hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 西貢區議會動議促請城巴採取措施確保A線服務質素 ...
開啟左側

西貢區議會動議促請城巴採取措施確保A線服務質素

053h4 發表於 2016-7-13 20:03 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
nwfb94A 發表於 2016-7-13 20:20 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-7-13 19:24
想問下一部巴士每年驗車係咪睇佢出牌日計

箭靶咪又係南區
"要鬧就鬧南區啦, 條A10轉雙層搞到唔夠flyer用" 大把人咁講
dogdog002 發表於 2016-7-13 20:30 | 顯示全部樓層
bestwishes706 發表於 2016-7-13 19:38
A線派普通車方面,龍運先係專家。

既然南區又嘈 西貢區又嘈 唔差在抽多10部8部12米貼flyer貼紙行A線

真係唔好當堆客係白痴先得

你估得巴膠先識先紅車黃車咩

而家真係等睇海關最後有咩決定

佢擺明就係蓄意做成而唔係因為咩意外發生左

仲要開埋新綫A29P,都無跟進同埋做野

城巴仲要一直都係新車出緊,特別係65XX

訂65XX果時就應該已經要買紅車啦

而開A10 A29 又唔係咩突然既事情

Busmtr 發表於 2016-7-13 20:37 | 顯示全部樓層

poondriver 發表於 2016-7-13 19:52
佢肯貼下貼紙我都當佢肯做下野面對唔夠車既問題

口講就話優先 實際根本唔覺得佢有改善過

E11有固定柯打, 宜加紅車行E線全日都好少見。 如果真係見到一定要話比我知
NWFB2075 發表於 2016-7-13 20:47 | 顯示全部樓層
Busmtr 發表於 2016-7-13 20:37
E11有固定柯打, 宜加紅車行E線全日都好少見。 如果真係見到一定要話比我知
...

上星期五搭過E21紅車唔知係全日定臨時拉車,但就幾肯定唔係柯打黎

再講E11紅車柯打班次,都越黎越多黃車配紅衫司機,即係又係全日黃車行A線
tsoikc 發表於 2016-7-13 20:51 | 顯示全部樓層
之前A10有人嘈就改善一下; 宜家到A29/P嘈, 又睇下搵邊條線找數. 我一於睇下佢有幾多個蓋.

用電時請注意安全!
93A_S3_6:30am 發表於 2016-7-13 20:52 | 顯示全部樓層

其實都唔係「經常派出」咁簡單,
以我所見,12.8米Facelift基本上已成A29、A29P指定車型,
根本已經好耐冇見過真Cityflyer行。利申本人為將軍澳居民。

老實講,與奇派部Citylight櫈高載超逼新車,我絕對情願佢派部半豪22xx,
起碼降格的感覺冇咁明顯。。。。。。
獨愛☆OLYMPIANS~powered by~CUMMINS
ClementWan 發表於 2016-7-13 21:04 | 顯示全部樓層
dogdog002 發表於 2016-7-13 20:30
真係唔好當堆客係白痴先得

你估得巴膠先識先紅車黃車咩

真係吾明而家紅車都吾夠,點解批車係上下繁仲要柯打962糸,969系呢d普通線
Busmtr 發表於 2016-7-13 21:19 | 顯示全部樓層
ClementWan 發表於 2016-7-13 21:04
真係吾明而家紅車都吾夠,點解批車係上下繁仲要柯打962糸,969系呢d普通線
...

上繁要紅車柯打大西北西隧線係因為機場出市區需求唔大,橫掂都係要私返去九龍/港島,咁不如私去屯門天水圍,做埋打仗車,收番啲隧道費," 物盡其用 "。至於下繁就 。。。 只能說城巴抵俾人鬧
我自己呢,就主張上繁紅車order呢個安排就留低。但係下繁呢,就應該要取消, 俾返啲車A線!!
allen_814 發表於 2016-7-13 21:34 | 顯示全部樓層

柴小嘈,南區嘈,將軍澳嘈,批黃車都唔知踢去邊
半隱退