖由 alexero 於 2014-8-11 23:56 發表
呢款車,車身單薄裝工差,行平路車身都會傳來怪聲,座椅又硬又直
車拎黑過墨汁,新車落地就已經好似行左十年咁樣衰,見到都唔開胃
唯一好處係超好力,起步一踩油就去
但巴士要好似跑車咁起步咁快做咩?想D客上緊樓梯既時候碌返落黎 ...
呢度正正最多人傾邊架車好力
邊架車快

嘩....我就話搬龍門呢度最快
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
PS8851@182 發表於 2014-8-12 11:05 | 顯示全部樓層
S3N92 發表於 2014-8-12 11:06 | 顯示全部樓層

原帖由 kei_hk 於 2014-8-12 10:25 發表

我要 volvo﹐起碼都係咖喱﹐而不是屎。
過期/過氣
咖喱就算啦
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
hkbw 發表於 2014-8-12 11:27 | 顯示全部樓層
不過買209部咁零丁~~
咁樣攪法, 又有一陣子唔駛落單, 50D天下啦~
殺雞焉用牛刀?!
3ASV3-JE1672 發表於 2014-8-12 11:42 | 顯示全部樓層
原帖由 S3N92 於 2014-8-12 11:02 發表
呢度正正最多人傾邊架車好力邊架車快
嘩....我就話搬龍門呢度最快

鬼叫香港巴士得速度先可以拗極都出唔到結論,啲車嘅其他表現根本唔駛做比較結論已經顯然易見
PE3529 發表於 2014-8-12 12:13 | 顯示全部樓層

原帖由 hkbw 於 2014-8-12 11:27 發表
不過買209部咁零丁~~
咁樣攪法, 又有一陣子唔駛落單, 50D天下啦~
兩三年要退差不多成千部車
大把機會再加單
1320 發表於 2014-8-12 12:21 | 顯示全部樓層
原帖由 PS8851@182 於 2014-8-12 10:47 發表
又係B9冇力論啊? 望落熟口熟面, 原來又係你。 上次up完就冇上水, 唔知今次可否指點下迷津呢?http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=849661&extra=&page=3

BTW, 一無是處既B9起碼有樣野叫避震比E500好 ...
我又唔覺b9 真係差,
b9 企滿行 960, 259d 都仲好好力,

勁超歐2 trident 係常識

當然, e50d 應該再好d (不過有少部分e50d 都turn得麻麻, 應該會輸比b9)

論無力, 應該係 d10a  volvo吧, 無力無冷氣, 見到唔想上
The Designer
予琛 發表於 2014-8-12 12:23 | 顯示全部樓層
咁睇嚟今次沙廠好大機會會有大堆新車Wor,如果依批車係代D10 AV/3AV,咁沙廠仲有好多AV同3AV wor,仲有沙廠都好多ATR,所以依批車一退,最又有大批ATENU la
Aeon802 發表於 2014-8-12 13:01 | 顯示全部樓層

原帖由 1320 於 2014-8-12 12:21 發表
我又唔覺b9 真係差, b9 企滿行 960, 259d 都仲好好力,
勁超歐2 trident 係常識

當然, e50d 應該再好d (不過有少部分e50d 都turn得麻麻, 應該會輸比b9)

論無力, 應該係 d10a  volvo吧, 無力無冷氣, 見到唔想上 ...

高載B9?
鄉土人話高載好唔掂