hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴到站apps可否顯示埋車隊編號?
開啟左側

[問題] 九巴到站apps可否顯示埋車隊編號?

AVD1 發表於 2015-7-20 16:08 | 顯示全部樓層

原帖由 BlackBird 於 2015-7-18 20:24 發表
ETA唔係比巴迷捕特見用
九巴做野無需要考慮巴迷既特別需求

根本係有啲人認為呢個 app 可以比佢哋追車而已,
講真一句,呢個 app 個原意根本就係比乘客知道架車幾時嚟到,
淨係比班巴士迷用黎揀車坐。
而家有個 app 俾你知道下架車幾時嚟到已經好好。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
happykeroro 發表於 2015-7-20 16:24 | 顯示全部樓層
咁想知特見?
多d埋堆咪得囉

以前d人追特見咪又係咁追
果陣又未流行facebook whatsapp
GX7569 發表於 2015-7-20 17:00 | 顯示全部樓層
原帖由 m_rd08 於 2015-7-20 14:25 發表

公開自己聯營線頭尾車時間等比對家打到落花流水嗎?

O.T. 樓上個位夠鐘食藥啦....
你知人地時間
唔通人地唔知你時間咩
PB7996,SJ7944,TC8986
93A_S3_6:30am 發表於 2015-7-21 01:15 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2015-7-20 16:03 發表

係唔係豪華車真係咁重要?

咁講真,坐一程長途車嘅話,一部豪華車同一架頂腳MMC真係可以差好遠
獨愛☆OLYMPIANS~powered by~CUMMINS
GX7569 發表於 2015-7-21 15:41 | 顯示全部樓層
原帖由 93A_S3_6:30am 於 2015-7-21 01:15 發表

咁講真,坐一程長途車嘅話,一部豪華車同一架頂腳MMC真係可以差好遠
出左豪華車
機場果邊都有機會會套左黎用

豪唔豪華唔重要
D客最主要準時有車比佢地坐
例如搭A41P,唔通下一架係普通版就唔坐
再等30分坐下一架
93A_S3_6:30am 發表於 2015-7-21 22:44 | 顯示全部樓層
原帖由 GX7569 於 2015-7-21 15:41 發表
豪唔豪華唔重要
D客最主要準時有車比佢地坐
例如搭A41P,唔通下一架係普通版就唔坐
再等30分坐下一架

就係因為咁所以ETA先應該要show,例如要坐A線點知係泥架頂腳車,
如果後車係豪華車5分鐘後到,咁認為值得等嘅人就會等,
如果後車係豪華車15分鐘後到,咁啲客又可自己衡量值吾值得晒呢15分鐘,
如果後車都係唔係豪華車嘅,咁更可唔洗講直接上車算啦
獨愛☆OLYMPIANS~powered by~CUMMINS
kei_hk 發表於 2015-7-22 11:21 | 顯示全部樓層

回復 46# 的帖子

最怕係即班有位坐﹐打算坐下班豪華車﹐但豪華車載客量少﹐部車來到的時間已經無位坐  甚至連上車的機會都係

這些投資失利﹐比起頂腳更慘

GX7569 發表於 2015-7-22 16:24 | 顯示全部樓層
原帖由 93A_S3_6:30am 於 2015-7-21 22:44 發表

就係因為咁所以ETA先應該要show,例如要坐A線點知係泥架頂腳車,
如果後車係豪華車5分鐘後到,咁認為值得等嘅人就會等,
如果後車係豪華車15分鐘後到,咁啲客又可自己衡量值吾值得晒呢15分鐘,
如果後車都係唔係豪華車嘅,咁更可 ...
入得機場既
相信應該唔會有咁多時間去揀車坐
053h4 發表於 2015-7-22 16:53 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽