hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門區議會會議:九巴研究960, 961其中一條延長至銅鑼灣 ...
開啟左側

[路線計劃/RPP] 屯門區議會會議:九巴研究960, 961其中一條延長至銅鑼灣

9032~HW1045 發表於 2017-1-13 13:11 | 顯示全部樓層

hadboy5 發表於 2017-1-13 12:56
屯門線唔該唔好搵元朗線找數,論客源968多過962B多多聲,係死都唔該962B死先
...

同樣道理,新界線咪搵港島線找數,
見一個鬧一個
Choi 發表於 2017-1-13 13:19 | 顯示全部樓層
9032~HW1045 發表於 2017-1-13 13:11
見一個鬧一個

開新線963由洪水橋經富泰屯北屯市前往銅鑼灣吧,可收968價位當特快(類似63x vs. 60x 收費)。
新造的人、如鷹展翅上騰。
leungky0528 發表於 2017-1-13 13:23 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2017-1-13 13:19
開新線963由洪水橋經富泰前往銅鑼灣吧

唔夠總站坑位嘅問題唔會消失
同時又要諗定銅鑼灣送邊條上路
hadboy5 發表於 2017-1-13 13:23 | 顯示全部樓層

9032~HW1045 發表於 2017-1-13 13:11
見一個鬧一個

唔好意思喎,我都係主張緊自己區搞返掂佢喎,師兄係咪有咩誤會呢
9032~HW1045 發表於 2017-1-13 13:25 | 顯示全部樓層
hadboy5 發表於 2017-1-13 13:23
唔好意思喎,我都係主張緊自己區搞返掂佢喎,師兄係咪有咩誤會呢

唔係話你既。

當然有人啱位坐冇辦法

HR1377 發表於 2017-1-13 13:39 | 顯示全部樓層
KelvinSJ743 發表於 2017-1-13 12:27
天后站要抬走新巴 25 才有位予 960/961 放入去
一是拉長 968 去威非路道

968拉長去威菲路道,城巴唔會放過你。
但係將25搬離天后似乎有d難度,因為該線需要從英皇道左轉往天后廟道,如果搬走25會令25行車路線迂迴。

最簡單方法就係將961繞經銅鑼灣去灣仔會展,走線與15B線相同。
AVD1 發表於 2017-1-13 13:39 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2017-1-13 12:47
恥笑形式,搬入去的是960a,960b,960x亦加經銅鑼灣,哈。

其實,電車轉乘囉。反正都會有嚕。

將 968 搬離 CWB 個目的就係為左 960/961 入去,元朗班人肯定同你死過
LJ7006 = MF5119 = AVD1
HR1377 發表於 2017-1-13 13:47 | 顯示全部樓層
ATEU15 發表於 2017-1-13 13:10
運輸處同城巴官商勾結,不批

如果九巴路線在屯門公路轉車站以補差價方式轉乘962系,d議員一定唔會嘈。

照咁睇,運輸署可能批准962X繞經屯門市中心(屯門市中心巴士總站)換取960/961延長至銅鑼灣。

KelvinSJ743 發表於 2017-1-13 13:54 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
andrewyl 發表於 2017-1-13 13:58 | 顯示全部樓層

HR1377 發表於 2017-1-13 13:47
如果九巴路線在屯門公路轉車站以補差價方式轉乘962系,d議員一定唔會嘈。

照咁睇,運輸署可能批准962X繞 ...

咁 就 要 睇 下 老 九 識 唔 識 計 數 ,
話 晒 老 九 係 老 銅 插 多 條 旗 係 偷 雞 ,
偷 雞 唔 到 , 反 而 要 比 老 城 插 番 條 旗 過 黎 .
真 係 偷 雞 唔 到 食 喳 米 .