hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 中年禿頭巴士迷企出馬路影巴士, 對路過巴士構成危險 ...
開啟左側

中年禿頭巴士迷企出馬路影巴士, 對路過巴士構成危險

bustop 發表於 2016-8-23 22:12 | 顯示全部樓層

現場畫面唔再好似N年前德輔道中果次咁矇查查起晒格,
真係要多謝攝影技術的進步.

nwfb1601 發表於 2016-8-23 22:20 | 顯示全部樓層

幅相0既 tittle 會唔會係「63xx @ 969 奇遇記」?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
hokachung + 1 + 10 奇遇記

查看全部評分

短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
FX9426 發表於 2016-8-23 23:13 | 顯示全部樓層
首相便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「企馬路不能算敗……影車!……巴士迷的事,能算敗麼?」接連便是難懂的話,什麼「首相固窮」,什麼「者乎」之類,引得眾人都鬨笑起來:italk內外充滿了快活的空氣。

評分

參與人數 3aPower +3 HugeC +8 收起 理由
HB00610 + 1 + 5 sosad
neoplan720p + 1 給你一個like
tracytracy1998 + 1 + 3 lol

查看全部評分

258D-30 字軌客
SH1334 發表於 2016-8-23 23:17 | 顯示全部樓層

s3v12 發表於 2016-8-23 21:53
啊呢…之前有次聽一位車長講過
有次某人上架新車搞搞震
搞到通咗天仲要上埋報紙

請問之前發生過咩事呢師兄?
AMN1 發表於 2016-8-23 23:35 | 顯示全部樓層
da54 發表於 2016-8-23 22:08
我以為係篇文係條舊片翻炒,原來係新相,仲要係 factlift 12.8 米.... 無得賴話係 n 前唔俾人講......
錯一 ...

我叫過佢轉單鏡機但佢話唔方便囉
LE5705&LU2001
VA52-HN6509 發表於 2016-8-23 23:39 | 顯示全部樓層
AMN1 發表於 2016-8-23 23:35
我叫過佢轉單鏡機但佢話唔方便囉

單鏡?叫佢影多幾十年相先諗啦
平心而論佢影既相係有進步,但如果下下企出馬路咁影真係好唔要得囉
但為何一畢業才知 一世我也要考試
VA52-HN6509 發表於 2016-8-23 23:43 | 顯示全部樓層

dennislokawai 發表於 2016-8-23 21:55
由我十年前識佢果陣,已經係地中海喇喎!
仲有樣野無變的,就係十年來都重覆地犯同一樣錯...
...

我記得 2009 年個單野佢仲搞到想自殺之後等個個擔心佢個陣又話自己已經正常返晒...

首相,你睇到又好,睇唔到呢個 post 又好...
我真係奉勸你一句唔好為左影巴士而搞到命都無埋,根本就唔值得
講真,我相信好多板友對你已經好失望

加上你如果真係想影 63XX 行 969 既,你大可以去摩頓台慢慢影到夠,包你話滿意
又何必係怡和街企晒出馬路咁樣影法呢?
s3v12 發表於 2016-8-23 23:44 | 顯示全部樓層
SH1334 發表於 2016-8-23 23:17
請問之前發生過咩事呢師兄?

大概係生果色巴士公司嘅後生仔單層巴士首航日有人上車「研究」車上電子器材

評分

參與人數 2aPower +1 HugeC +11 收起 理由
SH1334 + 5 Hanover電牌Data研究員
tracytracy1998 + 1 + 6 「研究」

查看全部評分

お可愛いこと~
chunyin 發表於 2016-8-23 23:47 | 顯示全部樓層
勞弟兄你又企出馬路影巴士?
https://www.youtube.com/watch?v=-VU8NImhACQ
VA52-HN6509 發表於 2016-8-23 23:49 | 顯示全部樓層

bjbus 發表於 2016-8-23 21:35
首相咁快做咗地中海中坑
時光飛逝,歲月不饒人

時光總不留人 難得過去幸運,其實咁多年來佢個樣都無乜點變

首相最令我印象深刻係當年九巴 5 號仔回歸尖碼第一日,咁岩架 GB2444 返到尖碼巴總
我最記得佢好大聲講左句「嘩!熱狗呀!」
搞到我同身邊既朋友笑到停唔到口