hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 運輸署建議修西貢區巴士發展計劃部分內容 ...
開啟左側

[經歷分享/報告] 運輸署建議修西貢區巴士發展計劃部分內容

siusiupeople 發表於 2015-7-14 22:30 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2015-7-14 22:33 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
pklaw 發表於 2015-7-14 23:24 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-7-14 22:30 發表

低質素的選民專出低質素議員,睇你點講野咪知囉。

呵.....閣下都唔差吖、睇你响其他版嘅[言行]、就知你有口話人、無口話自己睇咗閣下咁多偉論、真驚訝你會打呢句出來話人哋,講完(高X文口風)

其中一版:http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-904898-1-3.html
3ASV174 發表於 2015-7-15 00:45 | 顯示全部樓層

原帖由 s031096 於 2015-7-14 21:06 發表

其實你幾多年冇出過街?
將隧非繁會塞咩家下?
你真係好多年無出過街,
連星期六日間將隧都經常塞車,傍晚仲可以塞到落環保大道,我唔知呢o的算唔算「非繁忙時間」。
BlackBird 發表於 2015-7-15 01:22 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-7-14 22:11 發表

將南有鐵又有296D,796X,憑咩要有優待?

將北有鐵又有98D,做咩唔要求98D取消?
將北有鐵,憑咩可以死攬798尾站直出?

做人唔好咁雙重標準啦,盲反唔係咁反架
P960早日摺線
GW5878 發表於 2015-7-15 01:43 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-7-14 22:33 發表

呢個世界真係圍住將南轉,有鐵唔夠,有296D 都唔夠,送埋796X 比你仲唔夠,
一條尖東,一條尖中加尖西,
難為山上一條全日線出尖咀都無添,將南簡直係帝王級享受。

我講事實啫,你咁憎我,明知將南資源重疊仲要去亂咁撐,
你都係 ...

如果 796X 係合理服務去尖沙咀
咁樣 95 都係合理服務去尖沙咀啦
兩條線都係兜完一大餐仲要行一大段路先到尖沙咀心臟,唯一唔同係 796X 落左車果條隧道好行啲

BTW
某山頭除左有直達車去尖沙咀 (仲要唔止一架,有條線王流水有條機場隧道特快 )
仲有 5 條巴士線去旺角
以亞皆老街同彌敦道交界為中心點
去中心點以西北有觀繞特快線
去中心點以東北有兩條流水
去中心點以西南有條火車站接駁仲有條垃圾重疊線
去中心點以東南除左條觀繞特快仲有條垃圾重疊線
咁係咪超級帝王級享受 ???

dennis28a 發表於 2015-7-15 05:43 | 顯示全部樓層

原帖由 GW5878 於 2015-7-15 01:43 發表

如果 796X 係合理服務去尖沙咀
咁樣 95 都係合理服務去尖沙咀啦
兩條線都係兜完一大餐仲要行一大段路先到尖沙咀心臟,唯一唔同係 796X 落左車果條隧道好行啲

九巴從來無話過 95 係服務尖沙咀,你鐘意行一公里係你既事。
但新巴車頭大大個牌寫用 796X 去尖沙咀寫明係「特快」,仲要係麼地道有站,咁都仲叫「行一大段路」?

運輸署同新巴係假定左 796X 係「合理服務去尖沙咀」,我都唔認同嫁。
你要怪就怪將南區議員貪心,又想要 296D 拉去將南、又想要 796X 拉去尖東,運輸署淨係比左後者。
點解要將 796X 拉去尖東,再開條 796P 而唔係將 296D 拉長?
惡意回復是不道德的行為。
siusiupeople 發表於 2015-7-15 08:16 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
hadboy5 發表於 2015-7-15 08:16 | 顯示全部樓層
原帖由 dennis28a 於 2015-7-15 05:43 發表

九巴從來無話過 95 係服務尖沙咀,你鐘意行一公里係你既事。
但新巴車頭大大個牌寫用 796X 去尖沙咀寫明係「特快」,仲要係麼地道有站,咁都仲叫「行一大段路」?

運輸署同新巴係假定左 796X 係「合理服務去尖沙咀」,我都 ...
愚問,其實將南議員係咪一直爭取296D 同296A 入將南?296D 入調景嶺就近年一直在議程度,但唔知爭取左幾耐
siusiupeople 發表於 2015-7-15 08:21 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽