hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 好少入柴灣,一去就感受到柴小公司既優質服務 ...
開啟左側

好少入柴灣,一去就感受到柴小公司既優質服務

gn3509 發表於 2016-9-11 00:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

1.6點幾果陣搭8X去柴灣,搭中686,
上柴斜慢到10公里都冇,有一下仲要响路中心拉手掣停車再開,
結果比後面下一班8X同19爬頭

2.10點果陣响柴灣等694去觀塘,等到10點8先有車
司機唔知急乜,我上車上左一半就閂門,一野夾埋黎
黎架20XX,環翠上車都冇位坐,結果過完柴斜已經頂閘,點知去到藍田就比後面吉到無倫既50XX 694爬頭

相關帖子

今期流行:690是原罪
Gary_B 發表於 2016-9-11 00:28 | 顯示全部樓層
北帝會話︰連柴小都搞成晒 何況北炮各線?

#曲線要講明
TankKingEH9697 發表於 2016-9-11 02:04 | 顯示全部樓層
8x冇得講 夠哂黑仔

694 出名日月無光 柴小鬼見愁

btw 非東廊線 柴小公司表示 車出過就算
坦克王EH 9697
kay 發表於 2016-9-11 08:56 | 顯示全部樓層

8X/694不是柴小重點路線

世界很簡單 人類很複雜
RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-11 10:42 | 顯示全部樓層
TankKingEH9697 發表於 2016-9-11 02:04
8x冇得講 夠哂黑仔

694 出名日月無光 柴小鬼見愁

8X 694 都係東廊線 ga wo
反青沙撐獅隧
053h4 發表於 2016-9-11 11:26 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
EH2674 發表於 2016-9-11 11:30 | 顯示全部樓層

柴小公司係柴灣唔係得788,789,8P三條線咩?幾時多左咁多路線架?

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +5 收起 理由
neoplan720p + 1 精闢見解
wingho_cwh + 1 + 5 唔好咁中肯啦 btw其實仲有半條118.

查看全部評分

強人所難,不可一不可再
38.HKT.138 發表於 2016-9-11 13:15 | 顯示全部樓層
EH2674 發表於 2016-9-11 11:30
柴小公司係柴灣唔係得788,789,8P三條線咩?幾時多左咁多路線架?

仲有682,柴小當係寶架。只係班"掛牌"唔少係大蠱惑,日日都有車整一係過鐘,鬼叫跑狗咩時間唔加塞一塞俾我都碌過鐘~

整車呢....真壞假壞都好......所以682想唔甩班次都難。

以前中巴司機 唔少都對公司有強烈歸屬感 差少少同您搏命踩返去追埋佢。
有無人記得早幾年78 970/x長期大脫班最終柴小公司被罰款事件,柴小公司當時一於頭痛醫頭 腳痛醫腳,落柯打唔收得唔可以搞牌搞全程。
係佐敦道塞車兼夾"晚上時段小於60分鐘一單行車"之下
上有政策下有對策,仲要係無腦既政策,結果係點大家估到。
係站頭站長大晒,係車上車長大晒,不變定律

同好多師兄交談過,開線起十幾二十年一向都係咁,會塞車會過鐘,以前中記年代時間仲緊逼,因為一線走天涯基本上一慢左啲就站站做晒,
但係呢個個拎住自己部DA都會勇往直前追得返就追~

而家做又36唔做又36,九新城都好,客又癲既公司又唔錫伙記(係九記近年開始當返伙記係人)余相信未來呢行都唔會有改變

中巴帶您 睛空萬里
38.HKT.138 發表於 2016-9-11 13:27 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-9-11 08:56
8X/694不是柴小重點路線

樓主個Case,8x果part就算吧啦,8x 19 606落咁多"白板"都係因旺區排放問題。
柴小既服務有車黎已經好感激,仲有依樓主所述唔爬到水滾擺街已經執到

694呀....嗯,呢半條"員工車"都係出晒名多壞車,同"柒茹碌"系既柴小TKO專線一樣,係咪同保養差同上落山有關?所以無左班一啲都唔出奇
所以余不論將荃定安達臣,無俾柴小插旗係居民福氣
中巴帶您 睛空萬里
38.HKT.138 發表於 2016-9-11 13:31 | 顯示全部樓層

Sorry 空文。
中巴帶您 睛空萬里