hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴63X修訂行車時間表
開啟左側

[服務調整] 九巴63X修訂行車時間表

laikingsouth 發表於 2016-8-20 00:46 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2016-8-19 11:03
你開個分身出黎唔係代表你就唔洗慳D嫁喎, 我唔覺得再咁樣討論落去有咩意思囉! 我重申多次, 我冇話要保住2 ...

我有理由相信你廿年前(如果出左世的話)應該未去過洪水橋。。。

當年洪水橋無地方可以容納到68X做總站。
kmb63x 發表於 2016-8-20 10:00 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-8-20 00:13
263M 你快又唔夠人快, 密你又唔係密過人, 執屎就有份, 死雞?
人地67M/68A一早食得乾乾淨淨了.

老老實實tony兄又講得無錯喎
68a以前下繁去到千色已經頂閘,福來邨好彩有263m執雞啲人先返到屋企
至於快又唔夠快睇你去邊啦屏山/塘坊咪叫快過68a,就算朗屏都總有一兩個落
至於早繁,263m用單層果時六點至八開既班次去到洪水橋會開始企人,班返工返學客幾穩定
衰就衰在九巴一刀斬,送晒楊屋道同葵涌班返工客比西鐵.. 連早繁幾班早葵涌都唔留

真係唔知260c點解下繁返友愛咁少客仲可以生存
hadboy5 發表於 2016-8-20 15:23 | 顯示全部樓層
kmb63x 發表於 2016-8-20 10:00
老老實實tony兄又講得無錯喎
68a以前下繁去到千色已經頂閘,福來邨好彩有263m執雞啲人先返到屋企
至於快 ...

葵涌年代的68a早繁朗屏係有至少十個等車,68M都要用八個字去荃灣時,68A一D都唔慢,未改道前,至於回程,都係大約相關的數量
HB00610 發表於 2016-8-21 05:27 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-8-20 00:13
263M 你快又唔夠人快, 密你又唔係密過人, 執屎就有份, 死雞?
人地67M/68A一早食得乾乾淨淨了.

其實263M就到班次, EVEN係藍地都唔慢 :O)
kmb63x 發表於 2016-8-21 09:56 | 顯示全部樓層
HB00610 發表於 2016-8-21 05:27
其實263M就到班次, EVEN係藍地都唔慢 :O)

如果無收車就係.. 263m好慣常5收2.. 有緣人班次以前係欖隧等,40-50分鐘好常見... 所以要轉車返洪水橋/藍地實係揀屯轉
青衣/荃灣叫兩飛就有車就上...
kmb63x 發表於 2016-8-21 09:58 | 顯示全部樓層
hadboy5 發表於 2016-8-20 15:23
葵涌年代的68a早繁朗屏係有至少十個等車,68M都要用八個字去荃灣時,68A一D都唔慢,未改道前,至於回程, ...

宜家改完路,朗屏上可能再少左客
返元朗通常元朗廣場落左十幾個得返一兩個繼續搭
以前未改路會有五至十個朗屏落
siusiupeople 發表於 2016-8-22 02:21 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
HB00610 發表於 2016-8-22 02:42 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-8-22 02:21
唔係呵, 263M 吉車去洪水橋先有人坐成日見,
因為屯門人根本唔會接受行番轉頭經欖隧出市區的走線.

你知唔知我講緊乜, 點解回野完全牛頭唔搭緊咀既?

某D立場的人智力定理解能力有問題?
HB00610 發表於 2016-8-22 02:43 | 顯示全部樓層
kmb63x 發表於 2016-8-21 09:56
如果無收車就係.. 263m好慣常5收2.. 有緣人班次以前係欖隧等,40-50分鐘好常見... 所以要轉車返洪水橋/藍 ...

我試過凌晨西貢返藍地, 有次269D轉263M, 有次49X轉68A, 前者快後者成半個鐘…。
kmb63x 發表於 2016-8-22 23:25 | 顯示全部樓層

HB00610 發表於 2016-8-22 02:43
我試過凌晨西貢返藍地, 有次269D轉263M, 有次49X轉68A, 前者快後者成半個鐘…。
...

269D條路慳咁多時間,正常呀.. 如果欖隧又好彩駁到263m如果你話城隧搭269d轉263m同城隧搭263轉68a.. 咁先真正比較到