hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今晚269C又收左幾多部車?
返回列表 發新帖
開啟左側

[問題] 今晚269C又收左幾多部車?

kmb71k 發表於 2014-12-21 11:35 | 顯示全部樓層

原帖由 Lelouch 於 2014-12-21 01:50 發表

九巴就係衰唔夠靈活
睇沙田堆線d車密密黎真係
拉部車過黎都好丫

咁係咪要所有九巴車長都識楂晒全港咁多條九巴路線?
唔識路格硬拉車搞到行錯路延誤車程仲大鑊
以上回應,是否可行?是否合適?
zheng_nian_1993 發表於 2014-12-21 12:05 | 顯示全部樓層
FYI啦,269C尋日有無收車我就唔知道啦
但無記錯的話好似就拉走左架九廠車過去268C
唔知道有無影響啦o下.........
EX-TL 發表於 2014-12-21 12:16 | 顯示全部樓層
原帖由 3AV53 於 2014-12-21 00:45 發表
22號係平日,好多人會揀今日提早做冬。

BTW,今晚龍翔道去觀塘道既天橋封左一條線,龍尾一度去到黃大仙,十一點幾龍尾都仲响鑽石山,
龍翔道西行由於去獅隧既車太多,亦都一度塞到黃大仙,去到十一點左右中快線先通番。
同埋龍翔 ...

今年冬至響星期一真係唔錯, 有星期六.日.一連續三日分流做冬, 但就令到觀塘呢個大型住宅+商貿區日日塞車,
星期五晚迴旋處塞車塞到八點半, 尋日星期六中午apm入口例塞頂到茶果嶺道油站, 夜晚七點幾又係塞.

新界往返九龍東中間多個路口無故塞車, 好似尋晚收工時間六點搭258D由大興出東九, 搭足75分鐘先到尾二站,
去到青葵公路近荔景站及龍翔道近蒲崗村道交匯處因為車太多, 兩個位起碼塞左十分鐘.

只能夠講東九太多公屋, 一個路口需要應付一個小社區, 促成塞車條件, 行得觀塘道就要預左塞車, 至於點解
沙田往返東九會密車, 起碼有條大老山隧道分流下, 本身需求亦都龐大, 路線多自然車較密, 大西北里程長好多,
路線又唔算多, 荃葵青(38 40 42 42C).屯元天(61X 62X 258D 259D 268C 269C)夾埋先得十條線, 雖然用車多,
不過一程車多幾個位塞車, 條數o係番度, 幫唔到幾多!
rkkwan 發表於 2014-12-21 14:30 | 顯示全部樓層

其實位位$18 , 好執的程度絕對拍得上968  , 何解有錢都唔執 ...

269C 44.1km.  九巴話93分鐘。龍翔道上上落落。$18.4。
968 37.6km.  九巴話78分鐘。幾乎平路。$23.4。西隧$140。你自己計。

我反而想知268C有冇車?上唔上到?
DW8306 發表於 2014-12-21 17:33 | 顯示全部樓層
話冬至搞到收車收到鬼五馬六既行家真係有趣
我建議樓主不妨打聽下邊D日子有雙補水再講啦
cong 發表於 2014-12-21 18:25 | 顯示全部樓層
superbus 發表於 2014-12-22 00:38 | 顯示全部樓層

呢幾日九巴收車收得少啦, 起碼好過上兩年
nickk 發表於 2014-12-22 22:46 | 顯示全部樓層
頭先見到一堆U廠269C掛牌車在彩虹總站Stand by,應該係準備做四美街起載
OMG
homanho 發表於 2014-12-23 09:30 | 顯示全部樓層
原帖由 DW8306 於 2014-12-21 17:33 發表
話冬至搞到收車收到鬼五馬六既行家真係有趣
我建議樓主不妨打聽下邊D日子有雙補水再講啦

我記得雙補水只限日薪外勤員工
JJ 6360 ATS17
petcity 發表於 2014-12-23 09:48 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽