hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今早110邊部車出事?
開啟左側

今早110邊部車出事?

hkbw 發表於 2015-4-17 09:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今早110, 由0730起一直冇車, 紅隧口站長講左俾d客聽撞左車都仲要俾堆返工客鬧到乜咁...又指又粗口..香港人...駛唔駛咁呀...大家都係返工者...後來有部吉車到隧道口, 都上唔晒..一個站打爆晒...而堆咁粗鄙既客就北角落晒車...

講返轉頭..今早邊部車出事攪到咁既款?

而家110轉左大循環, 就算有加特車..一有起事, 都真係幾惡攪..
殺雞焉用牛刀?!
brianso198 發表於 2015-4-17 09:22 | 顯示全部樓層
0730好似係新巴時段...(指紅隧往港島方向)
不過想了解下你地最後幾點上到車?

正常朝早堆友都係去北角既,
過左北角之後車上人數真係唔多...
 樓主| hkbw 發表於 2015-4-17 09:26 | 顯示全部樓層
原帖由 brianso198 於 2015-4-17 09:22 發表
0730好似係新巴時段...(指紅隧往港島方向)
不過想了解下你地最後幾點上到車?

正常朝早堆友都係去北角既,
過左北角之後車上人數真係唔多...

最後0810吉車紅隧起載..
話到俾你聽出左事, 個站長都算係咁啦..比著以前, 你有你繼續等..等...等...點知會咩事..
殺雞焉用牛刀?!
brianso198 發表於 2015-4-17 09:28 | 顯示全部樓層

原帖由 hkbw 於 2015-4-17 09:26 發表

最後0810吉車紅隧起載..
話到俾你聽出左事, 個站長都算係咁啦..比著以前, 你有你繼續等..等...等...點知會咩事..

正常既話0810之前應該會有多一部車...(甚至兩部車)
不過會唔會連後面果部都出埋事就唔知啦...
cx734 發表於 2015-4-17 11:10 | 顯示全部樓層
其實改搭102/106係未好難為佢地?
每日在長命斜等車的乘客
 樓主| hkbw 發表於 2015-4-17 11:59 | 顯示全部樓層
原帖由 cx734 於 2015-4-17 11:10 發表
其實改搭102/106係未好難為佢地?

我都好想問呢個問題..企得係度等成半個鐘...102/106都到左北角行到出去電氣道有找啦...

難為個站長話左俾你聽撞左車會一來來兩班, 但要等一段時間, 都要俾D客用粗口鬧..趕既咪唔好等LAW...

最後係新巴出吉車清客..
殺雞焉用牛刀?!
Hw2481 發表於 2015-4-17 12:09 | 顯示全部樓層

其實都係假循環黎,如果筲箕灣做過黎麼地道跳飛機之後過鐘兩部一齊返到,會過車比後面果個,前面部車會搞牌
ccicoltd 發表於 2015-4-17 13:21 | 顯示全部樓層
今早九時左右,在西灣河看見一輛 30XX 上耀東,而平常這班車應是九巴時段的一輛全廣 ATE。
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
GG8766 發表於 2015-4-17 13:23 | 顯示全部樓層
0810個架吉車係咪大都普30XX?個架我埋站前見到有客係架車到架,我相信係遲左黎姐
其實之後仲有架原本做106北角短棍既33XX走左去開110,仲食埋九巴時段既客,紅隧口開0825 左右
然後呢個時間打後既110無一架準時,包括九巴既北角短棍都唔能夠準時埋位
之後聽番110既司機講九龍公園徑個度出左事,之後又講係尖咀唔知邊頭等左4轉燈都行唔到

樓主| hkbw 發表於 2015-4-17 14:36 | 顯示全部樓層

原帖由 GG8766 於 2015-4-17 13:23 發表
0810個架吉車係咪大都普30XX?個架我埋站前見到有客係架車到架,我相信係遲左黎姐
其實之後仲有架原本做106北角短棍既33XX走左去開110,仲食埋九巴時段既客,紅隧口開0825 左右
然後呢個時間打後既110無一架準時,包括九巴既北角短棍都唔能夠準時埋位
之後聽番110既司機講九龍公園徑個度出左事,之後又講係尖咀唔知邊頭等左4轉燈都行唔到.

九龍公園徑? 無事wo..今朝一腳油跑晒...
殺雞焉用牛刀?!