hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 盡責的區議員親自出動為您數巴士
開啟左側

盡責的區議員親自出動為您數巴士

Gary_B 發表於 2015-5-12 03:02 | 顯示全部樓層

原帖由 hadboy5 於 2015-5-11 15:08 發表
做野又話又做show,唔做野又好唔理民生無份爭取,究竟點樣先可以唔俾人話

三個字︰做
hadboy5 發表於 2015-5-12 08:40 | 顯示全部樓層
原帖由 SSBT 於 2015-5-11 21:28 發表
又成功爭取...
五毛過主啦, 唔好污染哩個論壇
啱聽就仗義執言,唔啱聽就五毛,真正出來抽水就係有人成功爭取廁所,但人地商場自行翻新廁所就當左自己爭取,希望版主唔好再俾呢類咁有政治批鬥的味道文章出現在此壇,師兄的聯想力都幾勁?連人地成功爭取母親節都諗到出來

E21A 發表於 2015-5-12 08:59 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2015-5-12 08:40 發表
啱聽就仗義執言,唔啱聽就五毛,真正出來抽水就係有人成功爭取廁所,但人地商場自行翻新廁所就當左自己爭取,希望版主唔好再俾呢類咁有政府批鬥的味道文章出現在此壇,師兄的聯想力都幾勁?連人地成功爭取母親都諗到出來 ...
呢度你話事?請問你有咩理據要求板主禁止批評政府既post?唔鐘意聽反對聲音咪去港人講地自己傾飽佢囉
五毛為本港網民對所有盲撐建制人士之簡稱,除非你本身的立場並非盲撐政府,否則稱呼做五毛並無問題,五毛一詞亦非合有侮辱成分,絕對冇違反板規
hadboy5 發表於 2015-5-12 09:56 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2015-5-12 08:59 發表
呢度你話事?請問你有咩理據要求板主禁止批評政府既post?唔鐘意聽反對聲音咪去港人講地自己傾飽佢囉
五毛為本港網民對所有盲撐建制人士之簡稱,除非你本身的立場並非盲撐政府,否則稱呼做五毛並無問題,五毛一詞亦非合有侮辱 ...
唔好意思喎,任何批評或者撐政府的Post 都唔應該出現喎,話到明政治味道當然兩邊都唔可以出現啦,咁呢度即係閣下話事啦,講到明而現實世界無一樣野值得盲撐或盲反喎,只係建議都咁大反應,點出來辦事呀!同埋我只係建議Del post 並不是禁止某會員言論喎,師兄真係大反應姐,唔鍾意聽反對聲音明顯地係師兄你閣下喎,對異見咁大反應概,我又唔係版主又無權逼人做任何野,只是建議
呢個版面應該只是討論與巴士相關的野,而不是展示個人政治立場,難道咁樣唔啱咩?
又加價 發表於 2015-5-12 10:05 | 顯示全部樓層
咁係應該請板主del thread
禮義廉做show關巴士咩事?
叫我地支持佢又關巴士咩事?
E21A 發表於 2015-5-12 10:10 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2015-5-12 09:56 發表
唔好意思喎,任何批評或者撐政府的Post 都唔應該出現喎,話到明政治味道當然兩邊都唔可以出現啦,咁呢度即係閣下話事啦,講到明而現實世界無一樣野值得盲撐或盲反喎,只係建議都咁大反應,點出來辦事呀!同埋我只係建議Del pos ...
阿生,咁如果我要討論運輸處某項政策,咁又算唔算政治要禁止?你又想討厭政治乎?
又係你自己係22樓話要禁止批鬥政府,而家又話支持反對都唔應該,真係龍門都就黎比你搬爛
對於一啲想破壞言論自由既建議,點解唔可以大反應?假如而家老毛番生話要再搞全國階級鬥爭,你都大反應啦下話
學你話濟,我又冇檢舉你,又冇建議板主禁你言,連建議板主del你post都冇,可見我非常尊重閣下發表意見既權利。
hadboy5 發表於 2015-5-12 11:15 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2015-5-12 10:10 發表
阿生,咁如果我要討論運輸處某項政策,咁又算唔算政治要禁止?你又想討厭政治乎?
又係你自己係22樓話要禁止批鬥政府,而家又話支持反對都唔應該,真係龍門都就黎比你搬爛
對於一啲想破壞言論自由既建議,點解唔可以大反應?假如 ...
龍門搬到爛果位師兄係隔離版,假若閣下真係咁尊重言論自由就唔會叫五毛過主啦
,又唔見閣下咁大反應,我想講的係當巴士政策演變成因為某政黨做的野導致另一政黨的支持者係咁插仲唔算政治批鬥?好似民主黨去爭西區重組個post 大家的著眼點係應唔應該保留5號等西區路線,而唔係因為某政黨做的野就要反對,但師兄好明顯見到任何撐政府都要反喎,又係你自己講概,任何盲撐政府或建制派做的人就係五毛嘛,就係無建樹兼保皇派,但呢個post 的著眼點係宣傳某政黨的功績或矛頭指向某政黨行為喎,仲要有惡化的情況,係咪應該禁止呢?定還是師兄超撐呢類反閣下口中的五毛Post 呢!多謝師兄重新演繹五毛的定義,原來任何撐政府或建制派就係五毛,真係理性姐,我再重申一次,支持呢個post消失,先謝師兄提醒先,唔返睇都唔知打錯字,原來師兄都有檢舉同建議的意向,睇來我同你大家都係同道中人係對付你認為異見喎,但我無諗過對付囉

E21A 發表於 2015-5-12 11:40 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2015-5-12 11:15 發表
龍門搬到爛果位師兄係隔離版,假若閣下真係咁尊重言論自由就唔會叫五毛過主啦,又唔見閣下咁大反應,我想講的係當巴士政策演變成因為某政黨做的野導致另一政黨的支持者係咁插仲唔算政治批鬥?好似民主黨去爭西區重組個po ...
拿,叫五毛過主個位朋友唔係我,搞一搞清楚先
如果你覺得個post討論有問題,你可以搵板主幫手,同埋閣下一開波入黎又係罵人力同熱血公民,咪又係五十步笑百步
至於五毛與否,而家政治環境係咁嫁啦,我咪日日係facebook比人罵黃絲狗你可以話"五毛"定義唔理性,反正政治立場唔同,再講落去都晒氣。
最後,本人絕對尊重閣下發言權利,從來冇檢舉過閣下所有言論同埋我無意同你拗落去,否則真係離題了
hadboy5 發表於 2015-5-12 12:32 | 顯示全部樓層
原帖由 E21A 於 2015-5-12 11:40 發表
拿,叫五毛過主個位朋友唔係我,搞一搞清楚先
如果你覺得個post討論有問題,你可以搵板主幫手,同埋閣下一開波入黎又係罵人力同熱血公民,咪又係五十步笑百步
至於五毛與否,而家政治環境係咁嫁啦,我咪日日係facebook比人罵黃 ...
係囉!又唔係話你,得你一個反應特別大姐,我無鬧過佢地喎,只係道出對某政黨做的野反應係絕對唔同姐,尊重別人言論與否唔駛吓吓講概,特別強調只會反映出做唔到到姐,總之每個政黨總會有機會係真係做實事,亦有機會為抽水,無理由斷定某立場政黨係做實事,對家就係做show
eternalflame 發表於 2015-5-12 13:32 | 顯示全部樓層

原帖由 hadboy5 於 2015-5-12 12:32 發表
係囉!又唔係話你,得你一個反應特別大姐,我無鬧過佢地喎,只係道出對某政黨做的野反應係絕對唔同姐,尊重別人言論與否唔駛吓吓講概,特別強調只會反映出做唔到到姐,總之每個政黨總會有機會係真係做實事,亦有機會為抽水,無理由斷 ...

有樣野叫做「往績」, 係有眼見架呢
邊個政團最鐘意「成功爭取」, 連「綠燈加長兩秒」都要「豐功偉職」一番呢?

正如其他版友講, 區會會議有錄音
呢度版友住邊都有, 要分到係選舉工程定係真心幫手, 根本就好容易

不如我用返你套論調, 689點衰都有機會做實事, 無理由要斷章取義嗎, 咁又講唔講得過去呢?
呢種邏輯係建制個度已經見過好多次啦