hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) (av議員) 九架車泊站唔開=服務差劣
開啟左側

(av議員) 九架車泊站唔開=服務差劣

chunyin 發表於 2015-1-2 10:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

最好引入九巴,天天派av出來載客, av由朝到晚不停開,包佢滿意。

評分

參與人數 1aPower +200 收起 理由
admin + 200 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

lsc04d11 發表於 2015-1-2 12:43 | 顯示全部樓層
應該改為爭取港鐵在逸東加特惠站,讓乘客步行往東涌站,啲客既車費可以平好多,又健康啲。
但。。。議員你叫到居民做先得。

所以議員會鬧大公司先。。。
9032~HW1045 發表於 2015-1-2 12:50 | 顯示全部樓層
唔好話係av議員做喇,睇睇下方係邊個簽先
ccchhhuuunnn 發表於 2015-1-2 13:44 | 顯示全部樓層

投訴班次不足是主軸
有車唔開只算係輔助資訊

有咩咁大問題呢??
唔通大排長龍又係「正常生活」??
ryanlee09 發表於 2015-1-2 14:56 | 顯示全部樓層
朝朝38兩部兩部前後腳咁一齊開,車等人咁係逸東街排隊入總站
咁都係清唔哂條人龍,仲有咩方法可以解決?

應該教育下啲自私嘅人,行入去車廂入面,唔好一上車就攬住個八達通
成日話冇位冇位,個幾分鐘車程都唔願企,梗係永遠都上唔到車啦

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
tracytracy1998 + 1 agree

查看全部評分

38 逸東循環線 Yat Tung Circular
PKD32 發表於 2015-1-2 16:03 | 顯示全部樓層
其實有替代路線啊!你鍾意咪搭S52/S64咯,一樣去到地鐵站
S315E 發表於 2015-1-2 16:24 | 顯示全部樓層

唔知有無人可以講下輔助線37咩情況呢?
38開2-3分鐘一班嘅時間,37開緊兩三個字一班
HE7921 發表於 2015-1-2 17:58 | 顯示全部樓層
嶼巴38有無考慮過使用掛接巴士行走呢?
期待香港出現載161人的E500 MMC
kmb71k 發表於 2015-1-2 18:40 | 顯示全部樓層
有車係站頭就一定要開, 唔俾你私牌泊係度, 唔理你車長休息定食飯定去吹水
呢D議員為著市民利益, 真係懶理車長感受
以上回應,是否可行?是否合適?
LNChickenRice 發表於 2015-1-2 19:01 | 顯示全部樓層

而家要晌香港行掛接巴士的話
車0既總長度唔可以過15米...
(天呀!而家0既巴士製造商
會唔會理香港呢個「我的野蠻法例」*
而泡製一架15米0既掛接巴呢?!
[無掛接者則以「長版E50D」0既12.8米(運吉開綠燈咋)為限])

* 當然,運吉肯開綠燈的話
莫講話18米0既「大長今」(小弟亂吹0既韓國人名,無謂查證啦)
21米以上0既「大道男(= MAN)」都應該會晌東涌
「同各位父老見面」....
(甚至乎Benz Citaro都可能到香港「開工」...)<-車王O305一早出沒過...
少少提一下:賓士0既巴士可能比而家0既Young MAN/Neoplan更「正」...)<-未坐過,只可以憑數據
同當年「車王」0既表現推算...(當小弟隨便講就算啦...)

不過...如果地鐵公司又伸延路線去逸東的話...
再多0既掛接都唔夠地鐵0既8卡車爭...
(唔通要嶼巴公司摺埋38、同37合併
之後0既多出0黎0既巴士: 行E34C(吹出來0既天南<>機場線)「拜見小弟」嘸?!)
[小弟唔需要「老冠」公司
代某堆「_____黨」(刪去了,費事激多幾錢氣)「找數」......
我對佢地(「_____黨」)0既做事方法,感到絕望啦!
(幾時可以去「增高」呢?!眼冤啦~)<-注意:嶺南雞飯又有可能「死唔成」(見PS, 亂講一通~)]

PS <絕望先生>果然講盡小弟心中0既一肚___氣...

嶺南雞飯老矣 尚能飯否??