hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2016-17 屯門區巴士路線發展計劃 - 結果
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2016-17 屯門區巴士路線發展計劃 - 結果

RobynnNKendyFan 發表於 2016-7-5 14:42 | 顯示全部樓層

Ravenclaw 發表於 2016-7-4 22:40
好少少,但問題黎啦,呢一刻,你拆唔店,同埋就算客量上升左,老城有冇咁多車非繁加班,系一個問題...
...

麻煩在就算 962P 全日的話都唔係話可以就咁槍鬼左條 962X
唔通真係 962B 拉去屯市補位咩
反青沙撐獅隧
BlackBird 發表於 2016-7-5 22:39 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2016-7-4 08:05
算吧啦,當果條友可以為左68X縮去欽州街,叫太子、楓樹街嘅人坐6號去轉68X嘅時候,條友除左識叫人轉車,仲 ...

我覺得我要更正一下你講既野:
佢根本無幫過巴士公司
點解?細心思考一下,佢講既野係對巴士公司有利,定係佢是但UP完再屈係有利?
我就唔信縮68X屈人轉6錦樣既世紀級趕客大法有"利"

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
neoplan720p + 1 你又有道理lol

查看全部評分

P960早日摺線
siusiupeople 發表於 2016-7-5 22:49 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
neoplan720p 發表於 2016-7-6 00:37 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-7-5 22:49
咁太子係咪多客到轉乘都唔得?
拿, 好啦唔計6仔, 你咪數下太子站有幾多線去到美孚先囉,
求其搵一條轉番68X ...

一般黎講,太子站每班車都可以上10個。
假設每班車載80人,呢到已經係八分之一。
我唔認為八分之一係細數目。

再講,如果將來更多西北線進行拆線工程,依你嘅做法,全部飛走太子,咁太子仲有咩車去做轉乘?
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
siusiupeople 發表於 2016-7-6 08:52 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
jx6215 發表於 2016-7-6 16:29 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-7-3 21:45
笑話, 起好轉車站唔用唔通用來拍蚊咩?

多人用你應該開心先係, 因為可以善用資源減走66/263M/59A 呢類 ...

59A 呢條垃圾路線家陣名存實亡
然後你就同我講話59M要人幫拖
哦....乜唔係神級車海夠打咩(聽講又減.......)

其實我唔知屯門得罪你D乜
由59A到259D
成個屯門比你講到好似冇人搭巴士咁樣...

我都係果句啦
起個轉車站 又或者每年既路線重組
如果唔係以交數為目標 其實可以做到既野好多
由殺59A到殺57M 或者259D飛走安友豐之類
如果好似九巴咁圍住慳車兩隻字咁開會 就好似同啊版友咁完全溝通唔到
屯門區有佢獨有既地理環境 並唔係對住個Google Map就可以講句「飛曬市中心你地實有著數啦」之類既無知八婆廢話
而且啊八婆...有時間不如搞搞你個萬能轉車站
上次59A果陣有人話「轉58M&Friends 59MX仲有259D你揀」果D說話呢 ....
最後結果唔Work...轉車站塞得黎 幾班車都上唔到
(你知啦幾班車仲要塞完先入到去...比幾蚊坐44冇咁嬲...)

*我覺得大家EQ比較高 我自問冇能力可以對住個拜轉車站既人心平氣和十幾頁
你地繼續啦
nokia 發表於 2016-7-30 13:34 | 顯示全部樓層

講咗咁耐,258X幾時開?

起碼可以開返十班八班,九巴又可以收多啲
 樓主| bestwishes706 發表於 2016-7-30 15:27 | 顯示全部樓層
nokia 發表於 2016-7-30 13:34
講咗咁耐,258X幾時開?

起碼可以開返十班八班,九巴又可以收多啲

原本開兩班,之後區議員唔想258D減班,九巴又唔想加車

修訂左為開一班....
nokia 發表於 2016-8-4 22:55 | 顯示全部樓層

成個屯門交通發展,就比一小撮人攪亂曬。

可以整個民調,重好呀。成日要屯門人係區內游車河先可以出市區。根本早上繁忙時間,可以安排分拆部分班次提供:兆康直出屯轉,由富泰開出
258D良景後直出屯轉,由大興開出
259D加開龍門居/新屯門特車,直出轉車站;259D開直上公路不停轉車站。
等等................
樂仔〞 發表於 2016-8-4 22:58 | 顯示全部樓層

bestwishes706 發表於 2016-7-30 15:27
原本開兩班,之後區議員唔想258D減班,九巴又唔想加車

修訂左為開一班.... ...

其實 258X 259X 呢 D 入到九龍灣工業區已經好夠,唔洗去到觀塘
觀塘根本唔夠 258D 259D 快 ...