hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 好少入柴灣,一去就感受到柴小公司既優質服務 ...
開啟左側

好少入柴灣,一去就感受到柴小公司既優質服務

TankKingEH9697 發表於 2016-9-11 15:38 | 顯示全部樓層

RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-11 10:42
8X 694 都係東廊線 ga wo

最基本都要2x 8p 788 呢類先睇重
8x唔係差 係比788差姐
694 一早半放棄
坦克王EH 9697
PZR58 發表於 2016-9-11 22:48 | 顯示全部樓層
686搭過一次走正8X,真係虧到底褲穿窿,爬柴斜唔關空調可以話係慢過隔離拄拐杖行路嘅阿公阿婆
alan2011super3 發表於 2016-9-12 03:55 | 顯示全部樓層
38.HKT.138 發表於 2016-9-11 04:27
樓主個Case,8x果part就算吧啦,8x 19 606落咁多"白板"都係因旺區排放問題。
柴小既服務有車黎已經好感 ...

將軍澳
柴小好重視798同E22A嘅
其他呢

694其實非繁也準時開車
亦冇乜過海線可以做到總站咁少脫班
ok架啦
20xx係星期六先有,其他日子80-90%係dent
AMALA!!! PAZZA INTER!!! AMALA!!!
FORZA I
tridents 發表於 2016-9-12 09:36 | 顯示全部樓層

PZR58 發表於 2016-9-11 22:48
686搭過一次走正8X,真係虧到底褲穿窿,爬柴斜唔關空調可以話係慢過隔離拄拐杖行路嘅阿公阿婆
...

堆移左民 4 頭 9 頭 TD 以前日日行 90B 上薄扶林, 頂, 十幾年來就係咁既款, 三十幾度頂閘熄冷氣田灣捱到薄扶林村, 楂既內心講粗口, 座既鬧上斜慢無冷氣, 以前真係覺得外國月亮特別圓 (柴灣用 8 頭龍), 投訴比 TCU 十幾年咪又係繼續大煙無力熄冷氣上薄扶林.

好啦, 有次三十幾度 90B 黎架 8 頭龍以為執到寶上薄扶林吾駛熄冷氣, 又頂, 冷氣打柴車頭打柴又熱又無力, 海軍鬥水兵.
RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-12 09:50 | 顯示全部樓層
tridents 發表於 2016-9-12 09:36
堆移左民 4 頭 9 頭 TD 以前日日行 90B 上薄扶林, 頂, 十幾年來就係咁既款, 三十幾度頂閘熄冷氣田灣捱到 ...

邊架 8 頭先
如果係 822 的話虧 ga wo
反青沙撐獅隧
ahken 發表於 2016-9-12 14:39 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-9-11 08:56
8X/694不是柴小重點路線

係, 叫做"柴小對外輔助流水線"吧
截至2023年3月2日, 已有877累積積分
ahken 發表於 2016-9-12 14:42 | 顯示全部樓層

38.HKT.138 發表於 2016-9-11 13:27
樓主個Case,8x果part就算吧啦,8x 19 606落咁多"白板"都係因旺區排放問題。
柴小既服務有車黎已經好感 ...

正解, 如果再有多地方俾呢間只識做柴小既"柴小巴士公司"做就真係陰功囉......
RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-12 14:48 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2016-9-12 14:39
係, 叫做"柴小對外輔助流水線"吧

你點講都好 8X 694 係柴小路線呢點係改變唔到 ga
反青沙撐獅隧
ahken 發表於 2016-9-12 14:50 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-12 14:48
你點講都好 8X 694 係柴小路線呢點係改變唔到 ga

我冇唔認呢兩條係柴小路線, 唔駛咁緊張既, 打工啫, 唔係打仗

所以我係講明"柴小"對外輔助流水線
RobynnNKendyFan 發表於 2016-9-12 14:59 | 顯示全部樓層

ahken 發表於 2016-9-12 14:50
我冇唔認呢兩條係柴小路線, 唔駛咁緊張既, 打工啫, 唔係打仗

所以我係講明"柴小"對外輔助流水線

仲想屈人係巴士公司職員?
你都幾無恥下 ga wo

另外唔該你搞清楚乜叫做流水線
唔好亂用呢個 term
反青沙撐獅隧