hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新巴88X係咪違反商品說明條例?
開啟左側

[問題] 新巴88X係咪違反商品說明條例?

andy1010 發表於 2016-8-29 14:48 | 顯示全部樓層

cruisesnet 發表於 2016-8-28 11:17
最後我去左保鐵.
柴少縮數想焗人坐23,
結果$0.1都收吾到

比我就電車算啦。一D都唔慢
cruisesnet 發表於 2016-8-29 16:49 | 顯示全部樓層
andy1010 發表於 2016-8-29 14:48
比我就電車算啦。一D都唔慢

熱 haha
ahken 發表於 2016-8-30 10:29 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-8-26 19:30
18X一程有吸引
係因為當時地鐵未到西環

其實係東行18P,西行18

極同意!

截至2023年3月2日, 已有877累積積分
ahken 發表於 2016-8-30 10:32 | 顯示全部樓層

VA54-HN8897 發表於 2016-8-27 09:06
18P 經正街多兩個站 (某程度上東邊街同正街兩個站仲要極近),停四枝燈,出返中山公園o個兩枝燈需然屬同一 ...

我其實都提過, CUT 43X既罪惡程度不比118系同18系重組低...
ahken 發表於 2016-8-30 10:36 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-8-27 13:04
如果有心想做返起18P,無位擺都變有位擺
同埋1仔搬左上摩星嶺,5仔取消左,5X減到15-20分1班,都話無位擺 ...

仲竟然鬧北角唔啱, 北角如果18系重組有份出banner, 條18P會同2一樣咁慢!!!!
ahken 發表於 2016-8-30 10:41 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2016-8-27 23:15
絕對認同。

新巴好似好想去開源,但完全係FF脫離實際地去做。

根本我就係其中一個被倒落地底既人 <-- 呢句咁熟既?

ahken 發表於 2016-8-30 10:42 | 顯示全部樓層

cruisesnet 發表於 2016-8-28 00:33
要開源? 做好流水線先la, 港島區流水連電車都做得住,
我吾信2a/5b/10/82真係無得做

仲唔多謝柴小巴士公司提你搭地鐵?
ahken 發表於 2016-8-30 10:43 | 顯示全部樓層

係, 我而家都係坐過海車多
ahken 發表於 2016-8-30 10:44 | 顯示全部樓層
cruisesnet 發表於 2016-8-28 11:17
最後我去左保鐵.
柴少縮數想焗人坐23,
結果$0.1都收吾到

而家柴小公司想我俾多一個仙佢都唔容易了, 又冇ETA, 又冇線 (一係有線冇車)