hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴962S加班消息
開啟左側

[服務調整] 城巴962S加班消息

siusiupeople 發表於 2016-1-11 23:07 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2016-1-11 23:09 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
2076 發表於 2016-1-12 01:52 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-11 23:07
我就成日見啦,特別係早繁排得後少少都無得坐,
你呢條離地青山灣人肯肯定未出過城。

第二班一定有得坐啦,我又冇話要即班,同埋早繁2分鐘一班港鐵
如果962系早繁重組係work的一早做左啦,駛等到宜家都未有計劃?

同埋962系每次重組青山灣一定係輸家,置樂同深井不停打劫青山灣資源去滿足自己,宜家置樂左擁962S右擁962B,962S又快又有位坐又係定點班次,青山灣就日日望天打掛等車
青山灣最大型屋苑黃金海岸有邨巴30分鐘包有位坐直去奧運站,仲要定點班次,去香港站40分鐘搞掂,好過等埋啲乜野又唔準時又冇位坐的962S
青山灣大部分屋苑都唔係貼近青山公路,要行5至20分鐘先至出到去,咁行到出去又冇位坐,索性舒舒服服搭自己的村巴去荃灣轉鐵啦
如果962系的服務係冇位坐的話,以青山灣人的資產,個個駕車去九龍站park&ride港鐵啦,又快又舒服,仲同你迫置樂坐滿的962S咩
仲有呢個世界早繁在青山灣直去港島的車唔止城巴,唔好以為自己係獨市生意走去玩青山灣人
962B一定唔可以抽走,否則便會違反政府的減少路面私家車數目的原則
抗議962B重組
還我962全日服務
siusiupeople 發表於 2016-1-12 02:54 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
2076 發表於 2016-1-12 03:10 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-12 02:54
你之前反對埋962 重組添,咁962S 都係舊版962 啫,抽走你咁憎的962B 咪ARM 你心水囉。
做咩龍門唔同左架? ...

明明宜家講緊早繁,962S冇位坐,962B有位坐,我以前朝朝出港島都係搭第二班962B,如果得要企的962的話就唔會用962出港島,晨早流流6點起身,在工作前搭車補眠係必需,我朝朝搭962B都係一上車就瞓到落車,962要企就冇得瞓,成日工作就冇精神
非繁962有位坐又快一截,已經係兩個問題
自己講唔掂又在人身攻擊我,仲搬埋個龍門去非繁添

抗議962B重組
還我962全日服務
siusiupeople 發表於 2016-1-12 03:16 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
2076 發表於 2016-1-12 04:36 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-12 03:16
唔夠訓唔該自己早D 訓上少D網,世界圍住你轉咩?

朝早6點幾果陣有962埋站,班962B熟客都係唔會上要企的962
上車補眠就話世界圍住佢地轉,咁係咪全香港人上車想搵個位坐下瞓下都有錯?

有啲人離地太耐唔知道天都未光就起身,長途通勤的人的感受
抗議962B重組
還我962全日服務
Sita1004-1017 發表於 2016-1-12 06:34 | 顯示全部樓層
個重點係早繁962S比置樂上哂,黃金無位坐而上962B,如果有位坐洗搭962B

非繁962一定有得坐,962B就睬你都傻

黃金一帶仲有大把村巴,15分鐘到荃鐵,之後到荔景轉東涌綫,45分鐘一定到中環

所以應該:
962只保留早上入屯門
962B縮短去青龍頭
962S轉全日,早繁縮去三聖開
962X加早繁出銅鑼灣,20-30分鐘一班

kay 發表於 2016-1-12 07:07 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-12 03:16
唔夠訓唔該自己早D 訓上少D網,世界圍住你轉咩?

的確早繁唔少人坐巴士係為左訓多一陣

如果真係全世界唔介意企既,長途過海巴應該會少好多客

當然,你有本事企係度訓無人阻你

就正如有班友唔想迫巴士又嫌巴士慢,先會坐村巴,村巴都係咁先生存到
當然唔係度度都有
世界很簡單 人類很複雜
groom1002 發表於 2016-1-12 13:18 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2016-1-11 20:41
完全睇唔明

962P代替962X平日早繁出港島

往港島頭班車