hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 路線 967, 969 增設『西消防街,干諾道西』分站 ...
開啟左側

[路線消息] 路線 967, 969 增設『西消防街,干諾道西』分站

WANG@@@ 發表於 2016-7-14 15:41 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2016-7-14 00:32
其實停中山紀念公園得唔得?
咁咪可以直去干諾道,唔駛兜入去

見過有930司機貪方便
停中山記念公園落客
然後直出干諾道
RobynnNKendyFan 發表於 2016-7-14 15:49 | 顯示全部樓層
WANG@@@ 發表於 2016-7-14 15:41
見過有930司機貪方便
停中山記念公園落客
然後直出干諾道

夠位 cut 線咩?
反青沙撐獅隧
JU2541 發表於 2016-7-14 19:25 | 顯示全部樓層

唔塞

如果你想知點解有堆人反對再塞入西消防街
你要從港碼入站枝燈去了解下

設計完全唔比西消防街出

人一九,腦便殘
kay 發表於 2016-7-14 19:35 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-7-14 13:42
如果係咁就更好笑, 半山全部都係住晒有錢佬, 出出入入有私家車,
問心那度多少客你懂的.
...

即係咁

依家唔係要967/969咁,要跟905入西營盤

行過有站停一停,真係好大問題?

無錯上環打後已經多人,但巴士公司真係只想做呢堆客?

唔會搵辦法係唔加資源下做多批人?

967/969近年都無乜點加班啦

西營盤/半山客,每班落車那怕只是十個八個,錢都係自己袋

有人肯塞舊錢比你唔要,先係傻仔!

西港島線通左,大西北去西營盤,可以西鐵轉東涌線再轉港島線
唔一定快過巴士,但一定快過以前中環出閘轉巴士好多

城巴發現自己西營盤有D勢,加個站真係罪?

仲有,叫人轉1/5B/10既版友,西港島線通車後,呢3條線上繁做緊咩班次?

5B上繁大球場開出,頭班車到0910 20分1班
1仔就12-15
10仔就10-15

假設一係無車,一係三架黎晒,等車耐過搭車,轉乘已經無作用

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
RobynnNKendyFan + 1 + 10 精闢見解

查看全部評分

世界很簡單 人類很複雜
053h4 發表於 2016-7-14 20:40 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Lelouch 發表於 2016-7-14 21:02 | 顯示全部樓層
wingho_cwh 發表於 2016-7-14 15:27
其實根本西隧口堆上落橋位就起得衰
西隧出中山公園路口位竟然靠右,除左970/973之外無條就腳
林士街天橋上 ...

西隧上環出入口根本只可以用垃圾級黎形容
早繁上四幹成日塞到喊,經歷雙線變一線兩次
反而出中山公園,西消防街先上橋仲快
朝早969P成日慢過969A到金鐘
66702686 發表於 2016-7-14 21:50 | 顯示全部樓層

不如下次叫埋373a,962b ,962x,914,e11/a,960,961停呀,笨
JU2541 發表於 2016-7-14 23:01 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2016-7-14 20:40
兩三年前,早繁經西消防街會快過直行
係人為地改左枝燈,等個優勢無左
...

以前都係慢

但係依家成日塞過龍
一星期有幾日就搞兩三個字都出唔到去

如果唔改燈
我一定反對再塞任何一條落去
整個西隧轉乘咪搞掂囉
人一九,腦便殘
HL1352@68A 發表於 2016-7-15 01:04 | 顯示全部樓層
JU2541 發表於 2016-7-14 23:01
以前都係慢

但係依家成日塞過龍

仲要睇排頭位個架快唔快手WO , 你都知個支燈綠燈時間幾"長"架啦
轉綠燈排頭位個架唔行個轉燈就真係得佢一架車轉到左
(試過唔小 , 特別係個D旅巴個轉燈真係得佢一架自己過到)
而家仲話塞埋967 969入去 , 以後都唔知使唔使坐早一班968

利申:968常客

ahken 發表於 2016-7-15 02:09 | 顯示全部樓層

HL1352@68A 發表於 2016-7-15 01:04
仲要睇排頭位個架快唔快手WO , 你都知個支燈綠燈時間幾"長"架啦
轉綠燈排頭位個架唔行個轉燈就真係得佢一 ...

其實真係似柴小巴士公司想撬番D西區客
截至2023年3月2日, 已有877累積積分