hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) [自己地方自己救] 930 上班時間同一班次再脫班, 3-4月篇 ...
開啟左側

[經歷分享/報告] [自己地方自己救] 930 上班時間同一班次再脫班, 3-4月篇 (27/4)

HF3204@243M 發表於 2016-4-19 21:47 | 顯示全部樓層

九巴唔想做 33A
城仔唔想做 930
好明顥係乘客問題
擺明係投錯胎轉錯世,好住唔住住葵涌邨咁山卡啦
要巴士特登喺荃灣行一大段路上去先做到呢啲客
呢啲客唔做都擺  

RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 22:10 | 顯示全部樓層
HF3204@243M 發表於 2016-4-19 21:47
九巴唔想做 33A
城仔唔想做 930
好明顥係乘客問題

做乜響人地 AP62 兄個 post 講得咁直接
反青沙撐獅隧
 樓主| JU2541 發表於 2016-4-19 23:09 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 22:10

其實根本就係偏遠山區....

明明 930 白紙黑紙寫 12, 其實係 12-15

明明有好多人搭, 卻因為九月起瘋狂甩班走左好多散客

問題在於呢度人窮比人睇唔起, 冇環宇, 屯門天水圍咁高貴
跟足時間搭車都要比人話... 點解唔搭早一兩班要硬食冇法提供既有服務
已經唔講有時收前車, 有時收後車...

唔怪得會有袋住先方案.... 呢度 d 板友應該乜都答應
因為咩係岩咩係錯已經倒轉哂

係我呢個乘客賤, 我對城巴你唔住..
滿意未?

人一九,腦便殘
 樓主| JU2541 發表於 2016-4-19 23:16 | 顯示全部樓層

Ricky403 發表於 2016-4-19 11:09
930X班次真係白紙黑字列哂出黎,加埋頭站愉城有934+934A爭食 (934回程電牌打埋經:愉景新城),唔夠車就梗 ...

事件係出唔足車 or 私牌車遲到
不是與回車快慢及沿途交通情況有關
涉及脫班班次並不是特別加班車, 都係白紙黑紙寫出黎

同路線 43 及 313 在脫班日子行車正常

935 回程電牌都有寫經葵芳,
我又唔見回程 930 冇失班同開得好密
永安中心成日等多班先有得隔硬上, 枉論皇后街同西隧

人一九,腦便殘
HF3204@243M 發表於 2016-4-19 23:21 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 22:10

唔止九城連 89系都做得差
得條 313 見得吓人

選埋啲區議員年年嗌美孚轉車站
人地 RDP 真係特登縮條 33A 俾你轉車,個區議員又唔要
住得呢區既真係夠晒犯濺
睇吓人地而家立法會得一想二都唔理自己門前雪喇
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 23:22 | 顯示全部樓層
JU2541 發表於 2016-4-19 23:09
其實根本就係偏遠山區....

明明 930 白紙黑紙寫 12, 其實係 12-15

我就冇支持呢個車務安排
都唔反對你既做法
我咁講想表達既訊息就係 243M 兄講既野係反映現實

其實你果區既議員與其爭取條 930 拉去老銅
不如爭取一條叫 930S 既物體響葵涌邨巴總開仲好過 la

至於新區係唔係偏遠就見仁見智 la
俾我感覺就係堆路唔平兼多彎
反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 23:24 | 顯示全部樓層

GK9141 發表於 2016-4-19 01:27
我成日搭962b基本都好準時到,而且仲用晒63xx
相返930成日都見好耐先有一部,仲要黎親都係81xx 82xx,似乎 ...

我早排假日搭 930 係坐滿到架 MMC
反青沙撐獅隧
HF3204@243M 發表於 2016-4-19 23:42 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-4-19 23:22

我就冇支持呢個車務安排
都唔反對你既做法

甩班肯定同灣北有關
不過城仔有冇做過嘢呢

去銅記?
搞得掂而家服務先啦

喺全世界插緊老九搶城仔個荃威
當年個個吹捧城仔落灣仔可以打殘紅小
原來城仔連自己個新區都做唔掂
日日抽盡 930 既血去供養 962系
咁難為城仔,咁不如當初 930 冇出現過好過

利申,曾經插過老九搶荃威
acc1368 發表於 2016-4-20 01:18 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2016-4-19 13:49
咁對於愉景黎講,934 確實係比 930 系快,貴兩蚊或者都叫值得,
反而個條不倫不類 o既 934A 就真係算鬼數 ...

934A算數吧拉 行綠楊上荃錦再落城門谷德士古先上高速

acc1368 發表於 2016-4-20 01:20 | 顯示全部樓層

HF3204@243M 發表於 2016-4-19 21:47
九巴唔想做 33A
城仔唔想做 930
好明顥係乘客問題

九巴唔想做33A都仲話益紅頂
城仔唔想做930 點解釋呀
佢對家灣荃都唔入乜滯