hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 運輸署對本年度個別地區巴士路線計劃總結 ...
開啟左側

[經歷分享/報告] 運輸署對本年度個別地區巴士路線計劃總結

FBI2 發表於 2015-6-24 11:19 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-6-24 11:00 發表

起死回生? 你真係想得美了。荃景圍居民無左934A 呢筆數又點計?

934A咩事?
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
siusiupeople 發表於 2015-6-24 11:20 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
FBI2 發表於 2015-6-24 12:29 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-6-24 11:20 發表

30減班開934A 地區人士唔放行。

到時睇下934A開既時候,30有冇減班囉.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
hadboy5 發表於 2015-6-24 13:10 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2015-6-24 12:29 發表

到時睇下934A開既時候,30有冇減班囉.
但係934A 好似無哂聲氣,唔知開唔開得成
dominic023 發表於 2015-6-24 14:53 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2015-6-24 13:10 發表
但係934A 好似無哂聲氣,唔知開唔開得成

樓主份灣仔區總結934A仍然會開睇黎傾930x拉上荃威無望

少做少錯,但唔做就大獲.
 樓主| m_rd08 發表於 2015-6-25 16:35 | 顯示全部樓層
rusf101001 發表於 2015-6-25 23:39 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2015-6-24 08:51 發表

是小弟的錯。不過講真如果全日劃一 20/30 分鐘一班,
對於預時間黎講某程度上點都易過而家咩 15-25 分鐘一班吧。

不過我始終都係傾向將 30 重組行車路線,否則呢條線點樣搞都唔會起死回生。 ...

30個人傾向食59A做九龍短線
30X跟RDP上西廊用230X路線兼唔加價(簡直益街坊)
不過兜埋楊屋道吸客唔該

荔景搵265M/269M食晒佢,雙向分段,即日來回優惠都好
開條垃圾線做沙咀道來回荔景,經葵福路
補充265M/269M不足
原帖由 dominic023 於 2015-6-24 14:53 發表

樓主份灣仔區總結934A仍然會開睇黎傾930x拉上荃威無望

934A唔抵爭,九巴自己攞來衰

icecone 發表於 2015-6-25 23:48 | 顯示全部樓層
原帖由 Ravenclaw 於 2015-6-23 23:09 發表

有成員 憂 慮於 不 同時 段行 走 不同 路 線會 令巴 士 司機 產 生混 亂。

大佬
720係重組後係解決咗日間(早繁後)同晚上走線唔同呢個問題喎
shakugan2005 發表於 2015-6-26 00:02 | 顯示全部樓層
原帖由 rusf101001 於 2015-6-25 23:39 發表

30個人傾向食59A做九龍短線
30X跟RDP上西廊用230X路線兼唔加價(簡直益街坊)
不過兜埋楊屋道吸客唔該

荔景搵265M/269M食晒佢,雙向分段,即日來回優惠都好
開條垃圾線做沙咀道來回荔景,經葵福路
補充265M/269M不足

93 ...

1)要30做番59A既野就唔該行番出去葵涌道, 唔去旺角都唔該起碼去番深水埗, 如果唔係就留番59A比人荃灣去深水埗, 由得30兜個荔景係度等死, 差在死得定係做一個鐘一班!

2)想當年30又要兜番荔景, 過多輪仲縮埋去長沙灣要30X落長沙灣道, 30X都冇因此減價, 依家叫30X上番西廊唔加價叫益街坊? 依個咩道理?

rusf101001 發表於 2015-6-26 00:30 | 顯示全部樓層

原帖由 shakugan2005 於 2015-6-26 00:02 發表

1)要30做番59A既野就唔該行番出去葵涌道, 唔去旺角都唔該起碼去番深水埗, 如果唔係就留番59A比人荃灣去深水埗, 由得30兜個荔景係度等死, 差在死得定係做一個鐘一班!

2)想當年30又要兜番荔景, 過多輪仲縮埋去長 ...

1. exactly我就係想咁
2.當年30X冇兜尖沙咀
宜家講係兜埋都唔加價