hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 74D有無機會加班?
開啟左側

[問題] 74D有無機會加班?

271_N271 發表於 2015-2-24 20:58 | 顯示全部樓層

原帖由 RICKLWK 於 2015-2-24 09:36 發表

74P 得一班車8點入科學園搵鬼搭咩
74X 邊方面經科學園呢??
你知唔知科學園每朝幾多人返工呢???
真係搵鬼搭呀,而家每朝都有一群鬼坐滿架74P入科學園添
felix_tinyan 發表於 2015-2-24 22:11 | 顯示全部樓層
原帖由 hkbw 於 2015-2-23 22:34 發表

行過去? 個邊連出火車站都要打爆條273.....

再者, 就算拉74D去到華明, 擺埋係277X旁邊, D人會搭邊部? 除非去科學園, 否則我唔認為華明人會上部慢車都唔搭快車..

再者..277X聯和墟唔夠客就真...冇華明華心, 條277X ...
由華明步行往九龍坑的74D巴士站的步行路程只需十分鐘便可到達.
kmb71k 發表於 2015-2-24 22:35 | 顯示全部樓層
原帖由 felix_tinyan 於 2015-2-24 22:11 發表
由華明步行往九龍坑的74D巴士站的步行路程只需十分鐘便可到達.

下, 你講下笑好
十分鐘行去和合石就或者得

況且華明有條密密車既277X
我要行成三四個字去九龍坑搭條一小時一班兼兜大埔同科學園既74D出觀塘?
真係貪時間多得滯?

以上回應,是否可行?是否合適?
hkbw 發表於 2015-2-24 23:01 | 顯示全部樓層

原帖由 felix_tinyan 於 2015-2-24 22:11 發表

十分鐘D人夠可以行到出火車站, 但華明人選擇如何? 睇下273咪知LAW~
殺雞焉用牛刀?!
RICKLWK 發表於 2015-2-25 16:48 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL417 於 2015-2-24 19:47 發表
其實我仲唔明點解仲有人想74D拉去華明
講左好多次,九龍坑仲係大埔區,拉入華明既話會多左個區要煩

咁加 74P 班咪得囉,定係你咁為九巴著想位位$14.8入科學園咁和味? ...

叫咩都好啦 我唔信八點半九點由觀塘去科學園會唔夠客

既然佢74P 唔加班, 開74D, 但74D又無視上繁入科學園人流開十點 仲有人話74D開咁早做乜

返科學園最PEAK係8點半至9點D車 成舊餅係度都要分D俾MTR
hkbw 發表於 2015-2-25 16:59 | 顯示全部樓層
原帖由 RICKLWK 於 2015-2-25 16:48 發表

叫咩都好啦 我唔信八點半九點由觀塘去科學園會唔夠客

既然佢74P 唔加班, 開74D, 但74D又無視上繁入科學園人流開十點 仲有人話74D開咁早做乜

返科學園最PEAK係8點半至9點D車 成舊餅係度都要分D俾MTR

你當SP系到無到咩...成部SP6B係觀塘入科學園啦....打得爆咩?
殺雞焉用牛刀?!
RICKLWK 發表於 2015-2-25 16:59 | 顯示全部樓層

原帖由 271_N271 於 2015-2-24 20:58 發表
真係搵鬼搭呀,而家每朝都有一群鬼坐滿架74P入科學園添

原來你都知有人搭 咁74D開早D(8點半9點), 你都問得出開咁早做乜? 真係神奇

定係你覺得尼班8點 74P 已經載晒成個觀塘既人?

半粒鐘入到去得一班車8點係得你先覺得已經照顧左觀塘九龍灣去科學園既客唔使加車
RICKLWK 發表於 2015-2-25 17:06 | 顯示全部樓層
原帖由 hkbw 於 2015-2-25 16:59 發表

你當SP系到無到咩...成部SP6B係觀塘入科學園啦....打得爆咩?

打唔爆既原因係位唔好坐, 收費貴同太早返到, 就係咁簡單

宜家唔係專登開架特別車去搶客, 只係佢整條74D 線又唔做上繁

我唔信74D北行十點班車可以多人過九點囉, 咁十點果班更加唔應該做, 成條線都唔應該有添啦
hkbw 發表於 2015-2-25 17:07 | 顯示全部樓層
原帖由 RICKLWK 於 2015-2-25 16:59 發表

原來你都知有人搭 咁74D開早D(8點半9點), 你都問得出開咁早做乜? 真係神奇

定係你覺得尼班8點 74P 已經載晒成個觀塘既人?

半粒鐘入到去得一班車8點係得你先覺得已經照顧左觀塘九龍灣去科學園既客唔使加車 ...

有唔少人都肯去鑽石山搭272S~ 以前仲會有人係大老山轉車TIM, 其實算係多選擇啦~
殺雞焉用牛刀?!
miklcct 發表於 2015-2-25 17:12 | 顯示全部樓層

原帖由 hkbw 於 2015-2-24 23:01 發表

十分鐘D人夠可以行到出火車站, 但華明人選擇如何? 睇下273咪知LAW~

273好似收天價
進智公交