hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運巴士A33轉全日消息
開啟左側

[路線消息] 龍運巴士A33轉全日消息

bestwishes706 發表於 2016-8-24 13:27 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2016-8-24 12:41
A37既出現,正正係因為天華路班友好鐘意CALL的出入機場,所以先走去開.
講真,屯赤建築費貴,相信過路費比西隧 ...

的士見有需求就會去集中去個區等

既然天華路好鐘意CALL的士出入機場,咁第日新路通車後,的士費大幅下降,對冇A線區域居民更有吸引力

舊年方向報話屯赤路的士費約$10,咁相信最多都係$20到

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20150316/00176_018.html

其實A線機場客唔太多,而家E線咁旺唔多唔少大部分都係後勤客

加上佢咁多年都懶理屯門,前代A33客量更係慘淡,他日屯門A線客量只會更差

NA33 NA34兩線客量亦睇到,屯門人根本唔鍾意搭佢嘅所謂A線,碼頭屯轉唔肯入,就算新路通車食埋N30系少量客都唔見得樂觀,到時成個屯門南放棄埋都得
2076 發表於 2016-8-24 13:51 | 顯示全部樓層
bestwishes706 發表於 2016-8-24 13:27
的士見有需求就會去集中去個區等

既然天華路好鐘意CALL的士出入機場,咁第日新路通車後,的士費大幅下降 ...

今日屯門唔同以前屯門
屯門人的收入都多左唔少,有中產都搬入屯門,加埋宜家廉航當道,多左人搭飛機,佢地唔介意畀A車價去機場,最緊要方便

A33可唔可以下星期一前開到架,暑假都就完啦,我都想試搭A33去機場
抗議962B重組
還我962全日服務
eric278 發表於 2016-8-24 14:39 | 顯示全部樓層
屯門區議員朱順雅已收到運輸署信函
確認A33由8月26日起提升服務

來源:朱順雅議員Facebook

還看香港公交
dtfaiwong 發表於 2016-8-24 14:53 | 顯示全部樓層

bestwishes706 發表於 2016-8-23 20:07
睇過連接路資料,屯赤路至香港口岸全長約5公里,咁我當屯門碼頭至屯赤路入口,同埋香港口岸至機場一段加 ...

大部分去機場嘅人都係1-2個,真係4、5個人一齊搭車去嘅唔係咁多,就算有嘅都可能係兩大兩細或者有長者,嗰D本來就比較少坐巴士,所以唔覺得開左屯赤後坐巴士嘅客會變左坐的士去機場。
bestwishes706 發表於 2016-8-24 16:39 | 顯示全部樓層
number冇改,都係共用A33
通告
http://www.lwb.hk/lib/A33%20pax%20notice%2020160826.pdf

屯門區內仲係收$11,元朗A36/7就收$7.7

龍運真係好野!
wawawa 發表於 2016-8-24 16:45 | 顯示全部樓層
真係好,屯門終於有A車
andrewyl 發表於 2016-8-24 17:27 | 顯示全部樓層

A33 路 線 資 料 :
  http://www.lwb.hk/chi/pdf/A33.pdf

而 家 唔 怕 乘 客 上 錯 車 ,
係 驚 班 師 父 失 魂 上 路 當 下 路 ,
下 路 當 上 路 行 , 就 濕 滯 .

dogdog002 發表於 2016-8-24 18:05 | 顯示全部樓層
andrewyl 發表於 2016-8-24 17:27
A33 路 線 資 料 :
  http://www.lwb.hk/chi/pdf/A33.pdf

仲有E33呢 一覺唔覺咁又行錯左

唔知龍運會唔會出賤招出A33係E33前面載客走人,

而家A36有無咁做?
bustop 發表於 2016-8-24 18:13 | 顯示全部樓層
終於明白點解龍運無端端幫A47X個電牌加個「經驗值」俾佢.
原來係用來分開A33正常車同快車...

ShamTseng66M 發表於 2016-8-24 18:39 | 顯示全部樓層

唔知站牌會寫「A33 及 A33EXP  往機場」 定係只係寫「A33 往機場」呢?

仲有,唔知龍運夠唔夠豪華車俾A33行?