hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 傳聞今年開始各區將沒有RDP
開啟左側

[路線計劃/RPP] 傳聞今年開始各區將沒有RDP

RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-22 21:12 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-22 19:54
香港人就係咁唔知醜架啦,得一想二,結果咪選左D 不知所謂的區議員出來囉,
你諗下荃景圍出深水埔得一成 ...

如果用你果個簡單多數制我諗少數果邊會連合理補償都 fight 唔返黎
反青沙撐獅隧
siusiupeople 發表於 2016-1-22 21:22 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-1-22 20:12
你與其剩係識得鬧班議員,不如鬧埋班運輸主任

如果個個運輸主任都689上身,一定好多重組可以做
你與其剩係識得鬧班議員,不如鬧埋班運輸主任

如果個個運輸主任都689上身,一定好多重組可以做

不過可能做完就連個位都保唔住

唔好唔記得當年沙田區域重組,署方交左份垃圾上去
結果有運輸主任事後食左隻黑鑊

係垃圾方案就必須反對

沙田份重組修訂過啦,聽左民意修改啦,你口中的垃圾建議好多都無再實行咁又點啊?
40X 提速、89D 飛黃泥頭、87D 飛亞公角第一城做左未啊? 無,係啊垃圾你就BAN左,
之後馬鞍山條條線除左681 都要碌亞公角街先出到去又點計?

我講多一樣野你知啦,
之前87X 開唔到,署方修改左方案只係開5班早繁單向特車 (唔入市中心亞公角) 直出九龍,
不過大水坑
阿容議員好不滿啊,係區選政綱內寫明會向政府追數要它們停番亞公角街,
唔好講到自己咁正義,人地署方讓左步你仲要得寸進尺,你點同人地兜啊?

你可以繼續催眠自己、催眠其他版友話區議會制度無問題既。

你肯食垃圾唔代表700萬人都要陪你一齊食

當你無野食,身處沙漠,你有垃圾都要食啊﹐想餓死咩?

簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2016-1-22 21:24 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-1-22 21:12
如果用你果個簡單多數制我諗少數果邊會連合理補償都 fight 唔返黎

民主制度從來都係少數服從多數架啦,
係囉又唔見版權修訂條例過唔到二讀? 37 人支持25人反對喎唔好意思。

簽名被屏蔽
S3BL343@66 發表於 2016-1-22 21:36 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-1-22 21:24
民主制度從來都係少數服從多數架啦,
係囉又唔見版權修訂條例過唔到二讀? 37 人支持25人反對喎唔好意思。 ...

立法會果 37 人係代表大多數意見,25人係代表少數人意見??
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

評分

參與人數 2aPower +1 HugeC +15 收起 理由
wingho_cwh + 1 + 10 哈哈哈哈哈哈哈哈
RobynnNKendyFan + 5 精闢見解

查看全部評分

kay 發表於 2016-1-22 21:53 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-1-22 21:22
沙田份重組修訂過啦,聽左民意修改啦,你口中的垃圾建議好多都無再實行咁又點啊?
40X 提速、89D 飛黃 ...

咁只能夠講,早知今日,何必當初

署方的確有人講過方針係"先實施,後微調"

但沙田區個年連先實施既條件都無
乜你唔係下下都話要"先重組後檢討"?
民意你會聽咩?

另外唔好意思,屎無營養,屎係食完D野之後,抽乾晒營養後既廢物
廢物當然唔可以留係體內要排出體外

反而無水飲,會有人飲尿保命

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
neoplan720p + 1 民意你會聽咩?

查看全部評分

世界很簡單 人類很複雜
GK3258 發表於 2016-1-22 21:54 | 顯示全部樓層
S3BL343@66 發表於 2016-1-22 21:36
立法會果 37 人係代表大多數意見,25人係代表少數人意見??
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈 ...

跟番香港人比例,相信反對人口比垃圾會嗰廿幾個泛民比例更低。嘈左咁耐反對既咪又係得班無知既網民
橫看香港巴膠
GK3258 發表於 2016-1-22 21:56 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2016-1-22 21:53

就係班區會煩先搞到重組唔到,你依家反過黎話重組唔到好?真無稽。
橫看香港巴膠
S3BL343@66 發表於 2016-1-22 22:26 | 顯示全部樓層
GK3258 發表於 2016-1-22 21:54
跟番香港人比例,相信反對人口比垃圾會嗰廿幾個泛民比例更低。嘈左咁耐反對既咪又係得班無知既網民 ...

以家泛民係立法會拎緊接近六成選票,勞煩論證「比我睇反對人口比垃圾會嗰廿幾個泛民比例更低」
依度唔係講耶穌,講相信係無說服力

評分

參與人數 3aPower +1 HugeC +10 收起 理由
wingho_cwh + 5 依度唔係講耶穌
neoplan720p + 1 講相信係無說服力
RobynnNKendyFan + 5 英雄所見略同

查看全部評分

siusiupeople 發表於 2016-1-22 22:45 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-1-22 21:53

咪轉移視線啦,大水坑那少少人阻住山上人特快,你唔出聲不特止仲要保駕護航,
你咪又係係度盲目擁護區議會制度。

但沙田區個年連先實施既條件都無
乜你唔係下下都話要"先重組後檢討"?
民意你會聽咩?

民意? 食得架? 馬鞍山線飛亞公角講左N年啦喎,你大水坑有比先實施後檢討?
無囉,大水坑那個政黨係出晒名反政府既。

係架,所以我咪一直都話先實施後檢討,睇下有無需要微調囉,
你沙田人咪又係唔肯,開會個個花時間罵政府,同我講呢D?

另外唔好意思,屎無營養,屎係食完D野之後,抽乾晒營養後既廢物
廢物當然唔可以留係體內要排出體外

反而無水飲,會有人飲尿保命

即係話你聽保命最重要,就算係屎係尿你都要忍囉,
咁你都唔想你那區D 巴士服務比人陰乾架?

簽名被屏蔽
kay 發表於 2016-1-22 23:07 | 顯示全部樓層

GK3258 發表於 2016-1-22 21:56
就係班區會煩先搞到重組唔到,你依家反過黎話重組唔到好?真無稽。

區會煩係果

最大原因係方案垃圾

我又問你,有一日署方要令你屋企樓下一架巴士都無,你又會唔會反對?

你話煩係一回事,但巿民既權益要捍衛係另一回事

話人無稽都要比實證,區議員每次嗌反對,都總有佢理由,一D都唔無稽喎

不過好似你咁講,署方拎舊屎出黎都可以無錯,但你無權迫人食屎囉

評分

參與人數 4aPower +3 HugeC +21 收起 理由
wingho_cwh + 1 + 10 但你冇權迫人食屎囉
hon_son_wilson + 1 + 1 最大原因係方案垃圾, 不過署方拎舊屎出黎都.
neoplan720p + 1 署方拎舊屎出黎都可以無錯,但你無權迫人食.
RobynnNKendyFan + 10 但你冇權迫人食屎囉

查看全部評分

世界很簡單 人類很複雜