hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴63X修訂行車時間表
開啟左側

[服務調整] 九巴63X修訂行車時間表

miklcct 發表於 2016-8-13 00:35 | 顯示全部樓層

HJ8388-S7 發表於 2016-8-12 23:22
跟 268X 出站轉右咪o岩囉,無錯啊

好似話63X出站應該要兜洪福邨一圈,但係68X同268X唔使。
進智公交
JCSCANIA 發表於 2016-8-18 11:38 | 顯示全部樓層
班次咁差呀!
JCSCANIA 發表於 2016-8-18 12:05 | 顯示全部樓層

不如68X搬番元朗獨立, 最好放入朗屏邨.

洪水橋268X不經元朗, 要入長沙灣道及彌敦道到佐敦總站.

63X天水圍西鐵站總站去屏廈路, 洪天路, 青山公路洪水橋段, 青山公路新墟段, 屯門公路囉!
GD1570 發表於 2016-8-18 14:33 | 顯示全部樓層

miklcct 發表於 2016-8-13 00:35
好似話63X出站應該要兜洪福邨一圈,但係68X同268X唔使。

兜嚟為乜?
你有你可愛,我有我好笑。
unknown000hk 發表於 2016-8-18 14:49 | 顯示全部樓層
JCSCANIA 發表於 2016-8-18 12:05
不如68X搬番元朗獨立, 最好放入朗屏邨.

洪水橋268X不經元朗, 要入長沙灣道及彌敦道到佐敦總站.

你咁做法,由美孚至佐敦一段,68X,69X,268X咪完全重疊囉
仲有,268X只做洪水橋至屏山一段,非繁必定唔夠客,繁時有無客都成問題,咁咪即係將68X打回原形?

回樓上,由63X條坑出黎U turn未必夠轉,如果對面線有車泊喺度就直情轉唔到,所以先要繞洪福邨一圈
JCSCANIA 發表於 2016-8-18 15:44 | 顯示全部樓層
以前68X在元朗東, 好過現在.

而家元朗客好慘, 怕上不到車.

好想元朗獨立一條路線.
JCSCANIA 發表於 2016-8-18 15:45 | 顯示全部樓層

我聽過元朗客唔滿意68X搬上洪水橋.
PF2802 發表於 2016-8-18 16:35 | 顯示全部樓層

怕唔夠轉掛
TR5774
GD1570 發表於 2016-8-18 16:47 | 顯示全部樓層

唔會吧,44都夠位U-TURN,63X條路咁闊,無問題啦!
你有你可愛,我有我好笑。
shakugan2005 發表於 2016-8-18 17:11 | 顯示全部樓層

JCSCANIA 發表於 2016-8-18 15:44
以前68X在元朗東, 好過現在.

而家元朗客好慘, 怕上不到車.

根本當初搬68X去洪水橋就係多舊魚, 如果剩係將個行車方向調轉可以擺元朗西, 如果為左水邊圍輕鐵站可以擺朗屏, 甚至依家E34B擺媽橫路都得, 邊洗擺到落洪水橋, 而且仲要車型調動去就個U-TERN位, 又要唔好泊咁多車係洪水橋果邊真係搵黎搞! 如果唔係拎左架68X落去洪水橋, 63X/263M等線客量邊會跌得咁誇張 (PS:唔好話263M行車方向相反所以少人搭, 68X行車方向都係相反)! 要重組就68X/268X歸番輕鐵第五區唔好落第四區, 63X擺番天慈/天水圍站再經洪福村落洪水橋輕鐵站應該仲順路D, 另外要加番63X/53轉乘大欖隧道線既轉乘, 將68A變番朗屏直落屏山, 276/276P就擺去洪福村就差唔多(經天水圍站/天盛苑反回原線)