hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴35X開辦和35S取消消息
開啟左側

[服務調整] 九巴35X開辦和35S取消消息

樓主| FBI2 發表於 2015-3-7 19:06 | 顯示全部樓層

從來都話要3至4月开
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
238X 發表於 2015-3-7 21:42 | 顯示全部樓層
頭先篇回文多人覆,但我諗我講幾句就夠。

本來我回嗰篇文之前都覺得幫唔落,
但有站友喺舉證反駁我嗰陣鬧埋民建聯一份,
就即刻有貨。

而家換人係為咗換好啲,唔係換個更衰嘅;
但梨木樹除咗嗰兩個不食人間煙火嘅之外,
另外嗰個亦都唔見得好有誠信或者能力喎。

你話有個真係做得好啲嘅上嚟接收地盤,
咁即換梗係無問題,
但而家嗰個所謂替代者唔止一樣差 (或者更差),
俾佢做咗仲可能「永不翻身」
(即係有咩問題都有鐵票打佢唔走),
咁我覺得呢個唔係黨派問題,而係風險問題囉

BE CAREFUL OF WHAT YOU WISH!

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
行山友 發表於 2015-3-8 13:56 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 7-3-2015 21:42 發表

就即刻有貨。

另外嗰 ...

總知冇個做到野, 2個黨都係冇建樹梨木樹交通搞唔掂又建議搞機場線真係多如
hk20020062 發表於 2015-3-8 19:15 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 2015-3-7 21:42 發表

就即刻有貨。

另外嗰 ...
如果將來嗰個做得唔好,你咪用選票趕佢走囉
呢個就係遊戲規則

又要唔滿意當下一個,又唔滿意潛在一個
我諗閣下不如搬屋唔好住梨木樹
siusiupeople 發表於 2015-3-8 19:22 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2015-3-8 19:24 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2015-3-8 20:06 | 顯示全部樓層

原帖由 hk20020062 於 2015-3-8 19:15 發表
如果將來嗰個做得唔好,你咪用選票趕佢走囉
呢個就係遊戲規則

又要唔滿意當下一個,又唔滿意潛在一個
我諗閣下不如搬屋唔好住梨木樹

同意,如果以「如果怕下個更差而留住而家呢個」呢個邏輯,
係唔係即係可以話,而家梁振英做緊行政長官。但係下屈選出黎果個又唔知係咩人,分分鐘比 CY 更差所以都留返 CY 算?

我個人認為,如果建制派真係做到地區工作的話,放比佢做未必唔係一件好事,
我都係對事唔對人而已,但倒轉你同我講立場當然我係企泛民個邊多過建制個邊,但唔代表泛民明明係有問題都可以視若無睹。
正等如我起 N 版都質疑過白鴿黨立場一樣。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
9032~HW1045 發表於 2015-3-9 12:24 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-3-8 19:22 發表

講到咁唔滿意,閣下最好親身上場出來選啦。

現任議員對於36X 的問題,進退失據,攪到梨木樹兩區失去全日往返九龍的特快線,
交通根本無改善,憑咩要佢地繼續做落去? 點解唔可以比一個做實事的民建聯幹事試下做?

大佬,你 ...
兩條友做交通做得差係真,但都唔會俾機會禮義廉囉....

籮柚得一個咋.....
siusiupeople 發表於 2015-3-9 12:32 | 顯示全部樓層
DC3938 發表於 2015-3-9 12:39 | 顯示全部樓層

原帖由 shakugan2005 於 2015-3-7 12:20 發表

都唔關特唔特快事, 係關冷氣豪華巴士個最高定價事! 而果個收費標準遠遠高過以前D普通巴士線, 所以收費真係可以講冇準則可言, 想收幾錢就幾錢!

即係話條建議中既259X比259D仲要短, 建議收費已經可以當269C個收費收 ...

因為尖東去旺角,可以收去葵青價囉!
講開259X,村巴比259D平又去到MEGABOX 門口,我地屯門人唔可能比259X開囉!