hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運就新線A47X的最新建議 (大埔區議會已通過) ...
開啟左側

[路線消息] 龍運就新線A47X的最新建議 (大埔區議會已通過)

m_rd08 發表於 2016-5-14 10:03 | 顯示全部樓層

CRH5 發表於 2016-5-13 22:44
真心依條線得新達同部分廣福人會搭
大埔墟站直上公路真係等摺線,仲話叫人搭71K去廣福轉真係異想天開,轉 ...

好似話連廣福尼個自己友地方都唔停點會引到人搭
就算停廣福都好,響廣福轉車好似要行天橋過對面坐車。即係玩緊班客
最後D客都係會坐番E41
TP人 發表於 2016-5-14 12:58 | 顯示全部樓層

RE: 龍運就新線A47X的最新建議 (大埔區議會已通過)

da54 發表於 2016-5-13 17:22
任啟邦提供 A47X 議案投票數字:

支持試行原方案(繞經各區方案)的投票結果

個投票有無記名?如果有,有無詳細名單?
以便日後可以對準正確目標鞭屍,
唔該
創出自己一片天空  重新領回自我國度
2304 發表於 2016-5-14 13:40 | 顯示全部樓層
TP人 發表於 2016-5-14 12:58
唔該

其實唔駛記名,大家都估到個十四個人係邊個。
CRH5 發表於 2016-5-14 14:48 | 顯示全部樓層

m_rd08 發表於 2016-5-14 10:03
好似話連廣福尼個自己友地方都唔停點會引到人搭
就算停廣福都好,響廣福轉車好似要行天橋過對面坐車。即 ...

真係搞笑咩,轉到A47X黎部E41一定到左沙田真係得新達會搭
AVD1 發表於 2016-5-14 15:07 | 顯示全部樓層
其實我又唔明點解龍運又會同區議會癲埋一份,
而家真係就咁睇都知有問題啦下話 ⋯⋯
LJ7006 = MF5119 = AVD1
238X 發表於 2016-5-14 15:16 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2016-5-14 15:07
其實我又唔明點解龍運又會同區議會癲埋一份,
而家真係就咁睇都知有問題啦下話 ⋯⋯
...

人哋大公司唔係要做靚盤數,鍾意蝕錢,咪由得佢囉,使乜同佢操心
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
kmb兄 發表於 2016-5-14 16:06 | 顯示全部樓層

kmb71k 發表於 2016-5-14 18:02 | 顯示全部樓層
唔該

只要認住大埔有邊D建制派區議員支持呢個垃圾動議, 我諗已經唔駛畫公仔畫出腸

以上回應,是否可行?是否合適?
AVD1 發表於 2016-5-14 18:08 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2016-5-14 15:16
人哋大公司唔係要做靚盤數,鍾意蝕錢,咪由得佢囉,使乜同佢操心

話雖如此,但係整差條數搞到冇晒優惠,甚至要加價,
到頭黎都係小市民遭殃 ⋯
LJ7006 = MF5119 = AVD1
E21A 發表於 2016-5-14 18:35 | 顯示全部樓層

唔該

根據2015年區議會選舉結果
李國英(大埔墟,民建聯)
譚榮勳(頌汀,民建聯)
鄭俊平(大元,民建聯)
黃碧嬌(廣福及寶湖,民建聯)
胡健民(宏福,民建聯)
陳笑權(大埔滘,新社團)
余智榮(運頭塘,新社團)
羅曉楓(新富,經民聯)
陳灶良(林村谷,經民聯)