hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 290/290A既成功,顯示九巴積極左
開啟左側

[經歷分享/報告] 290/290A既成功,顯示九巴積極左

GK3258 發表於 2015-3-31 20:56 | 顯示全部樓層

一宗都嫌多既話,譚詠麟實比你插死,二百幾場演唱會我諗無乜邊場無錯歌詞
咁又唔知點解佢都稱得上係樂壇既校長呢?
所以話你用呢個做比喻根本唔洽當
而一兩班行錯路就插亦反映閣下既眼光幾窄
kowloonguy 發表於 2015-3-31 21:21 | 顯示全部樓層

回復 10# 的帖子

大佬 計埋今日 條290/A都係先開左4日 你想佢點?

4日難聽D講句 同個兩三個月既BB冇咩分別 唔通你想佢可以跑步、跳水同埋揸飛機?

俾多一個禮拜佢地啦 一味只係識踩人 你估學線咁易咩 大佬 人地都50歲黎緊啦 成腦都係線 依家又要塞多條咁易咩

三思而後行呀!
lsc04d11 發表於 2015-3-31 21:36 | 顯示全部樓層
一宗都嫌多既話,譚詠麟實比你插死,二百幾場演唱會我諗無乜邊場無錯歌詞
咁又唔知點解佢都稱得上係樂壇既校長呢?
所以話你用呢個做比喻根本唔洽當
而一兩班行錯路就插亦反映閣下既眼光幾窄

忘詞唔係大問題,入錯段點都係大問題吧…當然忘詞也不要離譜,自己「填」番D詞落去博冇人知囉,但自己填比去記原有詞隨時更難,最慘係有時連填都填唔到落去。
我唔評論特定案件,但入錯段唱錯詞一次,會不惡補,會再重覆犯錯?那還可以怎樣?

大佬 計埋今日 條290/A都係先開左4日 你想佢點?

4日難聽D講句 同個兩三個月既BB冇咩分別 唔通你想佢可以跑步、跳水同埋揸飛機?

都話條線唔係3月28日先知,唔係3月28日先可以操/認識,早在3月頭就開始要認識啦!
歌手夠成腦都係歌,難道這樣就代表記不了新歌歌詞嗎? 唱片公司寧願你力捧新歌,多於經常唱D舊歌而又唔經典。

就係頭幾日多人試都做唔好,即係你第一首派台歌都未做得好,仲邊有人有心機去認識你呢個新人?
如果你覺得做得未夠好,咪推遲做下月/下年新人囉!
你咁搞法,令試坐客對290/290A冇信心(會誤以為兜錯路條線先係正確路線)

一味只係識踩人

我再利申,我星期六搭一程290,一程290A,都好快都O岩路,都好正!我有表揚D好歌手架,我覺得不少歌手都做得好添,唔通話下D唱得難聽又唱錯拍子既唔得咩?

我再講多次,不理新線定舊線,行錯路就係唔應該,明明看著有人錯,指責一下都不行嗎?

我不再發回應了,只希望大家既包容,老細都係咁樣就好了……
有人做政治都係新人,有D選舉方法都係新出籠,有D水貨客都係新入行,大家多D包容啦咁。

3350 發表於 2015-4-1 10:53 | 顯示全部樓層

原帖由 fokck 於 2015-3-30 20:48 發表

雖然開線三日個別青衣廠司機創造出最慢既幾個行車時間,但閣下又有點兒‧‧‧

290/A 既時間無需柯打第條線亦無第條線需要柯打 290/A。不過每日跳飛機跳到傻。
可能要好似對面海 40/40M 咁要搵道具提自己行緊乜。

...

係咪41A蛇車果個同44某蛇車譚姓果個?
KOLOR 圍城
cky 發表於 2015-4-2 07:19 | 顯示全部樓層
原帖由 lsc04d11 於 2015-3-31 20:14 發表
改用比喻,睇下以下情況你又點睇?

一位歌手,錄好一首歌,俾個名叫啦(並無針對任何歌手,只係舉例),第一次去唱Live。

唱得唔夠感情,當然是可以原諒。
但如果唱錯哂歌詞,連段落都入錯,你還可原諒嗎?
可能作為觀眾的你會覺得,算啦,佢 ...

2002年中島美雪第一次出席紅白, 晌黑部水壩上唱錯歌詞, 又唱快左
但係因為間接打破了預先錄影的傳言
不但沒有人怪佢唱唱入錯, 佢專業態度仲一直訖立至今
2014年第二年參加紅白, 唱麥之歌, 得到了更大回響

Reason fails