hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新巴4X加密班次
開啟左側

[服務調整] 新巴4X加密班次

ksmbh 發表於 2015-9-28 22:08 | 顯示全部樓層

LN9267 發表於 2015-9-17 08:17
鴨脷洲那邊的區議員一早要求有特快巴士直接前往香港大學站,方便市民轉乘港鐵,但我記得之前有板友分析, ...

咁巴士公司真係唔識做生意
快快手做完生意收錢回車點都好過載住班客慢慢碌出去
又唔係收貴左
LN9267 發表於 2015-9-28 22:21 | 顯示全部樓層
我覺得新巴城巴已經對南區採取放棄態度,多一事不如少一事,把乘客集中於一輛巴士就作罷。
愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
 樓主| FBI2 發表於 2015-9-30 20:20 | 顯示全部樓層
4x將正式於10月12日起加密班次
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
ahken 發表於 2015-10-21 11:43 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2015-9-15 18:16
今朝0810班加班車,又係華富南一站打爆了

感覺4/4X真係多人搭到不得了

有議員把關絕對係好事,可以防止巴士公司/運吉亂黎
截至2023年3月2日, 已有877累積積分
ahken 發表於 2015-10-21 11:46 | 顯示全部樓層
LN9267 發表於 2015-9-17 08:17
鴨脷洲那邊的區議員一早要求有特快巴士直接前往香港大學站,方便市民轉乘港鐵,但我記得之前有板友分析, ...

送客俾鐵睇下係直接定間接架啫

直接當然唔得啦,但間接的話佢地都仲幾樂意架!至於士美菲路果邊,都係果句,可以試下搵人斬咁幾棵樹佢⋯⋯

ahken 發表於 2015-10-21 11:49 | 顯示全部樓層
LN9267 發表於 2015-9-28 22:21
我覺得新巴城巴已經對南區採取放棄態度,多一事不如少一事,把乘客集中於一輛巴士就作罷。 ...

新城係對區區都係採取放棄態度架啦(除左某一兩區),新城絕對prefer 一線走天涯⋯⋯

lpc 發表於 2015-10-21 11:59 | 顯示全部樓層

ahken 發表於 2015-10-21 11:49
新城係對區區都係採取放棄態度架啦(除左某一兩區),新城絕對prefer 一線走天涯⋯⋯

...

你係咪新城員工呀?
你點知人地真係咁prefer法?
係咪被害妄想症發作
wingho_cwh 發表於 2015-10-21 13:06 | 顯示全部樓層
lpc 發表於 2015-10-21 11:59
你係咪新城員工呀?
你點知人地真係咁prefer法?
係咪被害妄想症發作

Eh~ 睇到呢度又不能不幫口一句:新城係一間不折不扣既柴小巴士公司呢一點應該唔使畫公仔畫出腸啦 你諗下喇,全個港九唔計九巴獨營既603 (其實603 要入油塘都唔算好快。。),就只有「柴小專區」享有全日雙向過海特快線(115 得單向快,仲要係紅磡區內兜到核爆),仲要係慢線價就知啦,九巴想同柴小公司傾下改其他隧巴線根本傾都傾唔埋欄。。

101X指定用車MB9291,帶您劃破長夜GM8036
238X 發表於 2015-10-21 18:43 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2015-10-21 11:43
有議員把關絕對係好事,可以防止巴士公司/運吉亂黎

可惜有啲人渣 (譬如話要「24小時狙擊反對派」嗰啲) 覺得呢班正義嘅區議員阻頭阻勢,我就話佢哋阻住地球轉,死不足惜

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
238X 發表於 2015-10-21 18:44 | 顯示全部樓層

wingho_cwh 發表於 2015-10-21 13:06
Eh~ 睇到呢度又不能不幫口一句:新城係一間不折不扣既柴小巴士公司呢一點應該唔使畫公仔畫出腸啦 你諗 ...

你指 118?佢好似要經柴灣斜...

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知