hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 E21c 於 8/22 投入服務
開啟左側

[路線消息] 城巴 E21c 於 8/22 投入服務

szeto993 發表於 2016-8-18 13:00 | 顯示全部樓層

exspeed 發表於 2016-8-18 12:49
自己個post冇人應就走黎我個post撩交嗌,
咁缺德都有既?

我開post無人應都唔係乜問題我無所謂嘅
我都無追你畀通告一開始唔信你嘅又唔係我

我係問點解一開始唔避免誤會
究竟邊個撩交嗌相信已經好清晰

樓主| exspeed 發表於 2016-8-18 13:03 | 顯示全部樓層
kitarolo 發表於 2016-8-18 12:46
現有嘅E22C來回程座位
也坐不滿,E21C票價偏高,
除非青衣不停站先睇落比較抵

我一至五搭開個兩班S52都ok準時

1252 維修區開, 1408 逸東開

Ps. 是日等緊S52仲見到E21c張通告呀∼∼∼

點解有人可以為左張通告死纏爛打,喋喋不休,誓不罷休,沒完沒了。。。。
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
s3n370 發表於 2016-8-18 13:27 | 顯示全部樓層
cky 發表於 2016-8-18 03:42
有啲嘢叫信譽發文板友雖然冇貼所謂 "官方資料"
但過往沒有亂放流料的記錄
因此大家會傾向相信

師兄中哂point,此君的大作,除佐日子係有根據外,
其餘內容無官方資料佐證外,有時更明顯違反常理

自以領導人自稱,卻無大將之風
被踢爆後依然故我…奈何
本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路
eric278 發表於 2016-8-19 11:57 | 顯示全部樓層

還看香港公交
da54 發表於 2016-8-19 12:05 | 顯示全部樓層

城巴係「終於將通告放上網」.....

通告發佈日期係 15/8/2016,樓主係 16/8/2016 出 post 話見到通告,證明樓主無講大話。
首相你應該就 16/8/2016 的一句「城巴至今未出官方通告」向樓主同所有板友道歉。
至於你們信不信?反正我信了
eric278 發表於 2016-8-19 12:12 | 顯示全部樓層
da54 發表於 2016-8-19 12:05
城巴係「終於將通告放上網」.....

通告發佈日期係 15/8/2016,樓主係 16/8/2016 出 post 話見到通告,證 ...

本人就此事,謹向本版所有站務人員及站友致歉。
還看香港公交
miklcct 發表於 2016-8-19 12:14 | 顯示全部樓層

eric278 發表於 2016-8-19 11:57
城巴終於出了E21C開線通告
https://www.nwstbus.com.hk/en/uploadedFiles/%60FileLinkedWithBanner/e21c.pd ...

我E21->S52轉完車先11.5,呢條線收23.0,揾鬼搭?
進智公交
eric278 發表於 2016-8-19 12:22 | 顯示全部樓層
miklcct 發表於 2016-8-19 12:14
我E21->S52轉完車先11.5,呢條線收23.0,揾鬼搭?

在青衣才可以E21->S52合共享11.50
如果在市區,E21->S52合共都要17.50
真的不明白E21C為何要收$23

唯一優點係青馬收費廣場後直去國泰城

還看香港公交
N38 發表於 2016-8-19 12:25 | 顯示全部樓層
cky 發表於 2016-8-18 03:42
有啲嘢叫信譽發文板友雖然冇貼所謂 "官方資料"
但過往沒有亂放流料的記錄
因此大家會傾向相信

何只。呢位首相自己無通告相,
仲要度偷人地果啲放自己網頁到。
我已經領教過。
喜愛過的花兒 全都被人摘去了
s3n370 發表於 2016-8-19 12:56 | 顯示全部樓層

miklcct 發表於 2016-8-19 12:14

俾多十元八塊就有直達車,仲要停少個東涌。
大把打工仔肯落疊。
衰D講句,慳到的時間,隨時連賺最低工資都夠冚有凸

要慳錢咪繼續東涌轉囉,城巴又無話要取消轉乘優惠

本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路