hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運開多班E33P, 愛國議員咁大反應?
開啟左側

龍運開多班E33P, 愛國議員咁大反應?

67m 發表於 2015-3-16 18:28 | 顯示全部樓層

原帖由 3asv@59x 於 2015-3-15 00:44 發表
你友愛安定老實講,差條260x外,乜線都線你樓下咁滯,咁都仲好去嘈,癡鬼線!

不能同惑更多

263/61X/E33 呢D完全唔明點解要哂5-10分鐘兜圈

未有轉車站之前一直都覺得好唔公平...
.
樂仔〞 發表於 2015-3-16 20:23 | 顯示全部樓層
原帖由 3asv@59x 於 2015-3-15 00:44 發表
成個屯門禮義廉好似得龍門居果個正常少少

老實講,必要時殺左E33比E33P全日都不為過!E33服務範圍有幾大,E33P服務範圍又有幾大?
良田同半個屯碼,呢兩個大區足以塞住你個口

再嘈,開A33全日

其實最理想既設計根本系咁!A33全日,E33行番E33P既路線,頂多整條E33 ...

開 E33P 又係咁多客 , 開 E33 又係咁多客
但 E33P 里數比 E33 長好多好多 , 點解要做 E33P 而唔係做 E33 ?
其實我到而家都唔係好明點解夜晚要轉做 E33P 而唔係 E33
機場唔會因為佢變左 E33P 而多左客架喎 ...
YY487 發表於 2015-3-16 20:47 | 顯示全部樓層
asv2 發表於 2015-3-16 21:20 | 顯示全部樓層

老實講,必要時殺左E33比E33P全日都不為過!E33服務範圍有幾大,E33P服務範圍又有幾大?

再嘈,開A33全日

其實最理想既設計根本系咁!A33全日,E33行番E33P既路線,頂多整條E33 ...

資源運用最理想唔係應該殺晒 E33 E33P 同 A33
開一架車屯轉<>青馬<>機場
全世界轉車無人贏,講完。
lsc04d11 發表於 2015-3-16 21:22 | 顯示全部樓層
原帖由 67m 於 16-3-2015 06:28 PM 發表

不能同惑更多

263/61X/E33 呢D完全唔明點解要哂5-10分鐘兜圈

未有轉車站之前一直都覺得好唔公平...
咁我又唔明,屯市車唔兜安友既話,難道學868一站直出?而呢啲線直去轉車站?
咁不如學九巴u線概念,當初起大個轉車站幾倍,所有長車都係轉車站開?(如259x)

當年未有轉車站當然市中心最方便駁腳,但冇理由有轉車站後將呢啲線平均分配予各區(良田,屯興路以北青公,黃金青公,屯碼,大興加山景,藍地至洪水橋)
仲唔屯門反水貨般既大戰?
ccchhhuuunnn 發表於 2015-3-16 21:48 | 顯示全部樓層
原帖由 lsc04d11 於 2015-3-16 21:22 發表
咁我又唔明,屯市車唔兜安友既話,難道學868一站直出?而呢啲線直去轉車站?
咁不如學九巴u線概念,當初起大個轉車站幾倍,所有長車都係轉車站開?(如259x)

當年未有轉車站當然市中心最方便駁腳,但冇理由有轉車站後將呢啲線平均分配 ...

問題係屯門非M/旺角X線, 一定要經市中心係合理
但點解安友區豐景園靠癡埋市中心就配有曬所有非M/X線!?

唔可以市中心+良田大興? (260X/960)
唔可以市中心+碼頭?
唔可以市中心+三聖置樂?
唔可以市中心+兆康富泰?

無錯安友係最近市中心嘅住宅區
但論地位, 安友豐景園點解又要高過曬上面個堆住宅區!?
BlackBird 發表於 2015-3-16 22:40 | 顯示全部樓層

再嘈,開A33全日

自己想有E33P全日就搶走人地條E33
簡直係野蠻到極點
P960早日摺線
JC8385 發表於 2015-3-16 22:46 | 顯示全部樓層
原帖由 BlackBird 於 2015-3-16 22:40 發表

自己想有E33P全日就搶走人地條E33
簡直係野蠻到極點

E33P服務幾多人直車E33又服務幾多人直車先
當為少數人嘅權益剝削多數人,呢個就係真正嘅野蠻啦
shakugan2005 發表於 2015-3-16 22:47 | 顯示全部樓層
原帖由 ccchhhuuunnn 於 2015-3-16 21:48 發表

問題係屯門非M/旺角X線, 一定要經市中心係合理
但點解安友區豐景園靠癡埋市中心就配有曬所有非M/X線!?

唔可以市中心+良田大興? (260X/960)
唔可以市中心+碼頭?
唔可以市中心+三聖置樂?
唔可以市中心+兆康富泰?

無 ...

市中心開出經安定已經叫唔係太花時間, 市中心+三聖置樂有K52, 市中心+碼頭有259D, 兩者都係有排兜, 想唔經安定就唔該屯門市中心直上屯門公路! E33係有咁既本錢不過冇咁做姐
shakugan2005 發表於 2015-3-16 22:51 | 顯示全部樓層

原帖由 JC8385 於 2015-3-16 22:46 發表

E33P服務幾多人直車E33又服務幾多人直車先
當為少數人嘅權益剝削多數人,呢個就係真正嘅野蠻啦

N260服務好多人, 好似N260係屯門區走線咁好唔好? 去到良景果面已經唔想搭啦!